• onze waardering

Things we left behind - Lucy Score RECENSIE

Recensie: Things we left behind - Lucy Score

Lucian en Sloane waren vroeger beste vrienden, maar dat kan je de dag van vandaag niet meer zien. Als ze bij elkaar in de buurt zijn dan kunnen ze alleen maar in elkaars haren zitten. De rest van de vriendengroep ziet het met lede ogen aan, maar iedereen voelt ook de andere vonken die tussen de twee heen en weer schieten.

En ja hoor! Daar is dan het derde deel van de Knockemout-serie, het afsluitende deel van de trilogie. Alle lezers zaten hier op te wachten, want de belofte is enorm. In de vorige boeken spatte dit koppel namelijk al van de bladzijden af in een bijrol, en het mysterie rondom Lucian is zo groot dat je te weten wil komen wat hij allemaal te verbergen heeft.

Het is niet echt een verrassing om tijdens het lezen van Things we left behind te merken dat Lucian niet de Lucifer is waar Sloane hem altijd voor uitscheldt, maar meer het type uiterst ruwe bolster en iets blankere pit is. Het heeft ook wel iets dat Sloane daar stug de ogen voor blijft sluiten in het eerste deel van de roman. Ongeveer halverwege de roman gebeurt er iets waardoor er een soort breuk ontstaat en de relatie tussen de twee verandert. Iets wat de ene lezer misschien leuker gaat vinden dan de andere want het enemies-gedeelte van de roman brengt de lezer heel vaak een glimlach op het gezicht. In ieder geval ben je halverwege het boek wel benieuwd hoe Lucy Score de andere helft gaat vullen.

Het achtergrondverhaal rondom crimineel Anthony Hugo blijft in Things we left behind op een vrij laag pitje. De dreiging is er nog steeds en er gebeuren wel weer allerlei vreemde dingen, maar het lijkt alsof Lucy Score er minder gewicht aan toekent. Je merkt wel dat ze alles netjes wil afronden en daardoor ontstaan er wel heel veel toevalligheden, maar het irriteert gelukkig niet teveel.

Lucy Score heeft zichzelf overtroffen als het gaat om grappige one-liners, en je kan je lachen niet inhouden tijdens het lezen van met name het eerste deel van Things we left behind. Het zijn die momenten die het absoluut de moeite waard maken om je door de vele pagina's heen te werken. Tussendoor is het af en toe wat minder spannend en een fractie voorspelbaar, maar dan komt Score ineens weer gevat uit de hoek en ben je alles weer vergeten. Hierbij moet vertaler Jacodine van de Velde ook krediet krijgen, want ze vertaalt alles heel natuurlijk waardoor het grappig blijft. Iets wat niet altijd even makkelijk geweest kan zijn.

Things we left behind combineert een paar thema's zoals rouw en een onveilige thuissituatie, maar blijft steeds een positieve noot houden. Daarin wijkt Score niet af van wat ze in de eerdere twee delen ook al deed. De thema's zitten wel in de roman, maar je denkt er niet echt meer over na eens je het boek hebt uitgelezen.

De afsluiting van de Knockemout-trilogie is volledig in de lijn der verwachting. Misschien dat het tweede deel van de roman wat meer had kunnen sprankelen, maar alle ingrediënten zitten er wel in en het geheel leest heel vlot. De spicy scènes zijn wat minder leuk om te lezen dan de vorige twee delen, het lijkt er soms op dat Lucy Score haar fantasie haar wat in de steek liet tijdens het schrijven. Toch is het leuk om Lucian en Sloane tot elkaar te zien komen en om te leren wat er achter die dure uitstraling van Lucian allemaal schuilgaat.

Recensie: Things we left behind - Lucy Score

Knockemout 3 - Things we left behind

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lucian gelooft niet in een 'en ze leefden nog lang en gelukkig', maar dan ontmoet hij Sloane. 'Things we left behind' van Lucy Score is een steamy opposites-attract romance. Bekend van TikTok!

  Lucian heeft maar één doel voor ogen: hij wil een imperium opbouwen en zal alles op alles zetten om zijn familienaam te zuiveren. Geld en macht zijn de enige dingen waar hij aan denkt. Hoewel, een pittige bibliothecaresse leidt hem af. Sloane moet niets weten van Lucian en zijn familie, maar een geheim uit het verleden verbindt hen aan elkaar. Na een onenightstand slaat hun geruzie om in een heel ander soort spanning. Hoe kunnen de twee enemies ooit lovers worden als ze zo verschillend zijn? 'Things we left behind' van Lucy Score is het derde deel van de Knockemout-serie en vertelt het verhaal van Lucian en Sloane. 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: The curry guy

 • Je kunt binnenkort eenmalig overnachten in de OBA bibliotheek

 • De It Girl 5: Geliefd

Zoek in artikelen