• onze waardering

Kerstverhalen - Vi Keeland & Penelope Ward RECENSIE

Recensie: Kerstverhalen - Vi Keeland & Penelope Ward

Wat doe je als jouw knorrige buurman maar blijft klagen over jouw kerstverlichting? Wat als de knapperd die je onlangs in een spontane bui hebt gezond, de advocaat blijkt te zijn van je aanstaande ex-man? Wat als je jouw taxi moet delen met een goddelijke “tweelingbroer” van Clark Kent, tijdens een heftige sneeuwstorm? Wat zou er fout kunnen gaan, als je jouw irritante en arrogante collega vraagt om zich voor te doen als jouw partner – tijdens het kerstdiner van jouw familie? En wat doe je wanneer je iemand, die voor heel veel onrust zorgt op jouw stoep, per ongeluk aanziet als een dakloze?

In Kerstverhalen nemen Vi Keeland en Penelope Ward je in deze verhalenbundel mee terug naar de heerlijke tijd rondom het kerstfeest. Deze bundel kent 5 feelgood kerstverhalen om heerlijk bij weg te dromen. Deze korte verhalen zijn al eerder uitgegeven, maar nu samen gebundeld. Laat je door deze bundel weer terugbrengen naar de feeststemming door deze romantische verhalen vol humor en romantiek. Dus als je een fan bent van romance boeken en weer terugverlangt naar Kerst, is dit boek een dikke vette aanrader.

Het leuke aan Kerstverhalen is dat het vijf korte verhalen in één boek zijn. De verhalen zijn allemaal in hetzelfde thema neergezet, waardoor je zou kunnen denken dat de verhalen op elkaar lijken. Maar dit is eigenlijk helemaal niet zo! Zie het als het kijken van verschillende kerstfilms: eigenlijk lijken ze allemaal wel een beetje op elkaar, maar toch niet echt. Ieder verhaal staat op zich en kent zijn eigen personages. Misschien een gemiste kans van Vi Keeland en Penelope Ward, want het was misschien wel leuk om de verhalen meer in elkaar te weven zoals bij de kerstfilm Love Actually. Maar, de meeste verhalen uit Kerstverhalen spelen zich af in New York, en we weten allemaal hoe groot deze stad is. De verhalen zijn dus niet met elkaar verbonden, maar dat neemt niet weg dat je niet van deze bundel kan genieten.

De verhalen lijken ergens wel een beetje op elkaar, maar ieder verhaal heeft dus zijn eigen karakters. Daarnaast heeft ieder verhaal ook zijn eigen trope, en dat is wat de verschillende verhalen bij elkaar zo leuk maakt. Zo komen onder andere deze tropes in de verhalenbundel aan bod: Enemies to Lovers, Grumpy x Sunshine en Fake Dating. Hierdoor zal er in de bundel altijd een verhaal zitten dat jou zal aanspraken, als liefhebber van Romance boeken.

Een nadeel aan Kerstverhalen is dat de verhalen zo kort zijn, en dat je hierdoor niet echt een band met de verschillende karakters kan opbouwen. Per verhaal blijft je dus op de oppervlakte hangen en ga je niet de diepte in. Ben je dus op zoek naar een diepzinnig romantisch kerstverhaal, dan is dit boek geen goede match voor jou. Ben je daarentegen op zoek naar een aantal heerlijke, romantische, vlotte verhalen? Dan is Kerstverhalen een dikke aanrader. De kerstverhalen uit deze bundel lijken daarbij ook korter dan ze zijn, door de prettige schrijfstijl van Vi Keeland & Penelope Ward. De auteurs schrijven vlot en begrijpelijk, zonder dat het kinderachtig aanvoelt. Kortom, de perfecte balans!

Laat jezelf meenemen in de wonderlijke periode rondom kerst door deze romantische verhalenbundel van Vi Keeland en Penelope Ward. Een echte aanrader voor liefhebbers van romance én kerst!

Recensie: Kerstverhalen - Vi Keeland & Penelope Ward

Kerstverhalen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een weddenschap op een winteravond.

  Een strijd tussen twee buren over feestverlichting.

  Twee vreemden die een taxi moeten delen tijdens een sneeuwstorm.

  Vi Keeland en Penelope Ward schreven vijf heerlijke verhalen voor de feestdagen. Kom in de feeststemming met deze winterse bundel vol humor en romantiek.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Snuffel door de zelfgemaakte boekenkast van Colinda

 • Recensie: Tropenjaren

 • Recensie: Ragdoll

Zoek in artikelen