• onze waardering

Wishing Wood 3: De kerstboom vol wensen - Holly Martin RECENSIE

Recensie: Wishing Wood 3 De Kerstboom vol wensen – Holly Martin

In het derde deel van de Wishing Wood serie De kerstboom vol wensen is er nog één vrijgezelle Brookfieldbroer over: Heath. Hij wil heel graag hetzelfde als zijn broers hebben gevonden en denkt dat te hebben gevonden in Scarlet waar hij binnenkort een date mee heeft. Maar dan rijdt letterlijk en figuurlijk Evergreen Winters zijn leven binnen om zijn kerstvrouw te spelen tijdens kerst.

 

Het verhaal van De kerstboom vol wensen zit goed in elkaar en is precies wat je verwacht van een feelgood verhaal. Het is origineel, er zit humor in afgewisseld met spanning en natuurlijk veel romantiek. Na de romantische verhalen van River en Bear wens je als lezer Heath hetzelfde toe. En je weet ook al vanaf het begin van het boek dat hij dat niet bij Scarlet gaat vinden. De eerste kennismaking tussen Heath en Evergreen tovert al meteen een glimlach op je gezicht en de vele hilarische situaties tussen die twee zorgen dat je lachspieren goed aan het werk worden gezet. Holly Martin weet ook in De kerstboom vol wensen weer een goede combi te maken tussen voorspelbaarheid en verrassende wendingen zodat het verhaal wel interessant blijft. Na twee delen weet je als lezer al best veel over Heath dus daar is weinig nieuws over te vertellen. Dit wordt echter wel gecompenseerd door het volledig nieuwe verhaal van Evergreen.

 

De schrijfstijl van Holly Martin is erg aangenaam. Je wordt vanaf het begin in het verhaal gezogen en wil het eigenlijk niet meer wegleggen. Door haar beeldende schrijfstijl zie je jezelf al helemaal rondlopen in Wishing Wood en wens je dat iemand heel snel op het idee komt om dit in het echt te gaan bouwen. De personages sluit je meteen in je hart en je hoopt dat iedereen goed terecht gaat komen. Een klein minpuntje is misschien dat ze Heath iets te perfect en geduldig laat overkomen.

 

De kerstboom vol wensen is een waardige opvolger van de eerste twee delen van de Wishing Wood serie. Het is wel aan te raden om ze op volgorde te lezen omdat je in de latere delen ook leest hoe het de hoofdpersonen uit eerdere delen vergaat. Maar het verhaal is wel goed te volgen als je eerdere delen niet hebt gelezen. De kerstboom vol wensen en eigenlijk de hele Wishing Wood serie is wel een aanrader voor elke feelgoodliefhebber.

 

Recensie: Wishing Wood 3 De Kerstboom vol wensen – Holly Martin

Wishing Wood 3 - De kerstboom vol wensen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Evergreen Winter is tevreden met haar onconventionele bestaan: ze woont in een vervallen rode caravan met paard Thunder als haar enige metgezel. Tot ze wordt gevraagd om de vrouw van de kerstman te spelen in Wishing Wood. Acht dagen voor kerst ontmoet ze haar tegenspeler: de knappe Heath Brookfield. Hoewel de vonk overslaat, is Evergreen vastbesloten zichzelf te beschermen en op kerstavond te vertrekken. Ondertussen zet Heath alles op alles om haar hart te veroveren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • Nepnieuws! Er komt geen Harry Potter and the Cursed Child film

 • Recensie: Het heft in eigen hand

 • Mini Shopaholic

Zoek in artikelen