- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- 31' Zot van koken - Loïc van Impe

Recensie: 31" Zot van koken - Loïc van Impe
Loïc van Impe is tegenwoordig een BV’er (Bekende Vlaming) die in verschillende series opduikt op de Vlaamse televisie. Zo deed hij onder andere mee aan de Vlaamse versie van De Verraders, Snackmasters en de Code van Coppens. Als kok deed hij mee aan televisie-kookwedstrijd ‘The Taste’. Ook maakte hij kookvlogs onder de naam Kotfood.
Op TV presenteerde hij het programma ‘Zot van koken’. In Nederland is dat te zien op 24Kitchen. Eerlijk gezegd niet mijn favoriete kookprogramma omdat ik denk dat Loïc van Impe zichzelf nogal grappig vind, maar goed dat zegt niets over zijn kwaliteiten als kok, waarvoor hij overigens ook niet is opgeleid.
31' zot van koken is al het vijfde kookboek van zijn hand, dus dat doet hij goed. De titel verwijst naar zijn leeftijd, 31 jaar. In het boek staan enkel gerechten die te maken zijn in 31 minuten of minder. Wel een boek dus voor dagelijks gebruik. Daar zijn de recepten ook zeker heel geschikt voor. Wat dat betreft is er helemaal niets op het boek aan te merken. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken: Pasta, Veggie, Vlees, Vis en Zoet. Tot slot is er een superhandig hoofdstuk met de titel ‘Essentials’, waarin Loïc zo’n 25 recepten geeft voor verschillende vinaigrettes, koude en warme emulsies en sauzen. Echt superhandig. Ik overweeg om ze te kopiëren en op mijn koelkast te hangen.
De recepten zelf hebben niet een specifiek thema. Zo kan je de ene keer een pasta carlofortina met tonijn en pesto maken en de dag erna een Griekse souvlaki of een Turkse dürüm met kip of gewoon een AGV’tje met aardappelen, bloemkool en spieringkotelet, wat in Nederland volgens mij een schouderkarbonade heet. Ik maakte het en de heilige drievuldigheid, zoals Loïc het in 31' zot van koken noemt smaakte inderdaad heerlijk. Zeker ook door de net wat andere bereiding van de bloemkool met zilveruitjes en zoetzure augurken.
Uit het hoofdstuk ‘Pasta’ maakte ik nog de Maccheroni rossi met een verse gegrilde tomaten-knoflooksaus en een goede kwaliteit macaroni. Lekker hoor. Volgens Loïc duurt het maken van dit recept 23 minuten. Voor de resterende tijd raadt hij aan de eerste 8 minuten te kijken van de serie ‘The last dance’. Geen idee waar dat goed voor zou zijn. Overigens staan dit soort adviezen bij ieder recept waarvan de bereiding minder is dan 31 minuten. Daar moet je van houden, zelf zou ik wat meer achtergrond bij het gerecht wel leuk vinden.
Desalniettemin! Het was al weer even geleden dat ik zo’n praktisch kookboek ben tegengekomen als 31' zot van koken. Dit boek zet je in de keuken op de plank en pak je regelmatig om inspiratie op te doen voor jouw volgende maaltijd!
Recensie: 31" Zot van koken - Loïc van Impe
31’ zot van koken
-
Auteur:
Loïc van Impe -
Verschenen:
23 oktober 2024 -
Uitgave:
ISBN 9789401430463
Uitgever Lannoo
208 pagina's -
Uitgever:
Lannoo -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
Binnen een half uur aan tafel kunnen zitten? Dat kan! Of moet ik zeggen, binnen een half uur + een minuut?
Voor alle recepten die je in dit boek vindt, had ik 31 minuten of minder nodig. Geen wachttijden voor trage marinades of langdurige gisting. Geen gerechten die langer dan een uur moeten garen.
Wie mij kent weet dat ik ervan houd om veel tijd in de keuken door te brengen. Maar ik word ook blij van het klaarmaken van makkelijke gerechtjes zonder al te veel ingrediënten en vooral... in korte tijd!
Wat je mag verwachten? Indrukwekkend veel recepten, allemaal klaar in 31 minuten of minder. Dat beloof ik!
Nieuwste artikelen
-
Streamen met lage energiekosten
-
Winter in de bergen - Susan Wiggs
-
Operatie Cupido - Jorine Lamsma
-
De pantergod - Katja Brandis
-
Hellenacht - Lars Mytting
Gerelateerde artikelen
-
Deze films en series verschijnen in maart op Disney+
-
George R.R. Martin werkt aan een ander 'Game of Thrones' einde
-
Recensie: Fitnessfood