• onze waardering

Lava - Mireille Geus RECENSIE

Recensie: Lava - Mireille Geus

In het boek Lava van Mireille Geus volg je de prinses Lava en haar avonturen. Prinses Lava wordt binnenkort dertien jaar. In haar familie is het traditie dat je op je dertiende koning of koningin wordt van je nieuwe land en daar naar toe moet reizen. Dit geldt ook voor Lava, zij wordt dertien maar mist haar tweelingzus. Lava wordt samen met een jongen en een hond naar haar nieuwe koninkrijk gestuurd om daar koningin te worden. De reis is niet gemakkelijk maar moet worden voltooid.

Het personage Lava is heel mooi beschreven. In het begin is zij het stereotype prinses, vooral van het soort dat heel erg wordt bediend en nooit zelf iets hoeft te doen. Wanneer zij van haar ouders krijgt te horen dat ze te voet naar haar nieuwe land moet gaan en volgens de regels moet werken, wordt ze onwijs boos. Tijdens haar reis naar Groot land, haar koninkrijk, maakt ze een aantal avonturen mee waardoor ze steeds een beetje verandert. Van een arrogante prinses ontwikkelt ze zich tot een jonge vrouw die bewust de juiste keuzes maakt en ook aan een ander denkt.

In Lava ontdek je dat je ook als je nog niet zo oud bent je al wel veel voor anderen kunt betekenen. Dit is één van de boodschappen uit het boek. Net zoals dat wanneer je aardig bent voor je omgeving, zij ook eerder iets terug doen. Lava komt hier soms een beetje pijnlijk achter, maar het is voor haar een weg met vallen en opstaan.

De vorm van het boek is soms wel een beetje wennen. Lava schrijft namelijk aan haar zus Etna, elk hoofdstuk is een nieuwe brief die ze aan Etna richt. Etna is overleden en was de tweelingzus van Lava, en is door een ongeluk om het leven gekomen. Elke dag schrijft Lava aan Etna wat ze allemaal beleefd heeft en wat haar gedachten zijn bij alles wat ze meemaakt. Vaak schrijft ze 'Jij zou wel weten hoe dit moet'. Hieraan merk je dat Lava Etna onwijs mist en deze reis samen had willen maken zoals ooit de bedoeling was.

Lava van Mireille Geus is te lezen vanaf 11 jaar voor jongens en meisjes die willen ontdekken hoe het is om op te groeien en wat de juiste manier is om met elkaar om te gaan. Wil je leren hoe je een draak moet temmen? Dan is Lava een leuk boek voor jou!

Recensie: Lava - Mireille Geus

Lava

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Prinses Lava wordt volgende week dertien. Tijd om de reis te maken naar het land dat haar koninkrijk zal worden: met een hond die haar de weg wijst, een jongen die haar zal begeleiden en de opdracht om iets te vinden om in haar nieuwe land aan het volk aan te bieden. Iets dat Aventurijn heet.

  Maar Lava wil helemaal niet met een mottige hond en een bozige jongen op stap. Ze wil deze reis met haar tweelingzus maken, zoals ze altijd van plan waren. Maar haar zus is er niet.

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • De halszaak - Astrid Witte

 • Happy Few

 • Middernacht - Amy McCulloch

Zoek in artikelen