• onze waardering

My own worst enemy – Lily Lindon RECENSIE

Recensie: My own worst enemy – Lily Lindon

 

Als actrice Emmy haar evenbeeld Mae ontmoet is ze in eerste instantie erg onder de indruk van haar. Maar meteen realiseert ze zich dat Mae haar grootste rivaal bij audities gaat zijn. Ze kunnen dus nooit vrienden, of meer, worden. Maar waarom krijgt ze haar dan niet uit haar hoofd?

 

Het duurde bij My own worst enemy even voordat ik in het verhaal kwam. Dit terwijl het verhaal goed in elkaar zit en er ook een logische opbouw in zit. Lily Lindon heeft heel slim in de proloog het examen en afscheid van de toneelschool verwerkt. Hierdoor heb je wel de informatie die je hiervan nodig hebt zonder al te veel tijd te verliezen met informatie die niet over de kern van het verhaal gaan. Na dit sterke begin wordt je een beetje meegesleept in het niet op gang komen van de carrière van Emmy. Op het moment dat daar wat meer vuur in komt, door Mae als rivale, leest het verhaal ook steeds vlotter en uiteindelijk wil je My own worst enemy niet meer wegleggen.

 

De personages in My own worst enemy zijn goed bedacht en de meesten sluit je meteen in je hart. Ook al wil je Emmy regelmatig, oké heel vaak, een duwtje in de juiste richting geven. Gelukkig geeft Lily Lindon voldoende inkijk in de gedachten van Emmy en hoe deze zijn ontstaan om haar doen en laten te begrijpen. En ze maakt door het verhaal heen een mooie ontwikkeling door. Als dit niet zo was geweest had je je gemakkelijk kunnen gaan irriteren aan Emmy. Wat ook helpt is de fantastische mensen die Emmy om zich heen heeft die zeer tot de verbeelding spreken. Mae natuurlijk, maar ook Emmy’s huisgenoten waar je meteen bij zou willen intrekken of haar vader en Pete waardoor je alleen nog maar aan pizza kunt denken. Lily Lindon heeft hun karakters net voldoende uitvergroot om ze heel grappig te maken zonder er een karikatuur van te maken wat heel prettig is voor het verhaal.

 

De schrijfstijl van Lily Lindon is erg aangenaam en maakt dat My own worst enemy prettig wegleest. Haar beeldende schrijfstijl maakt dat je goed kunt visualiseren hoe Emmy’s leven eruit ziet. Veel van de scenes zouden het erg goed doen in een romantische comedy. Doordat je het verhaal zo duidelijk voor je kunt zien is het gemakkelijk je in te leven in het verhaal en er helemaal in op te gaan.

 

My own worst enemy is een feelgoodverhaal dat erg gewaardeerd zal worden door elke feelgoodliefhebber en maakt nieuwsgierig naar wat er nog meer uit de pen van Lily Lindon gaat vloeien.

 

Recensie: My own worst enemy – Lily Lindon

My Own Worst Enemy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Emmy Clooney (geen familie van) is net afgestudeerd aan de toneelschool en werkt hard aan haar carrière, ook al wordt ze vooral gecast voor kleine rollen als ‘kortharige lesbienne van midden twintig’. Nog voor haar doorbraak, die ongetwijfeld binnenkort gaat komen, ontmoet ze een andere rijzende ster: Mae Smith-Jones. Zij is ook een kortharige lesbienne van midden twintig, en dus Emmy’s grootste concurrent. Maar ze is ook charismatisch, getalenteerd en waanzinnig knap. En eigenlijk precies Emmy’s type…

  Emmy en Mae beginnen een felle strijd om de beste rollen, maar als ze in hetzelfde toneelstuk worden gecast, moeten ze toch gaan samenwerken. Zijn ze de ultieme rivalen? Of de ultieme match?

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • De leukste Alice in Wonderland verhalen en spin-offs

 • Vriendinnen ruzie!

 • Eva Mendes wil 'Hitch 2' maken

Zoek in artikelen