• onze waardering

Argylle - Elly Conway RECENSIE

Recensie: Argylle - Elly Conway

Onder leiding van meesterspion Frances Coffey worden Aubrey Argylle en de andere leden van het eliteteam van de CIA voor speciale missies ingezet. Een Russische oligarch wil aan de macht komen en  Rusland in volle glorie herstellen. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de wereld. In rap tempo reist het eliteteam de wereld over om mysteries op te lossen en deze Rus voor te zijn. 

Argylle is een snelle spionagethriller vol actie. Auteur Elly Conway heeft een filmische schrijfstijl. Je ziet de actiescènes zich zo voor je afspelen. Het boek start in de jungle in Thailand en voert via de boulevards van Monaco, en van de kloosters op Oros Athos tot een vergeten grot diep in de bergen. Het doet allemaal een beetje denken aan James Bond, omdat de spionnen in rap tempo de wereld over reizen om de 'bad guy' te stoppen. Het verschil is dat Aubrey Argylle in teamverband opereert, wat een extra dynamiek met zich meebrengt. 

Aubrey Argylle is een bijzonder personage. Aan de start van het boek leeft de jonge Argylle in de jungle van Thailand. Hij is zoekende na de plotselinge dood van zijn ouders. Zijn ouders leefden namelijk een dubbel bestaan, waar hij na hun dood pas achter kwam. Door een toevallige actie van de CIA in de Thaise jungle komt hij bij de CIA in beeld. Meesterspion Frances Coffey is gefascineerd door Argylle, zij ziet zijn duistere verleden als een kracht die hem zeer geschikt maakt als spion. Ze helpt hem zijn kracht te vinden en zet er alles op in om van hem een geweldige spion te maken. Aubrey is een eenling en heeft in eerste instantie moeite om zijn plek te vinden in het eliteteam van de CIA. Het team wordt meermaals op de proef gesteld en ook lijkt het alsof er zich een verrader in hun midden bevindt.

Het was een tijdlang onbekend wie de auteur Elly Conway was. Inmiddels is het geheim onthuld en blijkt welk auteursduo achter dit pseudoniem zit: Terry Hayes en Tammy Cohen. Terry Hayes is een bekend scenarioschrijver en is vooral bekend van zijn debuutthriller Ik ben Pelgrim. Tammy Cohen is freelance journalist en schreef thrillers onder haar eigen naam: De nieuwe collega en De afdeling. Onder het pseudoniem Rachel Rhys schreef zij historische romans, zoals Eiland van geheimen.

Onlangs is ook de film Argylle verschenen. Het boek en de film hebben een eigen verhaallijn en vullen elkaar aan. Zo is het leven van Elly Conway vervlochten met haar eigen geschreven verhaal. De verwachting is dat Argylle een vervolg gaat krijgen waarin CIA-spion Aubrey Argylle de hoofdrol speelt. Samen met zijn team worden ze op ingewikkelde missies gestuurd. Dit eerste deel doet in ieder geval uitzien naar het gevolg. Argylle is een heerlijke spionagethriller vol actie.

Recensie: Argylle - Elly Conway

Argylle

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Om de wereld van de ondergang te redden, is iemand met speciale kwaliteiten nodig…

  Een hogesnelheidstrein op weg naar Moskou.
  Een CIA-vliegtuig dat neerstort in de jungle van de Gouden Driehoek.
  Een door de nazi’s geroofde buit, begraven in de afgelegen bergen van Polen.
  Een verdwenen schat – het achtste wereldwonder – die al zeventig jaar wordt vermist.

  En slechts één persoon die de wereld kan redden…

  De droom van een Russische oligarch om zijn land in volle glorie te herstellen, brengt de wereld tot op de rand van de afgrond. Meesterspion Frances Coffey, een levende legende binnen de CIA, is de enige die het tij nog kan keren. Maar om haar plan te laten slagen, heeft ze iemand met heel specifieke kwaliteiten nodig. Iemand als Argylle.

  Argylles wereld kwam abrupt tot stilstand toen hij nog een tiener was. Sindsdien leeft hij afgezonderd, zonder enige richting of doel in zijn leven. Maar door één enkele briljante actie vestigt hij de aandacht van de machtigste vrouw binnen de geheime dienst op zich.

  Frances Coffey weet hoezeer de vreemde jongeman worstelt met de demonen uit zijn verleden. Maar ze weet ook dat hij juist dáárdoor de vaardigheden bezit die haar team nodig heeft om het op te nemen tegen een van de gevaarlijkste mannen ter wereld.

  Zijn training voert Argylle van de jungle in Thailand naar de boulevards van Monaco, en van de kloosters op Oros Athos naar een vergeten grot diep in de bergen. Een levensgevaarlijke reis die hem eindelijk de juiste richting kan geven in zijn leven, maar die hem ook zijn leven kan kosten…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Petra Drenth

 • Courtney's vuur - Wilbur Smith

 • De school van de magische dieren - Margit Auer

Zoek in artikelen