• onze waardering

Zes dagen - Dani Atkins RECENSIE

Recensie: Zes dagen - Dani Atkins

In de meeste gevallen komen die mensen wel weer boven water. Meestal binnen een week nadat ze verdwijnen, en uw verloofde is pas één dag 'vermist'.

Dit is het uitgangspunt van Zes dagen en daar staat Gemma dan, voor de kerk en zonder Finn. Iedereen denk dat Finn haar in de steek heeft gelaten maar Gemma is overtuigd dat er iets mis is met Finn. Ze gaat aangifte doen bij de politie maar die gelooft haar niet. Binnen één week komen de 'vermisten' vaak weer boven water en de volgende zes dagen zet Gemma alles op alles om Finn te vinden, erachter te komen wat er met haar geliefde gebeurd is.

In de zes dagen dat Gemma naarstig op zoek gaat naar Finn leer je haar goed kennen. Waar ze van houdt, hoe ze aan haar baan komt en alles over haar beste vriendin Hannah. Haar relatie en liefde voor Finn staan dan ook centraal in dit boek.

Zes dagen heeft verschillende flashbacks naar de momenten die belangrijk zijn voor Gemma en Finn. Ze heeft dan wel zes dagen om Finn te vinden en daardoor kijkt ze dan ook regelmatig terug naar deze momenten. Het moment waarop ze elkaar ontmoet hebben, door toeval elkaar na een tijdje weer ontmoeten en verschillende hoogtepunten en dieptepunten in hun relatie. En terwijl ze terug denkt en kijkt evalueert ze ook hun tijd samen.

Terwijl iedereen wat vindt van het vertrek van Finn, want tsja, het is een bruiloft zonder bruidegom dus het is voorspelbaar wat iedereen van Finn vindt, komen daarna wel de insinuaties en opmerkingen: Was hun relatie wel zo sterk? Is hij vreemdgegaan? Laf dat hij het niet durfde te zeggen... Hij was veel knapper...Zo'n situatie moet heel heftig zijn en het is dan ook heel knap dat, ondanks alles, Gemma trouw blijft aan hun liefde voor elkaar.

Er zijn dingen die alleen u en uw vrouw weten over uw relatie. De dingen die achter gesloten deuren gebeuren. De dingen die een buitenstander helemaal niet kan zien. Het is het DNA van je liefde: de geschiedenis, de geheimen, de herinneringen, zelfs de domme grapjes die alleen jullie kennen. Dat is het bewijs. En elk stel kent dit.

Dani Atkins wisselt vlot tussen heden en verleden in Zes dagen en de mooie momenten die twee mensen hebben als ze elkaar leren kennen en samen naar een gezamenlijke toekomst werken. Het hoogtepunt met de bruidegom loze bruiloft is dan het startpunt van de heftige zoektocht van Gemma. Je kan niet anders dan je helemaal inleven in de zoektocht van Gemma die zich traag door de dagen sleept, vol van verdriet om de verdwijning van Finn. Na een tijdje sleept de roman zich voort, er gebeurt niet heel veel. Wel wat dramatische momenten met diepgang en die zijn met veel gevoel geschreven, het is dan ook geen typische feelgood.

Het is een fijne roman voor iedereen die van feelgood houdt, zonder dat het overdreven zoetsappig wordt. Het is een aaneenschakeling van mooie momenten in een relatie. Voor iedereen herkenbaar die in een relatie zit. Het einde is dan wel voorspelbaar maar doet niet af voor de rustige opbouw van Zes dagen.

Recensie: Zes dagen - Dani Atkins

Zes dagen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gemma weet dat zij en Finn voorbestemd zijn. Ze zijn soulmates. En toch staat ze op hun trouwdag alleen voor het altaar…
  Gemma is ervan overtuigd dat Finn haar nooit zo in de steek zou laten. Ze weet zeker dat er iets vreselijks is gebeurd, maar niemand anders lijkt dat te denken. Zelfs de politie maakt zich geen zorgen en vertelt haar dat hij vanzelf weer zal komen opdagen – als hij wíl.
  De volgende zes dagen gaat Gemma verwoed op zoek naar Finn. Ze ontdekt het ene schokkende geheim na het andere, maar geen Finn. Hoelang kan ze haar vertrouwen in hun liefde behouden als iedereen zegt dat ze hem beter kan laten gaan?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De Sekte

 • Recensie: Heimwee 

 • De laatste skilift - John Irving

Zoek in artikelen