• onze waardering

Zombies op school - Marieke Boeijen RECENSIE

Recensie: Zombies op school - Marieke Boeijen

Wanneer Jimmy tijdens de repetitie van de kerstmusical ineens begint te schudden en vervolgens een totaal ander kind is gaat Mick op onderzoek uit. Zijn beste vriend is zomaar veranderd. Als er dan ook nog een tante in beeld komt, die Mick nooit heeft gekend, wordt het verhaal helemaal bizar. Zou het echt kunnen? Zouden zombies echt bestaan?

Zombies op school geeft je een waarschuwing wanneer je begint met lezen. Dit boek is niet voor de bange lezer. Dat, in combinatie met de cover, laat zien dat er een groot avontuur te wachten staat. Marieke Boeijen stelt daarin niet teleur. Zombies op school is van begin tot eind spannend en toch luchtig. Je zult nooit echt bang worden, maar je zult zeker smullen van dit verhaal. Ook wanneer het onderwerp zombies je niet direct aanspreekt zul je van Zombies op school kunnen genieten. De spannende zoektocht naar antwoorden heeft je namelijk van begin tot eind in zijn greep. 

Marieke Boeijen heeft de personages op een dusdanige manier beschreven dat je ze bijna door je eigen buurt ziet huppelen. Als kind zou je meteen bevriend willen zijn met Mick, Brynja en Juliëtte. Hun hechte vriendschap zorgt ervoor dat ze de zombies op het spoor komen en het in de gaten krijgen wanneer iemand een ander karakter krijgt. 

Naast het verhaal over de zombies gaat Marieke Boeijen ook aan de slag met het thema vriendschap en jezelf overstijgen in dingen die je eigenlijk echt niet durft. Het verhaal zit heel goed in elkaar en door de vlotte schrijfstijl vlieg je door het verhaal. Daarnaast is het een laagdrempelig verhaal waar de jonge lezers zeker mee uit de voeten kunnen. Wanneer je Zombies op school gaat lezen kun je er vanuit gaan dat de kinderen om je heen dit boek heel graag na jou willen lezen!

Het verhaal wordt versterkt door leuke illustraties van Geert Gratama. Simpel getekend, maar daardoor juist grappig en heel passend bij het verhaal.

Zombies op school laat kinderen plezier in lezen ervaren. Je leest dit boek het liefst in één zit uit, want je wilt toch alle kenmerken van zombies in je hoofd hebben. Zo kun je het direct herkennen als jouw eigen klasgenoot, leraar, oom of oma in een zombie verandert. Een verhaal vol avontuur en humor!

Recensie: Zombies op school - Marieke Boeijen

Zombies op school

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het stadje Huissen wordt geteisterd door een zombieplaag.

  Wanneer er een zombie in het lichaam van de elfjarige Jimmy stapt, verliest de verlegen Mick niet alleen zijn beste vriend, maar raakt hij ook verwikkeld in een bloedstollend kat-en-muisspel met de zombies.

  Kan Mick voorkomen dat er meer slachtoffers vallen op school?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

 • Ochtendgloren - Corina Bomann

 • Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Gerelateerde artikelen

 • Razzie winnaars 2018

 • Persoonlijke boodschap van Gillian King

 • Recensie: IJstweeling

Zoek in artikelen