• onze waardering

Het schoolplein - Michelle Frances RECENSIE

Recensie: Het schoolplein - Michelle Frances

In Het schoolplein van Michelle Frances, maken we kennis met Nancy en haar tienjarige dochter Lara die na een emotioneel en turbulent jaar zijn verhuisd naar het rustige kleine dorpje Ripton, op het platteland van Derbyshire. Lara is astmatisch en Nancy kan haar nu, mede door een ruime schadevergoeding, de frisse lucht bieden die ze zo nodig heeft. Het nieuwe leven op het platteland ziet er rooskleurig uit totdat Lara op het schoolplein een aanvaring heeft met een klasgenote. Deze aanvaring is slechts het begin. Helaas laten ook de ouders zich niet van hun beste kant zien. Zou het Nancy en Lara lukken om hun plekje in dit dorpje te behouden of...

Michelle Frances is een internationale bestsellerauteur van psychologische thrillers. Het schoolplein wordt in het genre literaire thrillers geplaatst.

Het schoolplein is vlot geschreven, korte zinnen met heldere taal, dit houdt de vaart lekker in het boek. Een grappig gegeven is dat een deel van het boek bestaat uit de communicatie tussen de diverse ouders in een WhatsApp groep. Dit geeft een aparte sfeer, aan de ene kant de gebruikelijke aparte spreektaal van het appen, aan de andere kant alle ongefilterde meningen die ook bij het appen horen. In het boek leer je Nancy en Lara goed kennen, net als twee andere moeders, alle andere personages blijven oppervlakkig aanwezig. Ondanks de ongenuanceerde opmerkingen die de WhatsApp groep produceert blijft de schrijfstijl van Michelle Francis vrij van partijdigheid zodat je als lezer de kans hebt om je eigen mening te vormen. 

De situatie die met de aanvaring tussen de kinderen start, escaleert in vlot tempo en gaat onder de moeders van kwaad naar erger. We lezen dit voornamelijk in de WhatsApp groep. Wat hier jammer aan is, is dat je de diverse stappen van alle escalaties al van verre aan ziet komen. Dat haalt in de meeste gevallen de spanning uit Het schoolplein. Het zorgt er ook voor dat je dit boek vrij makkelijk aan de kant legt. De spanningsbogen zijn kort en lopen niet in elkaar over. Wat weer wel heel goed is, zijn de thema's die besproken worden, denk aan pesten, rouw, verdriet, overspel. Het thema pesten voert duidelijk de boventoon en wordt erg duidelijk neergezet.

Aan iedereen die gepest is of een kind heeft dat gepest is: Blijf terugvechten!

Het verhaal van Het schoolplein klopt helemaal en heeft geen losse eindjes, het mist alleen een blijvende spanning en daarmee is het genre Thriller niet helemaal op zijn plaats. Het is meer een prettig te lezen verhaal met een mooie psychologische diepgang die het lezen zeker waard is.

Recensie: Het schoolplein - Michelle Frances

Het schoolplein

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nancy en haar tienjarige dochter Lara ontvluchten hun oude leven en verhuizen naar Ripton, een pittoresk dorpje op het platteland van Derbyshire. Op het eerste gezicht lijkt dit de perfecte plek om na een akelig jaar opnieuw te beginnen.

  Maar als Nancy het schoolplein op loopt, leert ze al snel dat achter het vredige imago een mijnenveld schuilgaat. Hoe absurd ze de ongeschreven regels op het schoolplein ook vindt, ze kan ze onmogelijk negeren. Als haar dochter ruzie krijgt met een klasgenootje, wordt Nancy slachtoffer van het geroddel onder de ouders. Ze probeert wanhopig haar naam te zuiveren maar ze heeft nog niet door dat ouders door het vuur gaan voor hun eigen kind…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Orange is the New Black seizoen 6: dit kunnen wij verwachten

 • Recensie: Sterker dan jij

 • Wrede leugens - Karen Rose

Zoek in artikelen