• onze waardering

Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans RECENSIE

Recensie: Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

In Wie schrijft die blijft runnen Caro en haar vader een hotel. Een piepklein maar verschrikkelijk chic hotel. En de gasten van dit hotel bezorgen Caro de inspiratie om haar boeken te schrijven. Ze schrijft vermakelijke feelgoods die goed worden ontvangen omdat ze levensecht zijn. Maar wanneer haar uitgever wil dat ze zich bekend maakt als auteur wilt ze nog steeds absoluut anoniem blijven.Haar vader bedenkt een oplossing maar een ongeluk komt nooit alleen. De uitgeverij doet moeilijk, de huur van het hotel wordt opgezegd, door een vervelend misverstand wordt hun reputatie door het slijk gehaald en dan is er ook nog een journalist aan het wroeten in het verleden.Heeft ze nog wel een toekomst als hoteleigenaar en als auteur?

Caro en haar vader zijn de twee hoofdpersonen in Wie schrijft die blijft. Caro ontpopt zich als een energieke gastvrouw en auteur terwijl haar vader zich als zakenman, inkoper en man van de financiën bezighoudt. Terwijl het verhaal zich ontvouwt kom je steeds meer over de beweegredenen van Caro en vader te weten. Er zitten flashbacks in het verhaal waar het verleden van Caro verteld wordt. Dit zorgt wel voor verdieping in de personages. Het maakt dit boek ook geen standaard feelgood verhaal. Het maakt het zo veel mooier en realistischer.

Tamara Haagmans schrijft vlot, het kan niet anders dat je direct Wie schrijft die blijft wordt ingetrokken en de sympathieke Caro in je hart sluit. Zelf de hooghartige mevrouw Dekker kan je aan het einde van het verhaal nog vriendelijk gaan vinden. En Jesse de journalist, wat een schat en zijn uitspraken zijn om op te vreten.

Ik vind het zo zonde dat je zoveel moeite doet om onopvallend, zelfs onzichtbaar door het leven te gaan, terwijl je echt iets te vertellen hebt.

Tamara verwerkt in Wie schrijft die blijft best heftige thema's, pesten, brandwonden, nagewezen en aangestaard worden. De flashbacks zorgen er hier voor dat de thema's goed en gedoseerd worden behandeld. Het wordt nergens echt zwaar. Hoe komt Caro aan haar littekens? Waarom wil ze niet bekend worden als auteur? Houdt ze een geheim achterwege?

Aan het einde van het verhaal zit nog een plottwist. Het hele verhaal door hangt het een beetje in de lucht en zit je je dit af te vragen. Een oplettende lezer haalt hem er wel uit en heeft misschien al bedacht wat het zou zijn. Toch blijft het wel een moment van spanning want als het eindelijk zover is, wordt het direct op tafel gegooid!

Wie schrijft die blijft is een heerlijke feelgood! Het luistervinken in een hotel is zo herkenbaar en soms hoor je enorm gênante situaties. De relevante thema's, de problemen rond het hotel en het dilemma van de uitgeverij maakt Wie schrijft die blijft een heerlijk boek met realistische onderwerpen.

Recensie: Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

Wie schrijft die blijft

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ontdek het geheim van Caro, een bestsellerauteur met een dubbelleven in een betoverend boetiekhotel.

  In Wie schrijft die blijft van Tamara Haagmans volgen we Caro, een succesvolle schrijver die onder een pseudoniem schrijft en onder geen beding bekend wil worden. Naast schrijven runt ze samen met haar vader De Gulden Draeck, een idyllisch boetiekhotel met een kunstwinkeltje in ’t Gooi. Hier komen de meest rijke, eigenzinnige gasten logeren, én hier haalt Caro haar inspiratie voor haar boeken vandaan. Na de zoveelste bestseller wil haar uitgever toch dat ze uit de schaduw stapt, maar Caro weigert dit. Dan bedenkt haar vader een slimme oplossing waar iedereen tevreden mee is. Net als alles op rolletjes lijkt te lopen, staat ineens de toekomst van het boetiekhotel op losse schroeven, en moet Caro keuzes maken. Hoeveel is haar dubbelleven haar waard?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Zij die achterbleef – Jean Kwok

 • Professor Prank - Jozua Douglas

 • De scheepsdochter - Anne Jacobs

 • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

 • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

 • Pretty Little Liars fans opgelet: Er is een nieuwe teaser trailer van seizoen 7B!

 • Voetstappen in de donkere nacht - Rindert Kromhout

 • Recensie: Vogelvrij

Zoek in artikelen