• onze waardering

Sleutel tot de kracht - Nora Roberts RECENSIE

Recensie: Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

De Sleutel serie van Nora Roberts is opnieuw uitgegeven. Deel drie is Sleutel tot de kracht. Sleutel tot het licht is deel één en deel twee is Sleutel tot de wijsheid

Zoe McCourt is kapster in haar woonplaats de Valley. Ze is een fantastische kapster en heeft veel vaste klanten, maar toch is ze ontslagen bij het kapsalon. Terwijl ze krap zat kreeg ze de uitnodiging om naar Warrior's Peak te komen, wat het begin was van een ongelofelijke zoektocht. Ze was erbij toen Malory Price haar zoektocht begon naar de sleutel, en toen Dana haar sleutel vond. Nu mag ze er weer naar toe en is het de beurt aan Zoe om de derde sleutel te vinden. Dit keer gaat haar zoon Simon ook mee. Hij maakt dan geen deel uit van de zoektocht, het zal ook zijn leven beïnvloeden. Terwijl Zoe zoekt is ze ook bezig met het opknappen van haar eigen kapsalon waar ook heel veel tijd in gaat zitten. En de twee deadlines komen langzaam maar zeker dichtbij. Maar ook Bradley Vane, een vriend van Malory en Dana, zoekt toenadering. Samen met Malory en Dana moet ze de derde sleutel vinden. Terwijl zij een aantal gebeurtenissen in het verleden afsluit, zoekt ze de kracht om de derde sleutel te vinden. Gaat het lukken met de hulp van Bradley?

'Je hebt een heel mooi kind.'
Zenuwen maakten plaats voor trots. 'Ja, vind ik ook. Hij is het allermooiste in mijn leven.'

Zoe is de hoofdpersoon in Sleutel tot de kracht. Ze heeft zoon Simon en is alleenstaande moeder. De vader van Simon is niet beeld. Maar ze is niet de enige in deze zoektocht. Haar vriendinnen Dana en Malory hebben hun sleutels al gevonden. En ze hebben gemerkt dat ze moeten samenwerken en hun expertise moeten bundelen om de sleutels te vinden. Daarbij werken ze ook samen om hun eigen bedrijven op te starten. Samen hebben ze een pand gekocht en beneden start Dana een boekenwinkel en aan de andere kant van de begane grond zal Malory haar eigen galerie openen. Zoe heeft de bovenverdieping waar ze haar eigen kapsalon zal starten maar ook schoonheidsbehandelingen zal geven. Door hun verschillen versterken ze elkaar in kennis en karakter.  

Karakter is dan ook de drijfveer dat Zoe Sleutel tot de kracht heeft gekregen. Terwijl Zoe worstelt met haar afkomst, arm opgegroeid in een trailer kamp, eigen vader is weggegaan, zwanger op zestienjarige leeftijd en ze heeft geen steun van haar moeder gekregen tijdens haar zwangerschap. Maar met een enorme wilskracht en doorzettingsvermogen heeft ze haar eigen huis gekocht en een bestaan opgebouwd in de Valley. Terwijl Bradley Vane haar enorm doet denken aan haar ex, van goede afkomst, rijk opgegroeid, goede opleiding gehad, en is daardoor het tegenovergestelde van haarzelf. Ze wil het dan ook niet toegeven en is bang om zich open te stellen tot Bradley.  

De Sleutel tot de kracht is niet een alleenstaand deel. Zonder deel één en twee is het lastig om het verhaal in de juiste context te zien. En wanneer je voorgaande delen gelezen hebt, is deel drie voorspelbaar. Het is duidelijk met wie ze moet zoeken en wie er achter haar aan komt. Maar de schrijfstijl van Roberts maakt veel goed. Ze weet als geen ander om de juiste sfeer in een koud en donker bos op te roepen en dat maakt dat je snel in het verhaal zit om het in één keer uit te lezen.  

Dit deel is doordrongen van magie, de vriendschap tussen de drie dames komt goed tot uiting in het samen verwezenlijken van hun droom om een eigen bedrijf te starten. Sleutel tot de kracht is voor alle fans die wel van een verhaal in een klein dorp met romantiek, fantasy en vriendschap houden. 

Recensie: Sleutel tot de kracht - Nora Roberts

Sleutel 3 - Sleutel tot de kracht

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eén ding heeft Zoe McCourt wel geleerd: met hard werken kun je heel wat bereiken in het leven. Tegen alle verwachtingen in heeft ze een prima bestaan opgebouwd voor haar zoon. Nu het haar beurt is om een sleutel te vinden, betwijfelt ze echter of hard werken wel genoeg is. Ze vermoedt dat ze eerst een belangrijke les écht zal moeten leren: dat ze niet alleen staat, en dat ze hulp mag aanvaarden. Ook als die hulp van Bradley Vane komt – de eerste man in tien jaar die haar hart op hol brengt…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Nieuwe beelden van Game of Thrones seizoen 7

 • Recensie: de verrader en zijn zoon

 • Lief meisje, kwaad bloed - Holly Jackson

Zoek in artikelen