• onze waardering

Het geheim van Flora - Rachel Hore RECENSIE

Recensie: Het geheim van Flora - Rachel Hore

Rachel Hore neemt de lezer mee op een indringende reis door de turbulente tijden van de Tweede Wereldoorlog in haar meeslepende roman Het geheim van Flora. De verhaallijn weeft op meesterlijke wijze de impact van de oorlog en persoonlijke geheimen door elkaar, waardoor een aangrijpend en complex verhaal ontstaat.

De hoofdpersoon, Maddie, wordt gedwongen haar huis te verlaten vanwege de Duitse luchtaanvallen op Londen. Haar toevluchtsoord wordt het prachtige landhuis in Norfolk, doordrenkt met de zomers van haar man Philip's jeugd. De vermissing van Philip op de slagvelden van Noord-Frankrijk werpt een schaduw over het landgoed, en Hore weet op meesterlijke wijze de angst en onzekerheid van Maddie te schilderen terwijl ze vasthoudt aan de hoop op zijn terugkeer.

De plot neemt een intrigerende wending wanneer Maddie ontdekt dat Philip een zomer uit zijn jeugd altijd in stilte heeft begraven. De vragen rondom deze mysterieuze zomer, met zijn neef Lyle en de raadselachtige Flora, voegen een gelaagdheid toe aan het verhaal. Hore onthult deze geheimen met precisie, waardoor de lezer zichzelf verliest in een web van emoties en onverwachte wendingen.

De emotionele gelaagdheid van Maddie's personage, dat geconfronteerd wordt met verlies, angst en onzekerheid, wordt op meeslepende wijze beschreven. Hore weet de beklemmende sfeer van oorlogstijd en de impact op gezinnen levensecht neer te zetten, waardoor je als lezer wordt meegesleept in Maddie's hartverscheurende reis.

De toevoeging van het mysterieuze verleden, belichaamd door de zomer van Philip's jeugd en de raadselachtige Flora, voegt een intrigerende dimensie toe aan het plot. Hore onthult langzaam geheimen, waardoor je als lezer geboeid blijft en meer wilt weten over de personages en hun connecties.

Het karakterontwikkelingsproces van Maddie is meeslepend. Terwijl ze de dagen zonder haar man doorstaat, worstelt ze met wanhoop en zoekt ze naar kracht om een goede moeder te zijn voor haar dochters. Hore slaagt erin om de diepgaande emotionele strijd van Maddie authentiek over te brengen, waardoor de lezer een sterke emotionele band met het personage ontwikkelt.

Het geheim van Flora biedt niet alleen een intrigerende blik op de impact van oorlog op persoonlijke relaties, maar ook op de kracht van hoop en veerkracht. Rachel Hore's schrijfstijl is zowel boeiend als beeldend, waardoor de lezer zich volledig onderdompelt in het verleden van Maddie en de geheimen die het belicht. Een aangrijpende en meeslepende leeservaring voor liefhebbers van historische romans, vol emotie en onthullingen.

Het is een mooi boek met een super verhaal. Dit boek krijgt drie hartjes omdat je wel wat moeite moet doen om in het verhaal te komen, er zitten stukken bij die veel langdradiger zijn dan nodig, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een boek voor iemand die graag meegesleept wordt in een romantisch verhaal met een historisch tintje.

Recensie: Het geheim van Flora - Rachel Hore

Het geheim van Flora

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Tweede Wereldoorlog drijft een echtpaar uit elkaar, een kloof die nog verder wordt verdiept door geheimen uit het verleden – voor de lezers van Corina Bomann en Maria Nikolai

  Als de luchtaanvallen van de Duitsers op Londen steeds heviger worden, ziet Maddie zich gedwongen haar huis te verlaten en met haar twee jonge dochters naar Knyghton te vluchten, het prachtige landhuis in Norfolk waar haar man Philip de zomers van zijn jeugd doorbracht. Maar haar dagen op het landgoed worden overheerst door angst, want Philip wordt vermist op de slagvelden van Noord-Frankrijk. Toch blijft Maddie vasthouden aan de hoop dat hij ooit weer terug zal komen, naar haar en naar zijn dochters.

  Dan hoort ze over een zomer van lang geleden, een zomer waarover Philip nooit eerder een woord over heeft gesproken. Waarom zweeg hij altijd over zijn jeugd? Wat is er die zomer gebeurd, met Philip, met zijn neef Lyle en met een mysterieuze jonge vrouw die Flora heette? Terwijl de dagen zonder haar man steeds meer aaneenrijgen, verliest Maddie alle zekerheid in haar leven. Zal ze de wanhoop de baas kunnen worden en een moeder kunnen zijn voor haar dochters?

  In de pers

  ‘Een prachtig klaaglied over de liefde en geheimen in oorlogstijd.’ The Telegraph

  ‘In dit prachtige, meeslepende drama weet Rachel Hore op ongeëvenaarde wijze de gevaren en wanhoop van oorlogstijden te vatten, zowel thuis als aan het front.’ Daily Mail

  ‘Rachel Hore heeft een meesterlijke roman geschreven, rijk aan historische details, en haar heldin is een onvergetelijk personage.’ Sunday Express

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het ongelukskind - Beatrice Salvioni

 • Wat eten we vanavond - Mama Baas

 • Gelukkige dagen - Renée van Marissing

 • Schermtijd - Linda van Rijn

 • Monsterjager - Rob Geukens

Gerelateerde artikelen

 • Spoorloos op de Droomplaneet - Myron van der Velden

 • Recensie: Normale mensen

 • Dit gaat er gebeuren in het nieuwe seizoen van Teen Wolf

Zoek in artikelen