• onze waardering

Single tussen de sterren 1 - Vanessa Gerrits RECENSIE

Recensie: Single tussen de sterren 1 - Vanessa Gerrits

Single tussen de sterren van Vanessa Gerrits is een bundeling van vier korte eerder verschenen losse novelles. Samantha wil eindelijk eens een echte column schrijven voor het online magazine waarvoor ze werkt, nadat ze al tijden medewerker en ghostwriter is voor de horoscoop rubriek. Als ze daarvoor de kans krijgt, zit er een addertje onder het gras: ze moet de nieuwe datingapp Cupid-O-Scoop uitproberen alvorens deze online gaat. Bij deze app word je gekoppeld op basis van sterrenbeelden, en ze moet over haar date avonturen een column schrijven.

Wat is dit een leuk boek! Vanaf het begin word je het verhaal ingezogen. Dit komt voornamelijk door Samantha en de heerlijke vlotte schrijfstijl. Je kunt wel merken dat Vanessa Gerrits een Vlaamse schrijfster is, want er duiken enkele Vlaamse woorden op in het boek, wat Single tussen de sterren nog leuker maakt dan het al is. Samantha is een geweldig leuk personage: ze komt zo natuurlijk over en ze zou zo jouw vriendin kunnen zijn. Het magazine is haar lijfblad, al vanaf jonge leeftijd, en na haar stage is ze blijven plakken in de hoop een echte columnist te worden. Ze heeft een goede band met Madame Fay, de dame die jarenlang de horoscopen trok, hoewel Samantha zelf sceptisch is over de horoscopen. Hun relatie is een soort moeder-dochter relatie, want Samantha heeft zelf niet zo’n hechte band met haar eigen ouders.

De date avonturen van Samantha zijn soms hilarisch en zo herkenbaar. De mannen zijn totaal verschillend, maar worden bijzonder treffend omschreven. Je ziet het allemaal zo voor je. De columns die ze naderhand erover schrijft, weet Vanessa Gerrit ook heel goed neer te zetten. Het is allemaal erg herkenbaar en natuurgetrouw, ook voor diegenen die nooit een datingapp gebruiken of gebruikt hebben.

Natuurlijk staat de datingapp in de kinderschoenen en zijn er enkele foutjes, die de lead developer Cedric samen met Samantha probeert op te lossen. Hun interacties zijn geweldig leuk om te lezen, voornamelijk omdat ze geen idee hebben hoe de ander er uit ziet. Dit verandert door een totaal onverwachte gebeurtenis. Hierdoor wordt hun relatie hechter en als lezer hoop je dat het wat wordt tussen hen. Maar Samantha is natuurlijk nog wel het gezicht van de Cupid-O-Scoop app.

Single tussen de sterren is een geweldig leuk boek, met een heel leuk en herkenbaar hoofdpersonage, een boek met een heel vlotte en meeslepende schrijfstijl, waardoor je het boek, ondanks dat het zo’n vierhonderd pagina’s is, zo uit hebt. Het is een absolute aanrader (net als de andere serie van Vanessa Gerrits: de North Ness Inn serie, maar dat terzijde).

Recensie: Single tussen de sterren 1 - Vanessa Gerrits

Cupid-O-Scoop Omnibus 1 - Single tussen de sterren

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Samantha test voor haar column de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Maar de ware vinden met een liefdeshoroscoop is onzin, toch? Toen Samantha aan de slag ging bij het toonaangevende e-zine Lyf & Styl, dacht ze haar droombaan te hebben gevonden. Maar nu schrijft ze al een poos de horoscoop... Wanneer ze haar hoofdredacteur vraagt om een grotere uitdaging, krijgt ze een unieke kans om haar carrière een boost te geven. Het tijdschrift wil de horoscooprubriek uitbreiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Aan Samantha de eer om de app te testen en te schrijven over haar dates! Maar ze blijft sceptisch. Ze mag dan wel horoscopen schrijven, maar ze gelooft er eigenlijk niet in. Want het is onzin om te denken dat ze via een liefdeshoroscoop de ware vindt, toch?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Thuiskomst - Reina Crispijn

 • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

 • De moord in inkt - Helen Cox

 • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

 • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

 • Mila's magische vakantie - Ellen DeLange

 • Lois onderweg

 • Recensie: Onder de maan #1

Zoek in artikelen