• onze waardering

Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans RECENSIE

Recensie: Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

In haar Weekend weg wandelgids combineert Claudia Straatmans haar neus voor de mooiste wandelgebieden aan het vermogen om dat onderhoudend te verwoorden. Ze selecteerde twintig streken met de bedoeling daar wandelaars een weekend op los te laten: om te beginnen een wat langere wandeling met de dag erna een kortere dan afdronk.

Tochten kriskras door het land waarbij je niet afgemeten routes krijgt voorgezet, maar volop ruimte is voor improvisatie naast attractieve klompenpaden.

Lopen-voor-lekkers noemt ze het. Dat is een verwijzing naar de locaties waar je onderweg de inwendige mens kunt versterken en de overnachtingadressen aan de einder. Daar zijn nogal wat verrassend elementen aan toegevoegd. Alle wandelingen zijn met zorg, proefondervindelijk, uitgestippeld. Voorzien van verhelderende kaarten en verlevendigd met fraaie foto’s.

Routes

Achtereenvolgens komen voorbij Sint Maartenszee (Noord-Holland), Amsterdam-0Noord (Noord Holland), IJlst (Friesland), Piloersemaborg/Den Ham (Groningen), Rolde (Drenthe), Blokzijl/Stellingenpad (Overijssel), De Lutte (Overijssel), Winterswijk (Gelderland), Zieuwent & Ruurlo (Gelderland), Veluwe/Ermelo (Gelderland), Woudenberg (Utrecht)(, Noordwijk (Zuid-Holland), Haastrecht & Schoonhoven (Zuid-Holland), Marknesse (Flevoland), Westerschouwen Zierikzee (Zeeland), Riethoven (Noord -Brabant),  Moerputten/IJzeren Man (Noord-Brabant), Eys-Wahlwiller, Wittem (Limburg(, Krijtlandpad (Limburg) en als aantrekkelijke toegift Antoing (Belgisch Henegouwen).,

Tips

In Coronatijd is een aanzienlijk aantal Nederlanders de paden op en de lanen in gelopen. Eenmaal aangestoken door dat virus zijn ze er niet meer van losgekomen. Van wat eenvoudige loopjes rond de woning stilaan naar de wat langere tochten.

Voor hen ligt er nu de uitdaging van een weekend wandelgenot. Claudia diept op wat ze allemaal is tegengekomen maar dat is sterk persoonsgebonden.

De tips die ze geeft zijn waardevol. Al staat het allemaal nóg zo mooi genoteerd: het ware ontdek je alleen door er zelf op uit te trekken. De natuur in al deze routes is vrijgevig; de auteur geeft het raamwerk aan en het staat je vrij om er zelf een invulling aan te geven.

Deze weekend wandelgids is een prettige metgezel die zich gedwee laat meevoeren. Lopen voor lekkers in combinatie met lekker lopen. Wie doet je wat.

Van Straatmans een nieuwe invitatie in boekformaat. De wandelende hoofdredacteur (Lifestyle Magazine Nouveau) loopt op een prettige manier met haar voorliefde te koop.

Recensie: Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

Weekend weg wandelgids

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In deze praktische wandelgids, die met gemak in je tas past, ligt de focus op wandelen tijdens een weekendje weg. En of dat nu in de natuur is of door een historische stad, in stilte, met kinderen of in wijn gedrenkt: Straatmans tipt de leukste wandelroutes in binnen- én buitenland. En net als in haar twee eerdere wandelboeken geeft ze behalve wandeladviezen ook volop lifestyletips. Van wijn drinken in een bekroonde Achterhoekse wijngaard, genieten van een high tea met zelfgemaakte taart in een stationswachtkamer tot overnachten onder knisperende lakens in een tot hotel omgetoverde voormalige bunker.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

 • Winnen: 80's collection en Best of the Decade boxset

 • Recensie: De Theemutsen

Zoek in artikelen