• onze waardering

Secretly Yours - Tessa Bailey RECENSIE

Recensie: Secretly Yours - Tessa Bailey

Hallie Welch is hovenier en woont in St. Helena een klein stadje met overal wijnhuizen en wijnvelden. Maar ze is al sinds haar veertiende gek op Julien Vos. Hij heeft een sabbatical genomen en woont weer thuis. Maar waar Hallie is, is er chaos en om te zeggen dat Julien van de klok is, is een understatement als hij zelfs zijn douchetijd heeft ingecalculeerd. Hallie besluit in een dronken bui haar hart te luchten in een anonieme liefdesbrief maar Julien is volledig van de kaart door Hallie en wilt niks met de brief doen.

Hallie is de hoofdpersoon in het boek en ze is te grappig, kleurrijk en chaotisch om haar niet leuk te vinden. Met opmerkingen als: 'Ik ben er rond 5 uur'. Om dan rustig om half 7 aan te komen. Zit rustig elke dag 's middags al aan de wijn en verbaast zich dan dat mensen om haar heen zich zorgen gaan maken. Julien is totaal het tegenovergestelde. Hij maakt de avond van tevoren een dagschema voor de volgende dag, waar zelfs zijn koffietijd en douchetijd in vermeld staan. En hij raakt van de kaart als hij bijvoorbeeld wordt aangesproken tijdens z'n rondje. Want die tijd had hij niet ingecalculeerd en zal hij op een andere manier moeten inhalen.Het gaat duidelijk over tegenovergestelde types die zich tot elkaar aangetrokken voelen in Secretly Yours.

Tessa Bailey's schrijfstijl is vlot, enorm vlot. Je vliegt door Secretly Yours heen, daar heb je geen wijn voor nodig! Het boek heeft ook een aantal Dirty Talk scenes waarbij je toch maar weer de wijn erbij wilt halen. En anders skip je de scenes, voor het verhaal maakt het niet heel veel uit.

Terwijl het verhaal verder gaat met de anonieme brieven worden er wel wat onthullingen gedaan door beide personages. Hierdoor worden de karakters als vanzelf uitgediept en groeien ze naar elkaar toe.  Secretly Yours heeft best wel wat zwaardere thema's in zich. Angststoornis, hechtingsproblemen en familieproblemen.

Ik doe het al zo lang dat ik iedereen die te dichtbij komt als een indringer zie, in plaats van als dat wat diegene werkelijk is: een uitzondering.

Het is geen feelgood als er toevallig ook niet nog een andere geïnteresseerde in Hallie rondloopt. Dat stukje leek nog niet helemaal uitgewerkt. Daar had wat meer in kunnen zitten. En in het einde vanSecretly Yours zat nog een communicatiestoornis als extra horde, maar het is wel een echte feelgood. Het einde zelf is dan ook geen echte verrassing.

Secretly Yours is een heerlijke feelgood met wat Dirty Talk. Fijne verhaallijnen, chaotische hoofdpersoon en veel wijn. Voor de liefhebbers van Sarah Morgan en Lizzie Shane. Een makkelijk boek om mee te nemen op vakantie of juist in het weekend op de bank na een zware werkweek. Wijntje erbij en genieten!

Recensie: Secretly Yours - Tessa Bailey

Secretly yours

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een spicy romcom over een professor die altijd de regels wil volgen en een sprankelende tuinier die zijn hele leven op zijn kop zet

   

  Hallie Welch is al sinds haar veertiende verliefd op Julian Vos. Jaren later keert hij onverwacht terug naar het kleine stadje waar ze allebei zijn opgegroeid. Precies dan wordt Hallie door zijn familie ingehuurd om de tuin bij hun wijngaarden op te knappen. Als ze Julian voor het eerst in jaren weer ziet, herkent ze hem niet meer terug. Hij is nog aantrekkelijker dan vroeger, dat wel, maar hij is een norse professor geworden die geobsedeerd is door regelmaat en structuur.

  Julian Vos heeft een sabbatical genomen om een roman te schrijven. Hij heeft alles al heel gestructureerd uitgedacht, maar hij wordt continu afgeleid door de knappe blondine die onder zijn raam staat te tuinieren. Alles om haar heen is constant in totale chaos, en dat brengt hem in verwarring.

  Als Hallie na een lange avond vol wijn impulsief besluit om Julian een anonieme liefdesbrief te schrijven, heeft ze daar de volgende ochtend gelijk spijt van. Ze wil het terugnemen, maar Julian heeft de brief al gelezen. Hij is erg verbaasd door de brief, maar zit met zijn hoofd heel ergens anders: hij wordt steeds meer meegesleept in Hallies rommelige maar warme en kleurrijke leven.

  Kan Julian zijn rigide plannen loslaten en toegeven aan wat hij begint te voelen voor Hallie?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Bloedwraak - Marcella Kleine

 • Recensie: Lotgenoten - Sabrine Ingabire

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

Gerelateerde artikelen

 • Schrijf een boek: tips van Lisette Jonkman

 • Stem op de leukste Blossom Bag foto & win {afgelopen}

 • De leukste Netflix original kinderfilms

Zoek in artikelen