• onze waardering

De dikke Stinkhond - Colas Gutman en Marc Boutavant RECENSIE

Recensie: De dikke Stinkhond - Colas Gutman en Marc Boutavant

Stinkhond en Plattekat zijn altijd in voor iets nieuws. Zodra ze de vuilnisbak verlaten wacht er hun weer een avontuur om de hoek. Op een dag besluit Stinkhond naar school te gaan zodat hij kan leren lezen. Zo kan hij de etiketten en verpakkingen lezen en dan eten ze nooit meer verkeerde dingen.

Wat later bezoekt hij met Plattekat een vreemde boerderij die dieren inblikt en uiteindelijk belanden ze in circus Miracoli. Er gaat geen dag voorbij zonder een knotsgekke belevenis maar uiteindelijk belanden ze altijd weer op hun vaste plek in de vuilnisbak.

De dikke Stinkhond van Colas Gutman en Marc Boutavant is een dik verzamelboek waarin drie verhalen van Stinkhond in gebundeld werden. Het gaat om de eerder uitgebrachte verhalen Stinkhond gaat naar school, Stinkhond op de boerderij en Stinkhond naar het circus.

Rasechte fans kennen deze vuilnisbakhond en zijn trouwe vriend Plattekat natuurlijk al erg goed en de kans is groot dat ze één of alle drie verhalen al eerder gelezen hebben. Toch blijft het een leuk verzamelboek om toe te voegen aan de collectie. Voor wie Stinkhond nog niet kent is De dikke stinkhond dan weer een leuk kennismakingsboek dat je ongetwijfeld zin geeft om de andere avonturen van Stinkhond en Plattekat ook te lezen.

De tekst van Colas Gutman werd voorzien van sprekende en vooral heel erg grappige illustraties door Marc Boutavant. De illustraties zijn met de hand getekend en ingekleurd en zijn te vinden op elke pagina in het boek. Ze ondersteunen de tekst en zorgen ervoor dat het verhaal goed te begrijpen is voor jong lezers en het boek tegelijk ook erg aangenaam maakt om voor te lezen thuis of op school.

Voor de tekst zelf werd er gekozen voor een groot en duidelijk lettertype en een eenvoudige woordenschat. Af en toe duikt er eens een moeilijker woord op, maar dit is zeer beperkt en is tegelijk ook erg waardevol voor het verrijking van de woordenschat van jonge lezers.

De dikke stinkhond is een boek dat veel humor bevat en waar tegelijk ook thema’s als pesten, vriendschap, armoede etc. in voor komen. Deze werden allemaal op een luchtige manier in de verhalen verwerkt maar dragen stuk voor stuk belangrijke boodschappen mee die de lezer op de een of andere manier wel kunnen raken.

Alleen al om zijn naam is Stinkhond ongetwijfeld erg geliefd bij kinderen. Deze vieze, domme, stinkende maar ook erg vriendelijke en behulpzame hond sluit je zonder twijfel snel in je hart. Hij toont je dat niets onmogelijk is zolang je maar in jezelf gelooft en je de uitdagingen die op je pad komen durft aangaan. Samen met Plattekat beleeft hij hopelijk snel weer wat leuks zodat De dikke Stinkhond vlug weer een vervolg krijgt!

Recensie: De dikke Stinkhond - Colas Gutman en Marc Boutavant

De dikke Stinkhond

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zodra Stinkhond zijn vuilnisbak verlaat, komt hij van het ene avontuur in het andere terecht.

  Op school willen zijn klasgenoten hem als voetbal gebruiken.
  Samen met Plattekat belandt hij op een boerderij waar dieren worden ingeblikt.

  Gelukkig weten de twee vrienden zich uit elk gevaar te redden. Ze slagen er zelfs in het armzalige circus Miracoli weer beroemd te maken!

  En elk avontuur eindigt waar het begon: in de vuilnisbak!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • Sexcuses

 • Hoe Duur Was De Suiker (DVD)

 • E-books scoor je bij 12ebooks.nl

Zoek in artikelen