• onze waardering

Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan RECENSIE

Recensie: Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Nora heeft haar verhaal verkocht aan bioscopen. De film toont haar relatie met haar ex-man, die haar na heel wat jaren en twee kinderen later, verlaten heeft en niet meer bij haar teruggekomen is. Als de crew in drie dagen opnames bij haar thuis maken, blijft de hoofdrolspeler (Leo) ongevraagd op haar erf kamperen. Na die drie dagen vertrekt Leo echter niet en vraagt hij aan Nora of hij nog een week bij haar mag logeren in haar theehuis. Nora stemt in omdat ze het geld goed kan gebruiken dat hij hiervoor wil betalen. Ze hebben het wel heel erg gezellig samen, totdat hij voor werk opgeroepen wordt. Zal de geschiedenis zich herhalen?

Annabel Monaghan heeft een origineel verhaal geschreven over Nora die al menig romantische scenario’s geschreven heeft. Dit keer is het haar eigen verhaal dat ze vertelt. Er zijn niet veel personages in dit verhaal, waardoor er genoeg tijd is om deze personen te leren kennen. Zowel Nora, Leo als de kinderen komen volop aan bod. We komen vooral veel te weten over Nora. Haar relatie met haar ex, haar dagritme en hoe ze de opnames ervaart.

Van Leo krijgen we nog weinig te horen. Beetje bij beetje komt er wat informatie over hem los. Dit zorgt ervoor dat het lang spannend blijft of alles goed gaat komen. Want wie is Leo nu eigenlijk? Een beroemde acteur, die erg geliefd is bij het vrouwelijke publiek. Maar wat zegt het over de relatie die Nora met hem opbouwt? Nora schrijft haar eigen verhaal leest makkelijk weg en gaandeweg wordt er antwoord gegeven op alle vragen die het oproept.

De setting is natuurlijk superromantisch. Wie wil er nu niet een ware Hollywood crew in haar tuin. En dan is de hoofdrolspeler van de film ook nog eens ongelooflijk knap. In eerste instantie is hij niet toegankelijk en komt hij ook niet sympathiek over. Het lijkt daarom bijna ongeloofwaardig dat hij bij haar mag blijven. Maar omdat we het verhaal vanuit Nora te lezen krijgen, merken we ook dat het in de hele kleine dingen zit waarmee hij haar sympathie gewekt heeft. Hij mag in eerste instantie ook niet blijven omdat hij nu zo leuk is, maar omdat hij haar zoveel geld biedt, wat ze goed kan gebruiken. Hoe de relatie tot ontwikkeling komt is leuk om te lezen. Het verhaal is heel beeldend geschreven, zodat hier ook een goed beeld over gevormd kan worden.

De lezer krijgt van het begin af aan al mee dat dit niet een normaal liefdesverhaal is, zoals vele anderen. Het is daarom niet vanzelfsprekend hoe Nora schrijft haar eigen verhaal af zou lopen. Hierdoor wordt het leestempo opgevoerd. Daarnaast heeft het verhaal een verrassend einde.

Annabel Monaghan heeft met Nora schrijft haar eigen verhaal een romantisch verhaal geschreven wat met het verrassende einde erg origineel is.  

Recensie: Nora schrijft haar eigen verhaal – Annabel Monaghan

Nora schrijft haar eigen verhaal

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nora Hamilton kent de formule van liefde als geen ander. Als scenarioschrijver van romantische films schudt ze die zo uit haar mouw. Maar als Nora’s man ineens vertrekt, besluit ze dit mislukte huwelijk in cash om te zetten en schrijft het beste (niet-romantische) script van haar leven. Tot haar verbazing wordt het opgepikt om een Hollywood-film van te maken, en zal het filmen ervan gaan plaatsvinden in haar eigen huis. Wanneer de onmogelijk knappe acteur Leo Vance haar ex gaat spelen, zal Nora’s leven nooit meer hetzelfde zijn.

  Als de ochtend na alle opnames de crew vertrokken is, vindt Nora Leo op haar veranda met een halflege fles tequila en een voorstel. Duizend dollar per dag om een week langer te mogen blijven. Het geld kan Nora goed gebruiken, maar het is vooral de nood in zijn ogen die haar ja doet zeggen. Zeven dagen: ze kunnen in een oogwenk voorbij zijn of een eeuwigheid duren. Genoeg tijd om verliefd te worden. Genoeg tijd om je hart te breken...

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • Poses

 • Top 10 Disney+ series

 • Dit zijn de favoriete series van de Chicklit redactie leden!

Zoek in artikelen