• onze waardering

Alle hens aan dek - Ian Mark RECENSIE

Recensie: Alle hens aan dek - Ian Mark

In het tweede deel van Monsterjagen gaan Jack, een leerling monsterjager, samen met zijn beste vriendin Nancy en Stuip, een tweehonderd jaar oud, klein, chagrijnige mannetje, en monsterjager op pad naar Schotland. Ze hebben namelijk een bericht gekregen van de Zuster van Eeuwigdurende Ellende. En ja dat duurt lang. Ze moeten de zusters bevrijden van de Labbers want anders zal dat Het Einde Van De Wereld Zoals We Die Kennen inluiden. En dat willen we natuurlijk niet.

Jack is de hoofdpersoon van het boek, hij gaat nog naar de basisschool en is net als iedereen een beetje bangstig als 'de nieuwe jongen' de klas in komt. Alleen hij is leerling monsterjager en dat is natuurlijk niet iedereen en heeft een mooi boek; Monsterjagen voor beginners, waar alle monsters in staan. Nancy is zijn beste vriendin, maar geen leerling monsterjager. Gelukkig gaat ze mee op monsterjacht want zonder haar zouden ze nog steeds in de puree zitten of in de mist. Ze is namelijk best slim. Stuip is de monsterjager van het stel. Alleen is het een chagrijnig en klein mannetje wat gek is op kool.

De karakters zijn goed uitgewerkt en met de illustraties erbij zie je het verhaal helemaal voor je. Wat dat betreft is de schrijfstijl van Ian Mark voldoende om je te laten ronddwalen in de mist en als daar dan een illustratie van een klooster aan toevoegt, die opdoemt uit de mist dan is dat voldoende om je een uurtje compleet in een andere wereld te bevinden. De karakters maken in het boek ook een groei door, wat fijn om te lezen is want het gaf aan het begin van het boek toch een beetje een vertekend beeld.

Ik wilde gewoon dat je zou wachten tot je iets ouder was voordat je in je eentje de wijde wereld in trok.

De voetnoten in het boek zijn vervelend. Ja, ze geven inzicht in het personage van Jack, wat weet hij wel en wat niet, maar het haalt je uit de flow van het verhaal. Door de schrijfstijl van Ian Mark zit je wel in een flow om het in één keer uit te lezen, dus dat maakt het zeker een fijn boek.

De pluspunten zijn de mooie illustraties in het boek! Ze geven het boek een extra dimensie mee. Donkere bladzijden als ze in een donkere kelder zijn. Of een plaatje van een monster om te laten zien dat het echt afschrikwekkend is. En de namen van de nonnen, erg goed bedacht en je kan het boek niet anders dan lachend lezen.

Het plot zit toch iets anders in elkaar dan je al lezend bij elkaar bedenkt. En dan zijn toch alle monsters weer anders. Sommige afgrijselijk en andere eigenlijk best aardig.

Alle hens aan dek is een leuk boek, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Door de woordspellingen en illustraties zeker een aanrader! Het leest vlot weg, makkelijke teksten en genoeg plaatjes om te blijven boeien.

Recensie: Alle hens aan dek - Ian Mark

Monsterjagen 2 - Alle hens aan dek

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Leerling-monsterjager Jack reist samen met Nancy (zijn beste vriendin) en Stuip (een chagrijnige, tweehonderd jaar oude monsterjager) naar Schotland. In een oeroud klooster zijn namelijk wat monsters de boel op stelten aan het zetten. Oeh, en misschien blijft er nog tijd over om Nessie te zoeken!

  Eenmaal in Schotland blijkt alles toch niet zo eenvoudig als gedacht en stapelen de moeilijkheden zich op. Zo hebben ze een aanvaring met wat misttrollen en humeurige spoken, ontmoeten ze een stel vreemde lochmonsters en lopen ze zelfs een rivaliserende groep monsterjagers tegen het lijf!

  En dan is er ook nog die geheimzinnige vloek die HET EINDE VAN DE WERELD kan betekenen. Tja, monsterjagers hebben het nu eenmaal niet makkelijk!

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De paarse pimpelmoes

 • Things we left behind - Lucy Score

 • Damsel - Evelyn Skye

Zoek in artikelen