• onze waardering

Power - Kemi Nekvapil RECENSIE

Recensie: Power – Kemi Nekvapil

 

In Power vertelt Kemi Nekvapil over haar eigen proces om haar kracht te ontdekken en daarvoor te gaan staan. Maar ook geeft ze je stap voor stap tips hoe je zelf je proces kunt vormgeven om je eigen kracht te gaan voelen en dit ook uit te dragen.

 

De combinatie van de lezer coachen om meer in haar kracht te gaan staan met haar eigen verhaal is zeer krachtig. Het maakt dat de adviezen van Kemi Nekvapil meer gaan leven en je beter begrijpt waarom ze belangrijk zijn. Daarnaast zijn er meerdere ervaringsverhalen te vinden in Power wat je nog meer vertrouwen geeft in de mogelijkheden van wat je zelf kunt bereiken. Doordat de adviezen die Kemi geeft niet in beton gegoten zijn maar meer een duwtje in de juiste richting zijn krijg je veel vrijheid om je eigen proces vorm te geven en je eigen tempo te bepalen. Ze zijn bedoeld om je aan het denken te zetten in plaats van een kant en klaar stappenplan te volgen. Dit zal voor sommige lezers een nadeel zijn omdat ze liever een kant en klaar stappenplan hebben, voor anderen zal het juist de eerder genoemde vrijheid bieden en daarmee ook een meer eigen proces.

 

De schrijfstijl van Kemi Nekvapil is erg prettig, Power is gemakkelijk leesbaar en toegankelijk. Het is duidelijk dat ze veel ervaring heeft in hoe ze het beste het gedachtegoed achter Power kan overbrengen en mensen aan het denken kan zetten. Daar zit meteen de grootste kracht van Power, door niet voor te schrijven wat de lezer moet gaan doen maar handreikingen te geven om na te gaan denken over hoe je dingen aanpakt en hoe je dit anders zou kunnen doen. Door deze aanpak is de kans het grootst dat je achter je verandering kunt staan en dit dus een verbetering in je kwaliteit van leven kan opleveren. Kemi Nekvapil is zelf heel open over haar eigen proces en dus ook over waar haar blinde vlekken nog zitten en over haar eigenschappen waar ze minder trots op is. Hierdoor kun je met meer vertrouwen beginnen aan je veranderproces, het hoeft niet perfect te gaan, in beweging zijn is al vooruitgang.

 

Samengevat is Power van Kemi Nekvapil een echte aanrader voor elke vrouw die meer in haar kracht wil gaan staan en de macht terug wil pakken over haar eigen leven.

 

Recensie: Power – Kemi Nekvapil

Power

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kemi Nekvapil weet hoe het is om bang, kwetsbaar en machteloos te zijn. Ze groeide op in een pleeggezin, en vaak bleven deuren voor haar gesloten omdat ze vrouw is en vanwege haar huidskleur. Door haar eigen keuzes te maken en haar stem te gebruiken zonder zich opzij te laten zetten nam ze haar eerste stappen naar een gedurfd, doelgericht leven. In dit boek laat Kemi andere vrouwen zien hoe ook zij hun leven kunnen veranderen door de baas te worden over hun eigen verhaal. Daarnaast breekt Kemi traditionele machtsparadigma’s af, onderzoekt ze waarom we als vrouwen zo gemakkelijk onze macht weggeven en laat ze ons zien hoe we onze kracht kunnen terugwinnen.
   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • Uniek: sauna mét bibliotheek!

 • Recensie: Legacies seizoen 2

 • Het gebeurde op een dinsdag

Zoek in artikelen