• onze waardering

Een eerlijke leugen - Tarryn Fisher RECENSIE

Recensie: Een eerlijke leugen - Tarryn Fisher

Kinderen moeten boeten voor de zonden van hun ouders.

 Wat een pageturner is Een eerlijke leugen van Tarryn Fisher. In het begin komt het wat traag op gang, maar na een paar hoofdstukken ben je echt vertrokken en kan je het niet meer wegleggen.

Rainy woont samen met haar vriend Grant op een afgelegen plek in de buurt van Seattle,  de Tiger Mountain. Voor haar is dit het ideale toevluchtsoord, want ze heeft nare herinneringen aan haar verleden.
Grant dringt er echter op aan dat ze vriendschap sluit met de andere vrouwen uit de buurt, de echtgenotes van zijn vrienden. Deze vriendinnen dringen erop aan dat ze meegaat op hun jaarlijkse ‘meidenreis’, dit keer naar Las Vegas. Het is echter in de buurt van die stad dat Rainy een vreselijke jeugd doormaakte.
En dan verdwijnt Braithe, haar beste vriendin, tijdens hun meidentrip. En blijkt dat het verleden dichterbij is gekomen dan Rainy dacht…

Zoals hierboven gezegd is het in het begin niet helemaal duidelijk waar het verhaal naartoe gaat, we krijgen vooral inkijk in het hoofdpersonage Rainy en kunnen vermoeden dat ze een reden heeft om zo teruggetrokken te leven en geen nood heeft aan vriendschappen.

Maar eens de meidengroep in Las Vegas is aangekomen, wordt het spannend. Er zijn niet alleen de onderhuidse spanningen tussen de vriendinnen, spanningen die Rainy niet kan plaatsen, en die ook een grote rol spelen in het verhaal. Het verleden van Rainy komt opnieuw heel dichtbij en vroegere vijanden, waar ze voor gevlucht was, komen haar opnieuw bedreigen. Wat er zo dramatisch is aan haar jeugd, komen we met stukken en brokken te weten, want de hoofdstukken worden telkens afgewisseld met episodes uit het verleden.En raar genoeg betert de schrijfstijl ook wanneer het boek spannender wordt, in het begin vond ik het wat minder vlot lezen.

Het belangrijkste thema in Een eerlijke leugen is manipulatie, hoe het kan dat iemand je zo in zijn macht heeft dat je hem bewondert en het slechte in hem niet ziet. En om aan zo iemand te ontsnappen, moet je soms een eerlijke leugen vertellen.

Tarryn Fisher is een Amerikaanse auteur die vooral bekend staat om haar hedendaagse romans en psychologische thrillers. Ze is geboren en getogen in Zuid-Afrika en verhuisde later naar Amerika, waar ze nu ook in Seattle in Washington woont, net als het hoofdpersonage uit Een eerlijke leugen. Fisher heeft een aanzienlijke aanhang opgebouwd in het hedendaagse fictiegenre en wordt door velen beschouwd als een meester in het creëren van boeiende, emotioneel geladen verhalen. Ze schrijft naast haar eigen werken ook boeken samen met haar vriendin, Colleen Hoover.

Een eerlijke leugen is een aangename kennismaking met deze schrijfster en maakt je benieuwd naar nog meer werken van haar. Hopelijk worden ook haar volgende boeken nog vertaald.

Recensie: Een eerlijke leugen - Tarryn Fisher

 

Een eerlijke leugen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Je beste vriendin is vermist. En het is allemaal jouw schuld.

  Lorraine – Rainy – woont op de top van Tiger Mountain: een afgelegen en soms wat sombere plek, diep verscholen tussen pijnbomen en mist. Voor Rainy is het een toevluchtsoord: een plek waar ze zich kan verstoppen voor de herinneringen die haar ’s nachts wakker houden.

  Tot haar rust ruw wordt verstoord. Wanneer Rainy met tegenzin instemt met een vriendinnenweekend naar Vegas, bereidt ze zich voor op een uitputtende parade van shotjes en gokautomaten. Maar hierop had ze zich nooit kunnen voorbereiden… Na een wilde nacht komt haar vriendin Braithe niet terug naar de hotelkamer en krijgt Rainy een sms-bericht, verzonden vanaf Braithes telefoon: iemand heeft haar ontvoerd. Maar zij was niet het beoogde slachtoffer. Dat was Rainy zelf – en ze weet heel goed waarom.

  Zo begint een bloedstollende en schokkende reis op de rand van leven en dood. Als ze Braithe – en zichzelf – wil redden, zit er niets anders op dan terug te keren naar haar verleden.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Je blijft

 • Recensie: The Fanatic

 • Grip op koolhydraten - Yvonne Lemmers

Zoek in artikelen