• onze waardering

De jacht op de groene diamant - Barbara Laban RECENSIE

Recensie: De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

Henry en Nova zijn felidix, zij kunnen praten met katten en zitten op een speciale school voor kattenfluisteraars. Op een dag krijgt Nova meerdere briefjes met aanwijzingen dat Ruby en Rick, de kittentweeling waar ze voor zorgen, in gevaar zijn. Nova kan echter de aanwijzingen niet duiden totdat duidelijk wordt dat de katten uit een ander rijk achter de beroemde groene diamant aan zitten. Wat hebben Ruby en Rick met deze smaragd te maken en lukt het Nova, Henry en de andere katten om de diamant te vinden en veilig te stellen?

De jacht op de groene diamant van Barbara Laban is deel twee van de vierdelige serie over de Middernachtkatten. Deel een en twee zijn al in het Nederlands vertaald en deel drie en vier zijn er vooralsnog alleen in het Duits. Het is zeker aan te raden om bij deel een te beginnen. Hierin lees je over de bijzondere school waar Henry en Nova op zitten en hoe zij er achter gekomen zijn dat ze felidix oftewel kattenfluisteraars zijn. Daarnaast maak je kennis met alle katten personages, koningin Quinn en kom je meer te weten hoe een kat een Middernachtkat kan worden.

De school voor kattenfluisteraars is de ultieme droom van elke kattenliefhebber. Hoewel je veel aan de lichaamstaal van een kat kunt zien zou het geweldig zijn als je ook echt met je kat kunt praten. Soms vraag je je af wat je kat van je vindt. Vindt hij/zij het leuk bij je? Katten zijn slimmer en weten en voelen vaak meer dan je denkt. Ook als je geen kattenliefhebber bent is deze serie een aanrader. Barbara Laban heeft een vlotte pen en fantasierijke geest. Het verhaal leest met vaart, het zakt nergens is en is op veel momenten zo spannend dat je door wilt lezen. Ze wisselt alles af met leuke woordspelingen en beschrijvingen. Zo is er een nogal extravagante kat met een grote hoed op die leraar kattenopera is (iets minder geslaagd voor mensenoren), een deftige poes die les in kattenetiquette geeft en Meneer Octagon is een bruine kater met een wit befje en de beste wiskundeleraar te wereld. Zowel deel een als twee bevat een vleugje magie dat je meeneemt in een andere wereld en je eigen fantasie prikkelt. Heerlijk om bij weg te dromen.

De jacht op de groene diamant is een spannend, magisch verhaal dat leest als een trein. Stap in de wereld van kattenfluisteraars Nova en Henry en laat je meeslepen in dit verhaal over de verdwijning van de magische smaragdster, onder katten de beroemdste (groene) diamant ter wereld. Het verhaal heeft een open einde waardoor je gelijk door wilt met deel drie en vier. Spreek je Duits dan heb je geluk en anders is het wachten op de Nederlandse vertaling.

Recensie: De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

Middernachtkatten - De jacht op de groene diamant

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nova en Henry zijn kattenfluisteraars – ze kunnen katten verstaan en met hen praten. Hun supertalent moet absoluut verborgen blijven. Het geheim van de Middernachtkatten komt in gevaar. Nova en Henry schieten te hulp en komen in een levensgevaarlijk avontuur terecht. Kunnen ze de katten redden – en zichzelf?

   

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Niet storen!

 • Young Adult aanraders onder de 10 euro

 • De machthebbers - Gregg Hurwitz

Zoek in artikelen