• onze waardering

De miljardair - Thomas Erikson RECENSIE

Recensie: De miljardair - Thomas Erikson

De miljardair is het eerste deel in de Joe Carling-serie van Thomas Erikson: nieuwe Scandi-crime uit Zweden. Thomas Erikson is vooral bekend door de enorme bestseller Omringd door idioten.

Georg Bromarck kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière, waarin hij een miljardenimperium heeft opgebouwd. Nu wordt het tijd dat zijn kleinzoon Filip het bedrijf overneemt. Voordat het zover is, verdwijnt Filip echter spoorloos tijdens een wandeltocht in de Alpen...

Georg moet onder ogen zien dat hij met de verdwijning ook zijn enige erfgenaam kwijt is. Bij de zoektocht naar zijn kleinzoon vraagt hij zijn vriend Joseph 'Joe' Carling hem te helpen, de enige aan wie hij de taak toevertrouwt. Joe kan feilloos het gedrag en de gedachten van mensen interpreteren maar heeft ook een mysterieuze kant. Hij woont alleen in een groot landhuis, sinds zijn vrouw Catarina op vreemde wijze verdween.

Twee vermissingen en de klok tikt verder... Wie heeft er baat bij dat deze mensen nooit meer gevonden worden?

De miljardair is een langzaam opbouwende thriller, hij begint wel met een interessante proloog, waardoor je geprikkeld word om het boek te gaan lezen. Deel een in het boek heeft korte hoofdstukken, maar door de vele personages is het een beetje moeilijk te volgen en leest het in het eerste deel iets minder vlot door. Je maakt hierin kennis met Georg Bromarck en zijn hebberige familieleden. Door de plotselinge verdwijning van de kleinzoon krijgt het verhaal een andere wending. Tijdens het lezen ben ik constant zelf detective aan het spelen, je zet vraagtekens bij de personages. En probeert mee te gissen naar een oplossing.

Deel twee in het boek las al heel snel door, daar lijkt het verhaal wat meer op gang te komen, het wordt spannend en je gaat mee op onderzoek uit alsof je echt zelf in het verhaal aanwezig bent. In no time lees je hier doorheen. Je komt voor verrassende plots te staan en de auteur houdt de spanning er ook heel lekker in tot het eind. 

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ik zou graag de volgende delen ook lezen. Voor iedereen die van spanning houdt in een goed opbouwend verhaal met verrassende plots is dit eerste deel ten zeerste aan te raden.

Recensie: De miljardair - Thomas Erikson

De miljardair

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het eerste deel in de Joe Carling-serie door Thomas Erikson, bekend van Omringd door idioten: nieuwe Scandi-crime uit Zweden.

  Voormalig beroepsmilitair Joseph 'Joe' Carling staat erom bekend dat hij feilloos het gedrag en de gedachten van mensen kan interpreteren. Bekende politici, bedrijfsleiders en zelfs de leider van een land zijn naar hem gekomen voor advies. Joe is een elegante man, die alleen woont in een groot landhuis, sinds zijn vrouw Catarina op vreemde wijze verdween.

  Georg Bromarck kan terugkijken op een zeer succesvolle carrière waarin hij een miljardenimperium heeft opgebouwd. Nu wordt het tijd dat zijn kleinzoon Filip het bedrijf overneemt. Voordat het zover is, verdwijnt Filip echter spoorloos tijdens een klimtocht in de Alpen…

  Georg moet onder ogen zien dat hij met de verdwijning van zijn kleinzoon ook zijn enige erfgenaam kwijt is. Hij zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, de enige aan wie Georg de taak toevertrouwt. Makkelijk wordt het niet, want het lijkt erop dat iemand er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • In het duister - Tamara Arts

 • De zak van Sinterklaas: trek een lootje en krijg gegarandeerd een cadeautje!

 • Recensie: Bloedband

Zoek in artikelen