• onze waardering

Mystery guest - Maren Stoffels RECENSIE

Recensie: Mystery guest - Maren Stoffels

Dit boek is één groot mysterie. Om het mysterie mysterieuzer te houden is de flaptekst van het boek erg kort, en geeft het niets prijs over de verhaallijn. In deze alinea volgt een korte samenvatting van het verhaal, zonder spoilers. Je kunt deze uiteraard ook skippen. De hoofdpersoon van het boek is Mirza, dit meisje krijgt een berichtje met een vraag of ze mee wil doen aan een spannend spel. De manier waarop dit verloopt blijft voor nu in het midden, maar het is duidelijk dat dit geen normaal spelletje is. Mirza wordt vermoord, maar drie mensen beweren dat zij de dader zijn. Waarom geven drie personen zich aan als de moordenaar? En waarom juist deze personen? 

Maren Stoffels is een zeer bekende naam tussen schrijvers van jeugdthrillers en jeugddetectives. Hiermee heeft ze de lat voor zichzelf hoog gelegd, want aan elk boek wat ze schrijft zijn nu hoge verwachtingen verbonden. Zo ook het boek Mystery Guest, deze verwachtingen maakt ze 100% waar, want wat een klapper is dit weer. Elke keer weet Maren Stoffels het weer waar te maken, en elk boek is even goed. 

Het plot van Mystery Guest is zo goed in elkaar geweven dat het spannend blijft tot het laatste moment, je weet niet waar je aan toe bent totdat de uiteindelijke ontknoping volgt. Er is een moord gepleegd, en er zijn drie mensen die beweren dat ze de moord hebben gepleegd. Dat alleen al belooft veel goeds, want dit levert perspectieven op die steengoed uitgewerkt worden door Stoffels. De schrijfstijl is vlot en de spanningsboog blijft door het hele verhaal gelijk. Er gebeurt zo ontzettend veel, sommige dingen kloppen niet, en dat wordt op erg goede wijze op het einde bij elkaar gebracht. 

De personages zijn ook erg goed uitgewerkt, gaandeweg leer je de personages en hun motieven beter kennen. Vooral de beweegredenen van ze zijn goed onderbouwd en daardoor voelt het echt gedetailleerd. Het is duidelijk dat dit met veel zorg is gedaan. 

Mystery Guest is een nieuw megaspannend boek van Maren Stoffels. Stoffels stelt nooit teleur en ook dit boek is weer fantastisch, al dan niet haar beste boek. Een mega aanrader voor de thrillerliefhebber, en ook voor de volwassenen!

Recensie: Mystery guest - Maren Stoffels

Mystery Guest

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Pip: ‘Wat heb ik gedaan?’
  Cody: ‘Ík heb haar vermoord.’
  Norah: ‘Ze moest dood.’

  Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie zat er achter dat mysterieuze masker? Wie is de mystery guest? 

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

 • Toevluchtsoord - Jérôme Loubry

 • Recensie: Het EOS-project

Zoek in artikelen