- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- Bakken voor iedereen - Christophe Declercq

Recensie: Bakken voor iedereen - Christophe Declercq
Christophe Declercq komt met Bakken voor iedereen terug met een prachtig verzamelboek waar je zijn bekendste recepten in terug kan vinden, maar het bevat ook enkele nieuwe recepten.
In dit collectorsitem vind je recepten voor koekjes, soezen, biscuit, cakes, taarten, puddingen. Allemaal voorzien van mooie foto’s en duidelijke instructies waar je als ervaren bakker of net als starter eenvoudig mee aan de slag kan.
Bakken voor iedereen is het nieuwste boek van vakleraar en auteur Christophe Declercq. In dit dikke boek verzamelde hij meer dan 150 bakrecepten die voor iedereen toegankelijk zijn. In tien hoofdstukken werden de recepten voor koekjes, cakes, boterdeeg, Bretoens zanddeeg, bladerdeeg, taartendeeg, soezenbeslag, biscuit, koude puddingen en decoraties opgedeeld. Elk recept is tot in detail uitgeschreven en bevat een of meerdere foto’s.
Bij de recepten die meer techniek of uitleg vereisen wordt er vaak gebruik gemaakt van handige stap-voor-stap foto’s die je als bakker goed op weg helpen en het proces verduidelijken. Dit zorgt ervoor dat zelfs de iets moeilijkere recepten in Bakken voor iedereen, letterlijk voor iedereen toegankelijk zijn. Vooraan in het boek vind je ook informatie over de basisingrediënten en de basisbegrippen die je, indien nodig, nog verder op weg kunnen helpen.
Bakken voor iedereen bevat de echte klassiekers maar ook diverse minder gekende recepten. Sommige baksels zijn op een uurtje klaar en anderen vragen net iets meer tijd. Er is dus voor elke gelegenheid wel een recept te vinden. Zelf koos ik twee baksels die ik nooit eerder maakte. Ik testte het recept voor de roomhoorntjes en de lange vingers.
Roomhoorntjes
Roomhoorntjes vind je hier bij elke bakker maar je kan ze dus ook prima zelf maken. Met het juiste materiaal en de duidelijke instructies bleek dat niet eens zo moeilijk te zijn.
Het recept bestaat uit twee delen. Het maken van de hoorntjes en het maken van de banketbakkersroom als vulling. Beide delen van het recept worden duidelijk uitgelegd en dankzij de handige tip onderaan verliep dit allemaal erg vlot. Bij het proeven van de hoorntjes was ik positief verrast over de smaak en textuur en moest ik toegeven dat ze precies hetzelfde smaken als bij de bakker. Het was voor mij dan ook een geslaagd recept dat vaker herhaald zal worden.
Lange vingers
In al de jaren dat ik bak was ik nog nooit een recept voor lange vingers tegen gekomen. Ik koop ze heel vaak, want het zijn de lievelingskoekjes van onze dochter, maar ik heb nooit geweten dat je ze dus ook perfect zelf kan maken.
Voor het recept van de lange vingers maakt Christophe Declercq gebruik van duidelijke instructies en de stap-voor-stap foto’s waarin je elke stap in het recept duidelijk afgebeeld ziet. Dit zorgt ervoor dat je de stappen perfect kan volgen en met deze visuele ondersteuning kunnen ze onmogelijk mislukken.
Bij dit recept was ik vooral erg verrast door de eenvoud en het resultaat dat je kan bekomen met slechts enkele ingrediënten. Ook hier smaakten de koekjes echt net zoals in de winkel, al heb ik er niet veel van kunnen eten want ik bleek lang niet de enige fan in huis te zijn.
Bakken voor iedereen is zo’n boek dat elke thuisbakker in huis moet hebben. Het is een boek waar je uren in kan bladeren en het geeft je een uitgebreide kijk in de wereld van de patisserie. Voor iemand die de twee losse boeken al in huis heeft zal dit boek weinig aanvulling bieden maar als dit niet het geval is dan is Bakken voor iedereen zonder twijfel een aanrader. Eens je dit boek in je collectie hebt dan kan je het niet meer missen!
Recensie: Bakken voor iedereen - Christophe Declercq
Bakken voor iedereen
-
Auteur:
Christophe Declercq -
Verschenen:
30 oktober 2024 -
Uitgave:
ISBN 9789401442459
Uitgever Lannoo
480 pagina's -
Uitgever:
Lannoo -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
Meesterpatissier Christophe Declercq bundelt zijn decennialange bakervaring in dit ultieme collector's item voor de enthousiaste thuiskok. Met zijn professionele tips mislukt geen enkel bakproject meer.
Christophe deelt basisrecepten voor verschillende soorten deeg, beslag, mousse, crème en pudding, die je daarna kunt combineren tot oneindig veel desserts en taarten. Met Bakken voor iedereen maak je niet alleen de lekkerste madeleines en chocolate chip cookies, je leert ook hoe je fijne patisserie op tafel te tovert, zoals éclairs met citroencrème en een aardbeienbavaroistaart.
Een iconische bakbijbel die gegarandeerd een familie-erfstuk wordt.
Nieuwste artikelen
-
Streamen met lage energiekosten
-
Winter in de bergen - Susan Wiggs
-
Operatie Cupido - Jorine Lamsma
-
De pantergod - Katja Brandis
-
Hellenacht - Lars Mytting
Gerelateerde artikelen
-
Hé Karma, haal je vinger eens uit mijn oog!
-
Recensie: Stukjes hemelblauw
-
Trailer Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves is uit!