• onze waardering

Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts RECENSIE

Recensie: Verliefd in het voorjaar – Nora Roberts

 

Verliefd in het voorjaar bestaat uit twee liefdesverhalen. Beste vrienden Summer en Carlo zijn de hoofdpersonen in deze verhalen. In het eerste verhaal, Een pikant dessert, staat Summer centraal die een nieuwe opdracht als chefkok aanneemt maar verliefd wordt op haar baas Blake. In het tweede verhaal, Kruidje-roer-me-niet, staat Carlo centraal die wel heel warme gevoelens krijgt voor publiciteitsagente Juliet die zijn nieuwste kookboek moet promoten.

 

Bij het lezen van Verliefd in het voorjaar is het om te beginnen belangrijk om in gedachten te houden dat het verhaal de eerste keer werd uitgebracht in 1985, bijna veertig jaar geleden. In die tijd is er veel veranderd in hoe er gekeken wordt naar relaties tussen mannen en vrouwen en verhoudingen in het algemeen tussen man en vrouw. Dit maakt dat er vele tenenkrommende situaties en uitspraken te vinden zijn in Verliefd in het voorjaar. Om een voorbeeld te noemen, in Kruidje-roer-me-niet wordt meerdere keren de man als het sterke geslacht benoemd en de vrouw als het zwakke of zwakkere geslacht. Dat het verhaal niet is aangepast naar de huidige tijdsgeest, wat met wat kleine aanpassingen prima te doen lijkt, is een gemiste kans. In de huidige vorm zal de woordkeuze de aandacht afleiden van het verhaal dat an sich een prima verhaal is. Er zit niet superveel diepgang in de verhalen maar ze zijn wel vermakelijk.

 

De schrijfstijl van Nora Roberts is toegankelijk, niet te moeilijk waardoor je zonder veel moeite in het verhaal van Verliefd in het voorjaar komt en zonder al te veel na te hoeven denken even weg kunt zijn van je dagelijkse beslommeringen. Het leuke van twee verhalen in één boek is dat je een inkijk blijft houden in het verhaal van Summer vanaf de zijlijn en dat je Carlo al een beetje kent vanuit het verhaal van Summer. Daarmee lopen de verhalen mooi in elkaar over en wordt het geheel niet te langdradig.

 

Samengevat is Verliefd in het voorjaar een prima boek om te lezen maar heeft het zeker niet de status van een must-read. Dit vooral gezien de te grote kloof in tijdsgeest tussen het originele uitgavejaar en het nu.

 

Recensie: Verliefd in het voorjaar – Nora Roberts

 

Verliefd in het voorjaar

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zonnige verhalen voor een lente vol liefde door de Queen of Romance.

  Een pikant dessert: Hotelmagnaat Blake Cocharan wil uitsluitend het beste voor zijn hotels. Maar dan blijkt dat Summer Lyndon, die de allerlekkerste nagerechten van de wereld creëert, net zo verleidelijk is als de desserts die ze maakt…

  Kruidje-roer-me-niet: Carlo Franconi is een van de topchefs van Italië, en publiciteitsagent Juliet Trent moet een bestseller maken van zijn kookboek. Al is het natuurlijk níét de bedoeling dat ze zelf begint te watertanden zodra ze hem ziet!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De Ketting

 • Recensie: School for Good and Evil

 • Recensie: Voor eens en altijd

Zoek in artikelen