• onze waardering

Love, Theoretically - Ali Hazelwood RECENSIE

Recensie: Love, Theoretically – Ali Hazelwood

 

Als Elsie eindelijk in de sollicitatieprocedure zit voor haar droombaan, waarmee ze haar dubbele baan als adjunct-professor (lees: slecht betaalde baan) en professionele vriendin (lees: noodzakelijke baan om te kunnen leven) kan opzeggen, blijkt één van haar toekomstige bazen, Jack, de broer van één van haar klanten. Een bijzonder aantrekkelijke broer….

 

De basis van het verhaal van Love, Theoretically is zoals we het kennen van het feelgoodgenre: vrouw wordt verliefd op man, man wordt verliefd op vrouw en allebei denken ze in eerste instantie dat de ander hen niet zal willen. De setting waarin Ali Hazelwood Love, Theoretically laat afspelen is wel origineel, heel origineel. Het geeft een inkijk in de academische wereld en laat zien dat die wereld een perfecte setting is voor een feelgoodverhaal. De sollicitatieprocedure geeft alle mogelijkheid om van alles mis te laten gaan zonder een hekel te krijgen aan de hoofdpersonen. Ook de persoonlijke ontwikkeling die Elsie doormaakt is erg prettig. Hierdoor leef je gemakkelijk met haar mee en ga je je niet storen aan haar neiging om zich aan iedereen aan te passen en niet voor zichzelf op te komen. Naast de hoofdpersonen heeft Ali Hazelwood ook voor een paar fantastische nevenpersonages gezorgd in Love, Theoretically. Natuurlijk de huisgenoot van Elsie, Cece, en haar huisdier Egeli, maar zeker ook Jacks broer en oma en eigenlijk zijn hele vriendengroep. De combinatie van personages zorgt dat je nog gemakkelijker in het verhaal komt en blijft.

 

De schrijfstijl van Ali Hazelwood is bijzonder prettig. Love, Theoretically leest gemakkelijk weg en het kost geen enkele moeite om in het verhaal te komen. En als je er eenmaal inzit wil je het boek ook niet meer wegleggen. Zorg dus dat je de tijd hebt om het in één keer uit te lezen als je eenmaal begonnen bent. Het kiezen van de academische natuurkundewereld als setting is een risico, want hoe zorg je ervoor dat het leesbaar blijft voor elke lezer? Ali Hazelwood is daar heel goed in geslaagd. Door deze academische wereld te combineren met haar bijbaan als professionele vriendin, wat hilarische scenes, oplevert en de mails die Elsie als adjunct-professor krijgt is er een flinke dosis humor in het verhaal bijgekomen. Dit maakt dat Love, Theoretically een perfecte mix is van een liefdesverhaal met een serieuze ondertoon en humor.

 

Samengevat is Love, Theoretically een echte must-read voor elke feelgoodliefhebber en maakt het nieuwsgierig naar de andere en toekomstige boeken van Ali Hazelwood.

 

Recensie: Love, Theoretically – Ali Hazelwood

 

Love, Theoretically

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Liefde is als fysica: hoe geweldig de theorie ook is, je hebt ook praktijk nodig.

  Theoretische fysicus Elsie Hannaway leeft in een multiversum: om haar schamele salaris als wetenschapper te compenseren biedt ze haar diensten aan als nepvriendin. Maar op een dag botsen haar parallelle werelden: de irritant aantrekkelijke Jack Smith - die haar kent als de vriendin van zijn broer en als bibliotheekmedewerkster - moet beslissen of ze haar droombaan bij MIT krijgt. Bovendien voert hij als experimentele fysicus een bittere vete tegen de theoretische fysica. Elsie bevindt zich op een wetenschappelijk slagveld en moet zichzelf ook nog verdedigen tegen Jacks zwaartekrachtveld. Of wordt het tijd dat Elsie haar theorieën over liefde in de praktijk brengt?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • Geroerd

 • Vol verwachting - Madelein Kerseboom

 • 10 redenen waarom Tom Ellis een lekker ding is

Zoek in artikelen