- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- Anna’s perfecte smaken - Anna Jones

Recensie: Anna’s perfecte smaken - Anna Jones
Met twaalf simpele smaakmakers die bijna iedereen standaard in huis heeft, wist Anna Jones 125 vegetarische recepten voor elke dag samen te stellen. Recepten voor soep, salades, sauzen, eenpansgerechten, pasta’s, broden, ovenschotels, gebak, desserts en nog zoveel meer. Met een hoop creativiteit en enkele simpele, dagdagelijkse ingrediënten tover je in een mum van tijd een heerlijke originele en vegetarische maaltijd op tafel!
Anna Jones koos voor haar nieuwste kookboek voor twaalf smaakmakers die de hoofdrol mogen spelen in haar gerechten. Olijfolie, ui, pinda, kappertjes, knoflook, tomaat, citroen, azijn, mosterd, chilipepers, tahin en miso vormen de basis van de recepten en worden op creatieve manieren ingezet om hun kwaliteiten volop in de verf te zetten.
Anna’s perfecte smaken begint met een inleiding en enkele informerende hoofdstukken, gevolgd door de hoofdstukken met recepten per smaakmaker. Tussenin vind je nog info over smaken en texturen en wijdt Anna Jones een hoofdstuk aan kruiden en specerijen.
De recepten zijn stuk voor stuk duidelijk opgesteld. Één tot twee pagina’s per recept met duidelijke en eenvoudig te begrijpen instructies waar zowel een ervaren kok als een beginner eenvoudig mee aan de slag kan. Bij elk recept hoort een mooie foto van het gerecht waardoor je een duidelijk beeld krijgt over het eindresultaat dat je kan bekomen.
Uit Anna’s perfecte smaken koos ik twee recepten met smaakmakers die wij standaard in huis hebben en waar we hier allemaal verzot op zijn. Ik maakte de Krokante plaatpizza met olijfolie en de Chocolate chip-cookies met pindakaas.
Krokante plaatpizza
De krokante plaatpizza, die door Anna Jones ook een Romeinse pizza wordt genoemd, is een andere soort pizza die iets minder gekend is dan de traditionele pizza. In plaats van een dunne bodem, met deeg waar veel aan moet worden gekneed, wordt er hier gekozen voor een dikkere, luchtige bodem van deeg waar je geen kneedwerk aan hebt.
Eens het deeg klaar is volg je de eenvoudige stappen om de saus te maken en kan je de pizza beleggen naar smaak. Zelf koos ik voor de traditionele pizza Margherita dewelke perfect uit de oven kwam. De pizza was luchtig en krokant en de smaak van de olijfolie was subtiel aanwezig en paste erg goed bij het gerecht. Wat mij betreft is deze plaatpizza zeker voor herhaling vatbaar!
Chocolate chip-cookies met pindakaas
Chocolate chip-cookies behoren tot onze favoriete koekjes, toen ik dit recept tegen kwam in Anna’s perfecte smaken was mijn keuze dan ook snel gemaakt. De bereiding van de koekjes verschilt niet heel veel van die van de klassieke chocolate chip-cookies, het enige verschil is dat er hier de smaakmaker pindakaas een belangrijke rol speelt.
Zodra het deeg voor de koekjes klaar is, is een van de belangrijkste stappen het invriezen van de deegballetjes. Hierdoor lopen de koekjes minder uit en als je ze tijdens het bakken even uit de oven haalt en aftikt op het aanrecht, krijg je heerlijke chewy koekjes in de typische vorm. Omdat je best veel koekjes uit het recept van Anna Jones haalt, kon ik de koekjes door verschillende mensen laten proeven en de reacties waren allemaal erg lovend. Wat mij betreft is het dus duidelijk dat het recept voor de chocolate chip-cookies meer dan geslaagd is en ze hier wel vaker uit de oven zullen komen.
Anna’s perfecte smaken is een mooie verzameling van unieke recepten met gekende smaakmakers. Anna Jones toont dat je zelfs met vegetarische recepten erg creatief kan zijn en dat je met de juiste combinaties helemaal geen vlees of vis mist in een gerecht. Dit is zonder twijfel een van de betere vegetarische kookboeken en een aanrader voor iedereen die meer smaak op tafel wil brengen!
Recensie: Anna’s perfecte smaken - Anna Jones
Anna's perfecte smaken
-
Auteur:
Anna Jones -
Verschenen:
25 maart 2024 -
Uitgave:
ISBN 9789464043082
Uitgever Fontaine Uitgevers
352 pagina's -
Uitgever:
Fontaine Uitgevers -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
Met deze simpele smaakmakers maak je meer dan 130 vegetarische recepten
Steeds meer mensen eten geheel of gedeeltelijk vegetarisch. Chef-koks als Yotam Ottolenghi en natuurlijk ook Anna Jones bewijzen dat koken zonder vlees niet alleen gezond en simpel is, maar ook nog eens superlekker. In Anna's vijfde boek Anna's perfecte smaken staat het thema 'minimale moeite, maximaal resultaat' centraal. In elk hoofdstuk draait het om een basisingrediënt dat iedereen wel in de kast heeft staan, zoals olijfolie, azijn, mosterd, uien of knoflook. Daarmee creëert Anna meer dan 130 vegetarische gerechten met de perfecte smaakcombinaties. Voor bijvoorbeeld citroen is dat een smakenpalet van scherp, zuur en bitter; voor tahin aards, zoet en romig.
- 130 vegetarische recepten met ultieme smaakcombinaties
- Twaalf basisingrediënten: van olijflie en citroen tot tahin en knoflook
- Inclusief gastrecepten van culinaire grootheden als Georgina Hayden en Olia Hercules
Salades, soepen, eenpansmaaltijden als citroenpilav met amandelen, en zoetigheden als chocolade-ijs met zoute kappertjes, plus recepten om zelf mosterd of miso te maken: Anna's perfecte smaken is een explosie van smaken en culinaire creativiteit. Bovendien heeft Anna oog voor duurzaamheid en wat goed is voor je portemonnee en geeft ze je de tools in handen om al je gerechten de juiste kick te geven.
Nieuwste artikelen
-
De Weddingplanner - Danielle Steel
-
Het Strawberry Patch Pannenkoekenhuis – Laurie Gilmore
-
De verhalenverzamelaar – Evie Woods
-
Kom - Fatinha Ramos
-
Magnolia Parks: The long way Home - Jessa Hastings
Gerelateerde artikelen
-
Margriet
-
Een gewone jongen - Louise Beech
-
Verboden voor ons