• onze waardering

Thuiskomst - Reina Crispijn RECENSIE

Recensie: Thuiskomst - Reina Crispijn

Natja Laméris is de dochter van een beroemde Tsjechische actrice die overleed toen Natja zeven jaar oud was. Op zijn sterfbed vraagt Natja's vader haar een stapel brieven uit zijn bureau te halen voordat haar 'boze' stiefmoeder het doet. Middels een van de brieven ontdekt Natja dat ze familie heeft op Trellingerland. Na het overlijden van haar vader reist ze af naar het eiland om Hetty en Klaas te ontmoeten. Oorspronkelijk zou ze maar een paar dagen blijven, maar al snel voelt ze zich thuis en besluit ze om te blijven. Ze vindt een baan bij de Poppenkraam waar ze haar liefde voor het maken van poppen kwijt kan en ze vindt nog meer liefde. Wie verovert haar hart? En houdt de liefde stand? Lukt het haar om naast de familie van haar vader ook die van haar moeder te vinden?

Thuiskomst is het derde en laatste deel in de Trellinger-serie, maar alle delen zijn prima afzonderlijk te lezen. Trellingerland is een fictief eiland tussen Nederland en Denemarken met een Scandinavische sfeer waar Nederlands de voertaal is. In deel een getiteld: Eilandliefde, maken we kennis met Holly die de liefde van haar leven, een chique landheer, op het eiland vindt. In deel twee, Droomplek, is de hoofdrol weggelegd voor Katja die voor een engerd vanuit Schiermonnikoog vlucht maar Trellingerland en daar haar rust vindt. In Thuiskomst komt Katja niet voor maar Holly wordt een goede vriendin van Natja.

Reina Crispijn schrijft net als haar feelgood collega's met veel details van de omgeving, met warmte en aandacht voor emoties en liefde. Zoals in de meeste van dit soort boeken draait het om familie. Of het nu een bloedband is of vrienden die je als familie beschouwd, de genegenheid straalt er vanaf. Het echte contact is belangrijk, social media komt nauwelijks aan bod want iedereen woont vlakbij elkaar en daardoor hebben ze dagelijks contact en luisteren ze oprecht naar elkaar. De opzet van Thuiskomst is dus niet heel origineel. Het fictieve eiland en het werk van Natja en Berthold, het maken van sierpoppen maakt het net iets anders, maar je moet wel van handwerk houden of van iets anders creatiefs anders kan het wellicht saai worden. Het boek leest makkelijk, straalt rust uit en is dan ook geschikt om even terug te schakelen op de momenten dat je het nodig hebt. Verstand op nul en genieten. Heb je nog niet veel feelgood romans gelezen dan is dit boek een aanrader. Heb je al meerdere in dit genre gelezen dan kan het voelen als veel van hetzelfde.

Thuiskomst van Reina Crispijn is een fijne feelgood roman voor een regenachtig weekend waarin je wilt ontspannen en niet hoeft na te denken. Het verhaal verloopt rustig met veel details en beschrijvingen van gevoelens waardoor je snel een goede voorstelling kunt maken van de setting. De hoofdpersonen zijn sympathiek en hartverwarmend, met uitzondering van een persoon die abrupt van het toneel verdwijnt. Daarna alleen maar feelgood met een mooi en gelukkig einde.

Recensie: Thuiskomst - Reina Crispijn

Trellingerland 3 - Thuiskomst

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  ‘Thuiskomst’ van Reina Crispijn is het los te lezen derde deel van de Trellingerland-serie. Wanneer de Tsjechisch-Nederlandse Nadja brieven van haar overleden ouders vindt, brengen die haar naar het mooie Trellingerland, een eiland tussen Nederland en Denenmarken. Vrijwel meteen voelt ze zich er thuis. Geïnspireerd door de poppenkastvoorstellingen van haar getalenteerde moeder, neemt Nadja een baan bij De poppenkraam, waar ze zich ontfermt over de sierpoppen. Wat ze niet had verwacht, is dat ze voor iemand zou vallen, namelijk houtbewerker Barthold. Maar zijn broer Camiel heeft een reputatie, en dat kan nog wel eens voor hinder zorgen…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Deze actrice gaat de villain spelen in de nieuwe Marvel serie The Defenders

 • Recensie: Farabel

 • De dolle tweeling

Zoek in artikelen