- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- Tomato tomato - Julie D'heygere
Recensie Tomato Tomato – Julie D’heygere
Eigenlijk is het gek dat het eerste boek van Julie D’heygere Tomato Tomato heet en geen ‘Think Tomato’. Dat is immers de naam van haar website, Instagram, Facebook én het merk tomatensaus dat Julie D’heygere op de markt brengt. Julie maakte eigenlijk haar hele leven al tomatensaus, net als haar moeder, maar toen ze zelf moeder werd stapte ze over op kant-en-klare potjes uit de winkel. Vooral voor haar favoriete gerecht Melanzane alla parmigiana, maar uiteraard smaakte dit nooit zo goed als de verse zelfgemaakte saus. De tomatensaus bepaalt immers voor een groot gedeelte de smaak van een gerecht. Julie D’heygere besloot daarom weer haar eigen saus te gaan maken én deze te gaan verkopen. In België is deze inmiddels bij zo’n 600 verkooppunten verkrijgbaar en natuurlijk ook online in verschillende smaken.
Gelukkig geeft Julie in Tomato tomato ook haar recepten prijs. Natuurlijk maakte ik de basissaus die ik combineerde met de tomatensaus voor in de lente. Ik had namelijk een aangebroken pot zongedroogde tomaten staan en die komen terug in het lenterecept. De saus moet even opstaan, maar dan heb je ook een heerlijke dikke saus. Ik maakte hem met kerstomaatjes waardoor hij redelijk zoet werd. Hoe kleiner, hoe zoeter volgens de goedlachse Julie. Een deel gebruikte ik voor een ander recept, namelijk een Arabische Chakshuka. Het laatste gedeelte gebruikte ik voor heerlijke ouderwetse gehaktballetjes in tomatensaus, waarvoor het recept overigens ook in Tomato tomato staat. Heerlijk!
Het boek is ingedeeld in vier delen, de vier jaargetijden. Tomaten zijn immers het hele jaar verkrijgbaar. Ieder hoofdstuk begint met een tomatensaus voor die tijd van het jaar. Paprika en zongedroogde tomaten in de lente, basilicum en parmezaanse kaas in de zomer, ricotta in de herfst en kaneel met rode wijn in de winter. Dat klinkt allemaal heel logisch. De recepten zijn heel divers, van verschillende pasta’s tot mosselen en van champignons met gehakt tot een Indiase curry met pompoen, kikkererwten en koriander, maar ook huisgemaakte ketchup en tomatenconfiture. Nooit heel moeilijk en duidelijk gemaakt voor de thuiskok.
Tomato tomato bevat ruim 60 recepten voorzien van foto’s van Stefanie Faveere die ook schitterende portret- en landschapfoto’s maakt. Tomato tomato is gewoon een prima kookboek dat je regelmatig kunt pakken om er op een doordeweekse dag iets uit te maken. Zorg wel voor een voorraadje tometensaus!
Recensie Tomato Tomato – Julie D’heygere
Tomato tomato
-
Auteur:
Julie D'heygere -
Verschenen:
25 september 2024 -
Uitgave:
ISBN 9789401432948
Uitgever Lannoo
200 pagina's -
Uitgever:
Lannoo -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
Of het nu hoogzomer of hartje winter is, met de veelzijdige tomaat kun je het hele jaar door genieten van lekkere gerechten en smaak-volle sauzen. Van absolute klassiekers zoals spaghetti bolognese of geroosterde tomatensoep, tot een hartige cake, tomatenfondue en een verrassende sabayon; met Tomato tomato in huis gaat geen enkele tomaat meer verloren!
De perfecte tomatensaus kan natuurlijk niet ontbreken: in dit boek vind je niet alleen het ultieme basisrecept terug, maar ook een smakelijke variatie voor elk seizoen. Naast haar sauzen toont Julie je ook hoe je huisgemaakte tomatenketchup, -confituur en -olie kunt maken, en leert ze je de kneepjes van het fermenteren.
Een tomatenkookboek om elke dag te gebruiken, boordevol inspiratie en meer dan 60 supersnelle recepten voor de thuiskok.
Nieuwste artikelen
-
Oliver - Olivia Lewis
-
Annoying Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson
-
Kerst in Mistletoe Cove - Holly Martin
-
De poppenmeester - Sam Holland
-
Alles over Stinkhond in afvalbetische volgorde - Colas Gutman en Marc Boutavant
Gerelateerde artikelen
-
14 x fantasy series
-
Hoera! Het is vandaag Back To The Future Day
-
Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak - Dav Pilkey