• onze waardering

Someone to stay - Laura Kneidl RECENSIE

Recensie: Someone to stay - Laura Kneidl

Want alle tijd in de wereld is waardeloos als we die niet delen met de mensen van wie we houden.

Zo beëindigd Laura Kneidl het derde en laatste gedeelte van de hartverwarmende Someone-serie. Someone to Stay vertelt het verhaal van de hardwerkende en ambitieuze Aliza, die we al hebben ontmoet in de eerste twee boeken van de serie. 

Aliza's leven staat volledig in het teken van haar blog, haar kookboek dat er aan komt en haar studie rechten. Daarmee hoopt ze ooit iets terug te kunnen doen voor mensen in de wereld die het minder hebben getroffen. Aliza probeert alle ballen hoog te houden, maar dat is hard werken en vraagt veel van haar. Misschien wel te veel. Voor afleidingen heeft ze in ieder geval absoluut geen tijd. 

En dan is daar Lucien, die in de eerdere boeken al door Kneidl werd geïntroduceerd als een vriend van Cassie. Sinds de ouders van Lucien drie jaar geleden om het leven kwamen bij een ongeluk, is hij de voogd van zijn tienerzusje Amicia en dat gaat niet zonder slag of stoot. Om er zo goed mogelijk voor zijn zusje te kunnen zijn heeft Lucien al zijn dromen opzij gezet en studeert hij met maar één doel: Amicia het leven geven wat ze verdient. 

Onvermijdelijk lopen Lucien en Aliza elkaar, door hun gezamenlijke vrienden, in dit verhaal tegen het lijf. Zoals bij de eerdere boeken in de Someone-serie, is ook in Someone to Stay de nodige voorspelbaarheid aanwezig, dat irriteert echter geen moment. Het verhaal dat Kneidl neer zet is opnieuw dynamisch en heeft haar kenmerkende vlotte vertelstijl. 

Someone to stay is een kwetsbaar verhaal dat gaat over het bijstellen van je doelen en het open stellen van je hart en je leven voor anderen. Hiermee weet Kneidl opnieuw best pittige onderwerpen te bespreken op een zeer laagdrempelige manier, die haar personages diepgang en ziel geeft. Wat het verhaal van Lucien en Aliza het meest herkenbaar maakt? Dat Kneidl in Someone to Stay bezig gaat met belangrijke vragen die horen bij volwassen worden: Durf je je dromen en verwachtingen aan te passen als je merkt dat een ander pad beter bij je past? En wat doe je als liefde totaal niet in je planning past, maar je wel overvalt?

Het verhaal van Lucien en Aliza is, na boek twee - wat heerlijk weg las, maar de diepgang van boek één een beetje miste-, een echte verademing. Een prachtig slot van een heerlijke, romantische serie, die er niet voor schuwt om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken.  Het uitlezen van dit laatste boek in de Someone-serie betekent dat je afscheid moet nemen van de personages, die door Kneidl een plekje in je hart hebben gekregen. Dit nieuwe meesterwerkje van Kneidl, dat je volledig in je hart zult sluiten maakt het uitlezen van dit boek (en dus de serie) ook echt een beetje pijnlijk, want wat willen we als mens nog meer, dan 'Someone to stay".  

Recensie: Someone to stay - Laura Kneidl

Someone 3 - Someone to stay

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Someone to stay' is het hartverwarmende slotdeel van de Someone-serie van Laura Kneidl over Aliza en Lucien.

  Aliza heeft geen tijd voor een relatie. Ze is vastberaden om door te gaan met haar rechtenstudie, ze heeft haar handen vol aan haar succesvolle Instagram-account én haar eerste kookboek komt bijna uit. Ze kan zichzelf geen enkele afleiding toestaan – zelfs niet van de aantrekkelijke Lucien. Voor Lucien is liefde ook de laatste prioriteit. Sinds de dood van zijn ouders staat zijn zusje op de eerste plek. Maar hoe beter Aliza en Lucien elkaar leren kennen, hoe sterker de vonk tussen hen overslaat…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: het honeymoon handboek

 • Hoi, leuk dat je mijn profiel bekijkt!

 • Dit waren in 2018 de favoriete boeken, films en series van de Chicklit redactie!

Zoek in artikelen