• onze waardering

Luna, De dertiende waker - Lies Vervloet RECENSIE

Recensie: Luna, De dertiende waker - Lies Vervloet

Eindelijk is daar het derde deel van de Luna serie! Na het einde van boek 2 heeft Luna maandenlang in de ondoordringbare jungle van Peru doorgebracht, nu is echter de tijd aangebroken om terug te keren naar huis. Eenmaal thuis zal ze naast haar vader ook haar vijand Samaël onder ogen moeten komen. Bij thuiskomt blijkt echter niets meer zoals het was toen Luna vertrok, ze heeft moeite om haar draai thuis weer te vinden. Dan duiken er uit het niets vreemde bezoekers op die Luna een schokkende waarheid vertellen. Dit zorgt ervoor dat Luna moet uitzoeken wie ze kan vertrouwen en wie niet, terwijl steeds meer geheimen aan het licht komen en het gevaar alleen maar toe neemt.

Lies Vervloet heeft een heel fijne, vlotte en levendige schrijfstijl, die maakt dat het verhaal lekker en fijn leest. Dit zorgt er voor dat je enorm in het verhaal kunt op gaan. Ook als het een tijdje geleden is dat je de eerste twee boeken hebt gelezen, zul je, door de schrijfstijl van Vervloet snel de verhaallijn weer kunnen oppakken.

De dertiende waker laat zien hoe Luna zich langzaam ontwikkelt tot een zelfstandige en krachtige vrouw, die steeds meer vertrouwen heeft in haar eigen kunnen. De manier waarop Vervloet vriendschap en vertrouwen als grote thema's in het volwassen worden verwerkt in de verhaallijn, is bijzonder sterk.

Om dit deel goed te kunnen volgen zijn de eerste twee delen essentieel. De personages uit de eerdere delen komen in dit boek terug en vormen een belangrijke factor in 'De Dertiende Waker'. Hierdoor krijgt het verhaal meer diepgang dan de twee voorgaande boeken. Daarnaast zit er in dit deel ook weer meer spanning, avontuur en magie dan in het tweede deel van de serie.

Lies Vervloet weet het boek tot een prachtig en sterk einde te brengen en sluit daarmee het verhaal op waardige wijze af. Luna, De dertiende waker is een sterk, origineel en krachtig vervolg op de twee voorgaande delen van de serie. Op krachtige wijze weet Lies Vervloet de personages en gebeurtenissen in dit derde deel bij elkaar te brengen. Daarbij is het heerlijk vlot, levendig en krachtig geschreven, waardoor ook deel drie een absolute aanrader is om te gaan lezen.

Recensie: Luna, De dertiende waker - Lies Vervloet

Luna, De Dertiende Waker

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Na maandenlang in de ondoordringbare jungle van Peru te hebben doorgebracht, keert Luna hals over kop terug naar huis. Ze beseft dat ze de confrontatie met haar gevreesde tegenstander Samaël niet langer kan uitstellen.

  Maar eenmaal terug in haar vertrouwde omgeving blijkt niks te zijn wat het lijkt. Wanneer onverwachts vreemde bezoekers komen opdagen, wordt Luna geconfronteerd met meer dan één ontstellende waarheid. Verstrikt in een web van mysteries en geheimen moet Luna zien te achterhalen wie ze kan vertrouwen… en wie ze moet vrezen.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Flinke jongen - Auke Kok

 • Moro thuis - Sam & Sam Clark

 • Smoesjes

Zoek in artikelen