- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen - Mathilda Masters

Recensie: Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen - Mathilda Masters
Het kookboek Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen is een kookboek geschreven door Mathilda Masters. Mathilda Masters schrijft allerlei verschillende soorten boeken, kinderboeken, boeken over weetjes. Een voorbeeld van een kinderboek is de Keukenprins van Mocano. Zij heeft daarnaast dus ook meerdere boeken over allerlei verschillende soorten feitjes zoals de 321 superslimme, allerleukste weetjes boeken over onder andere de natuur of wetenschap. Nu heeft zij een kookboek geschreven waarbij zij recepten toegankelijk maakt voor kinderen en hierbij ook vele weetjes over de gerechten of de bereiding beschrijft.
Het kookboek is onderverdeeld in meerdere hoofdstukken, je vindt hoofdstukken met recepten voor het ontbijt, drankjes, soepen, burgers en zoete baksels. De titels van de hoofdstukken zijn leuk bedacht en spreken kleine kinderen aan. Zo zijn er titels als 'Mag ik je iets te drinken aanbieden?', 'Soep is altijd goed' en 'Vandaag ben ik bakker'. De variatie binnen een hoofdstuk is ook weer groots. Je vindt ontbijtrecepten van pannenkoeken tot aan appelflappen, in het hoofdstuk Zoet gaat het van koekjes tot aan wafels.
Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen bevat veel en toegankelijke recepten voor jong en oud. De recepten zijn gemakkelijk uitvoerbaar door kinderen en daarmee ook door de ouders. Je hebt een recept en hierop wordt een variatie gegeven, zo staan er drie verschillende soorten ei ontbijtgerechten in of meerdere soorten koekjes die je kan maken. De fotografie in het boek is mooi gedaan. De gerechten staan goed centraal zonder poespas er om heen, je ziet gewoon het gerecht en dat is het. Hierbij staan getalletjes die overeenkomen met de recepten op de volgende pagina. Je ziet dus eerst de foto van het gerecht en daarna volgt het recept, dit maakt het een overzichtelijk kookboek. Er zijn meerdere kaders waarin de bereidingswijze staat maar er zijn ook kaders met goede tips die je kunnen helpen bij het bereiden of het maken van een variatie op het originele gerecht. Naast de foto's van de gerechten staat er ook bij elk hoofdstuk een leuke pakkende foto of plaat die het hoofdstuk inluidt. Dit zijn ingrediënten die laten zien welk hoofdstuk het is zoals chocolade en slagroom bij het hoofdstuk Zoet of allerlei soorten groenten bij de recepten zonder vlees en met groenten. Op een ingrediënt zijn grappige oogjes geplakt zodat het een komisch effect geeft. Dit spreekt kinderen ook aan.
Het kookboek bevat heel veel leuke weetjes. Al deze weetjes vind je bij de recepten en zijn te herkennen door een bepaald lettertype waarin weetje staat. Het zijn zeer interessante weetjes die voor volwassenen ook nog erg leuk zijn om te weten en te leren. De weetjes zijn onderverdeeld in twee categorieën, namelijk Handige weetjes voor als je gaat koken en bakken en Weetjes voor als je moet wachten. De onderwerpen van de weetjes gaan alle kanten op, zo leer je waar de naam quiche vandaan komt maar ook dat er meer dan 6000 soorten pasta bestaat.
Bij elk recept staat voor de ingrediëntenlijst wat je nog nodig hebt qua extra keukengerei. Dit is erg handig en hiermee voorkom je dat je tijdens het bereiden ineens iets mist. De bereidingstijd wordt per recept aangegeven en met balletjes wordt aangegeven wat de moeilijkheidsgraad van een recept is. Er staan drie lege balletjes en hoe meer balletjes er ingekleurd zijn hoe moeilijker de bereiding is. het aantal minuten dat staat bij de bereiding klopt niet helemaal. Er wordt niet altijd alles meegenomen, zoals bijvoorbeeld de tijd dat een zoete aardappel in de oven moet roosteren om zacht te worden. Hier gaat meer tijd in zitten. De bereidingstijd lijkt dan meer te kloppen voor het in elkaar draaien van de wraps of een gerecht.
Wentelteefjes
Wentelteefjes zijn lekker bij het ontbijt, maar eigenlijk ook bij de lunch. Voor een ontbijt en later ook een keer voor de lunch maakte ik samen met mijn dochter deze wentelteefjes. Lekker simpel en echt heerlijk. Kinderen kunnen goed helpen bij de bereiding en vinden het leuk om de handelingen uit te voeren of hierbij te helpen. De smaak van de wentelteefjes was lekker, je moet altijd oppassen dat het niet te veel naar ei gaat smaken maar met deze verhoudingen van ingrediënten was alles goed in balans. Dit is zeker een recept dat nog vaak gaat terug komen bij het ontbijt of de lunch.
Wrap met zoete aardappel en geitenkaas
De combinatie van ingrediënten en de foto van het gerecht zorgde er voor dat je deze wrap echt wilde maken en eten. Zelf zou je er nooit op komen om deze ingrediënten te combineren en ze op een wrap te doen. Bij dit mengsel zat ook nog komkommer en dadels. Het geheel was best zoet maar de komkommer zorgde dan weer voor een lekkere frisse tegenhanger. Dit gerecht is ook weer goed te bereiden met kinderen, zij vinden het leuk om te helpen. Je moet wel oppassen met de warme zoete aardappel. De bereidingstijd klopt niet helemaal, er wordt tien minuten aangegeven maar het roosteren van de zoete aardappel duurt al twintig minuten. Maar ondanks dit is de wrap erg lekker en een leuke variatie op alle bekende wraps met bijvoorbeeld paprika.
Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen is een leuk en toegankelijk kookboek waarin je veel verschillende soorten recepten vindt waarmee je een heel driegangenmenu zou kunnen maken. Je vindt recepten voor het ontbijt maar ook voor drankjes, koekjes en hoofdgerechten.
Recensie: Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen - Mathilda Masters
Het beste kookboek ter wereld (en niet alleen) voor kinderen
-
Auteur:
Mathilda Masters -
Verschenen:
18 oktober 2024 -
Uitgave:
ISBN 9789401414876
Uitgever Lannoo
200 pagina's -
Uitgever:
Lannoo -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
Van de lekkerste chocoladetaart tot heel bijzondere zandkoekjes; van aardappelstamppot-met-worst tot zoetzure kippenblokjes; van aubergines in tomatensaus tot zelfgemaakte mayonaise voor bij de frietjes... Je vindt het allemaal in dit geweldige kookboek voor kinderen.(Pas op: grote mensen durven het ook gebruiken!)
Dit boek is een feestje voor elke keukenprins of keukenprinses! Terwijl je wacht tot de koekjes klaar zijn, kun je nog wat interessante dingen te weten komen.
Wist je bijvoorbeeld dat:
- de Romeinen al hamburgers aten?
- crumble werd uitgevonden tijdens de Tweede Wereldoorlog?
- bananen de populairste vruchten ter wereld zijn?
Nieuwste artikelen
-
Streamen met lage energiekosten
-
Winter in de bergen - Susan Wiggs
-
Operatie Cupido - Jorine Lamsma
-
De pantergod - Katja Brandis
-
Hellenacht - Lars Mytting
Gerelateerde artikelen
-
Dit is de nieuwe Dumbo trailer
-
Hot Sauce - Freek & Stan Raijmakers
-
Stramer – Mikołaj Łoziński