• onze waardering

Business or Pleasure - Rachel Lynn Solomon RECENSIE

Recensie: Business or Pleasure - Rachel Lynn Solomon

Chandler is werkzaam als ghostwriter. Haar nieuwste schrijfproject betreft het schrijven van de memoires van Finnegan Walsch. Finnegan is alleen geen onbekende voor Chandler, ze kent hem van haar meest rampzalige onenightstand ooit. Toch gaat ze de klus aan en sluiten ze een deal. Overdag werken ze aan het boek, en in de avond leert Chandler Finnegan de fijne kneepjes in de slaapkamer. Lukt het hen om werk en privé gescheiden te houden?

Rachel Lynn Solomon is auteur van onder andere De Ex Talk en Today Tonight Tomorrow, welke beide veel aandacht op het platform TikTok kregen. Business or Pleasure is haar feelgoodroman die in 2023 is uitgekomen. In het boek reizen we mee met Chandler en Finnegan naar verschillende conventies die zijn gepland voor de reünie van The Nocturnals, een tienerserie waar Finnegan een van de hoofdrollen vertolkte. Chandler volgt hem op de voet, om een zo realistisch mogelijk beeld van Finnegan te krijgen om in het boek weer te geven. Tussen de conventies door bespreken ze onderwerpen die belangrijk zijn voor Finnegan en een rol in zijn boek moeten krijgen. In Business or Pleasure worden ook psychische aandoeningen niet geschuwd door Rachel Lynn Solomon. Finnegan heeft namelijk last van een obsessieve compulsieve stoornis en Chandler van een angststoornis. Het is mooi om te lezen hoe deze aandoeningen een rol hebben gekregen in het boek. Naast het werken aan het boek, wordt er ook gewerkt in de slaapkamer. Chandler heeft een lesprogramma gemaakt wat ervoor moet zorgen dat Finnegan een stuk beter in de slaapkamer moet worden. Deze scènes worden op een steamy manier neergezet.

De schrijfstijl van Rachel Lynn Solomon is erg prettig. Het boek wordt geschreven vanuit het perspectief van Chandler. De grote verhaallijn, het schrijven van de autobiografie van Finnegan, wordt afgewisseld met andere korte scènes waarin we Chandler en Finnegan beter leren kennen. Dit zorgt ervoor dat de lezer zich verbonden gaat voelen met de personages. Hoewel het verhaal niet vanuit Finnegan geschreven wordt, krijg je door de interviews die Chander met hem afneemt voor het boek alsnog een duidelijk beeld van zijn gedachten, gevoelens en hoe hij in het leven staat. In het boek worden steamy scènes afgewisseld met serieuze onderwerpen. Het geheel wordt op humoristische wijze neergezet. Aan het einde van sommige hoofdstukken zit nog een kort fragment, wat het verhaal nog net wat meer diepgang geeft. Voorbeelden hiervan zijn krantenartikelen, stukjes uit het script van The Nocturnals en artikelen die Chandler eerder geschreven heeft. Deze stukken worden duidelijk afgekaderd van de rest van het boek door een andere lay-out en het andere lettertype dat wordt gebruikt.

Business or Pleasure is een heerlijk feelgood boek. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten op een nieuw boek van Rachel Lynn Solomon. In juni 2024 komt Past Present Future uit, het vervolg op Today Tonight Tomorrow.

Recensie: Business or Pleasure - Rachel Lynn Solomon

Business or Pleasure

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Wat doe je als je net de slechtste onenightstand hebt gehad? De waarheid vertellen!

  Business or Pleasure is de nieuwe steamy romance van Rachel Lynn Solomon, de auteur van De Ex Talk! Als Chandler haar volgende ghostwritingproject accepteert – het schrijven van de memoires van cultacteur Finnegan Walsh – zou dat een droom moeten zijn. Voor Chandler is dit echter iets anders, namelijk haar grootste nachtmerrie. Zij kent Finn namelijk van haar slechtste onenightstand ooit. Toch neemt ze het project aan, vastbesloten om het professioneel aan te pakken. Maar als ze eindelijk aan Finn toegeeft dat hun nacht samen niet zo geweldig was als hij dacht, schaamt hij zich dood en is hij erop gebrand om het goed te maken. Dus sluiten ze een deal: overdag werken ze aan het boek en ’s avonds, als ze alleen in de slaapkamer zijn, leert ze hem – stap voor stap – de kneepjes van het vak. Naarmate ze meer naar elkaar toe groeien, begint de grens tussen werk en privé te vervagen. Maar is dat wel een goed idee, of zullen ze uiteindelijk moeten kiezen?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De vrouwen van Fred

 • De jongen van de glasfabriek - Reinhilde van Driel

 • Wordt Godzilla 2 een horrorfilm?

Zoek in artikelen