- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- Ik heb het echt gemaakt - Chantal Claassen
Recensie: Ik heb het echt gemaakt - Chantal Claassen
Fabiënne wist altijd al dat ze modeontwerper wilde worden. Haar moeder stond hier niet achter, maar uiteindelijk is het Fabiënne toch gelukt om naar de top van de mode industrie te klimmen. Bij MAXX heeft ze een mooie toekomst in het verschiet samen met Max, de CEO waar Fabiënne een geheime relatie mee heeft. Totdat een ontmoeting met Adam in Parijs, waar ze is voor een modebeurs, alles laat wankelen. Er komen meer herinneringen aan haar jeugd naar boven en ze wordt voor een dilemma gezet. Durft Fabiënne voor haar geluk te kiezen?
Chantal Claassen debuteerde in maart 2021 met Flessenpost. Ik heb het echt gemaakt is haar nieuwste boek dat is uitgekomen in mei 2024. In dit boek volgen we Fabiënne, een succesvolle vrouw werkzaam als Hoofd Design & Styling bij MAXX Fashion. In de modewereld heeft ze het ver geschopt, en ze ontwerpt dan ook de mooiste kledingstukken. In het geheim heeft ze een relatie met Max, de CEO van MAXX. De twee doen er alles aan om hun relatie geheim te houden voor de buitenwereld. Max kan dit jaar niet mee naar de jaarlijkse modebeurs in Parijs. Fabiënne vertrekt met een aantal collega's en maakt er een succesvolle beurs van voor MAXX. Wanneer Fabiënne vast komt te zitten met Adam in de lift komen de twijfels over haar huidige leven. Is dit wel wat ze wil? Is Max wel de ware en is MAXX wel het bedrijf waar ze tot haar pensioen voor wil werken? Daarnaast komt in gesprek met Adam de nodige pijn uit haar jeugd naar boven. Fabiënne heet eigenlijk Fien, een naam die ze al ruim tien jaar niet heeft gebruikt. Het vastzitten in de lift heeft de nodige vragen opgeroepen, en Fabiënne is niet meer dezelfde persoon toen ze uit de lift stapte als toen ze onwetend in de lift stapte.
Ik heb het echt gemaakt is een vlot en beeldend geschreven verhaal dat wordt verteld door middel van korte hoofdstukken. Het boek wordt geschreven vanuit Fabiënne. In het boek wisselen het heden en het verleden elkaar af. Hierdoor krijgt de 'mysterieuze' jeugd van Fabiënne steeds meer vorm en begrijp je als lezer waarom Fabiënne bepaalde keuzes heeft gemaakt, zoals alle contacten vanuit haar jeugd verbreken. De stukken uit het verleden zijn makkelijk te onderscheiden door middel van het cursieve lettertype. Doordat er ook veel over de gedachtegang en gevoelens van Fabiënne wordt geschreven door Chantal Claassen gaat de lezer zich steeds meer identificeren met Fabiënne. In deze roman worden ook de moeilijke onderwerpen niet gemeden, wat het boek een realistische touch geeft. In het boek vallen alle puzzelstukjes naar mijn mening iets té mooi in elkaar, maar desalniettemin is het een vermakelijk boek waarbij ik regelmatig hardop heb moeten lachen.
Chantal Claassen heeft met Ik heb het echt gemaakt een vlot en beeldend geschreven vermakelijk boek neergezet over een succesvolle vrouw van wie haar leven plotseling overhoop komt te liggen.
Recensie: Ik heb het echt gemaakt - Chantal Claassen
Ik heb het echt gemaakt
-
Auteur:
Chantal Claassen -
Verschenen:
1 mei 2024 -
Uitgave:
ISBN 9789020553673
Uitgever Zomer en Keuning
304 pagina's -
Uitgever:
Zomer en Keuning -
Genre:
Feelgood/ Chicklit
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
‘Ik heb het echt gemaakt’ van Chantal Claassen is een feelgoodroman over een succesvolle zakenvrouw die worstelt met haar verleden. Fabiënne heeft hard gewerkt voor haar luxeleventje aan de top van de mode-industrie – al helpt het ook dat ze een geheime relatie heeft met Max, de directeur van een groot Nederlands modemerk. Wanneer ze naar Parijs gaat voor een businesstrip, heeft ze een bizarre ontmoeting met de knappe, gevoelige Adam, die haar opgebouwde succesverhaal aan het wankelen brengt. Het verleden speelt op, een periode waaraan Fabiënne liever niet terugdenkt.
Nieuwste artikelen
-
De vrouwen van het Grand Hôtel – Ruth Kvarnström-Jones
-
De duik - Sara Ochs
-
The Familiar - Leigh Bardugo
-
The Idea of you - Robinne Lee
-
Als jij het zegt - José Vriens
Gerelateerde artikelen
-
Fictie top 6: december 2020
-
De Griezelbus 7 - Paul van Loon
-
Recensie: De invasie van de Tearling