- Home
- Recensies
- Boekrecensies
- De beste ontbijtrecepten van Pascale – Pascale Naessens

Recensie De beste ontbijtrecepten van Pascale – Pascale Naessens
Het kookboek De beste ontbijtrecepten van Pascale is geschreven door Pascale Naessens. De ondertitel van het boek is Heerlijk gezond en eenvoudig. Het boek bevat 64 ontbijtrecepten. Pascale Naessens is een bekend kookboekenschrijfster en heeft al vele boeken op haar naam staan. Laatst is er een Beste desserts boek uitgekomen en nu volgen de ontbijtrecepten. Daarnaast kennen we haar van het kookboek Puur en Chez Pascale.
Dit kookboek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, Kleurrijke fruitontbijten, gebak met fruit, beter brood, omelet en hartige ontbijten. Zoals aan de hoofdstukken te zien is, is er dus voldoende variatie in het boek te vinden. Vaak is het elke ochtend hetzelfde ontbijtje voordat je deur uit gaat of een dag thuis doorbrengt. De beste ontbijtrecepten van Pascale biedt voldoende inspiratie om dat eens te veranderen en eens iets anders te proberen. Het is alleen een beetje de vraag hoeveel tijd je ’s ochtends hebt en hoelang je in de keuken wil staan als je eigenlijk honger hebt en de dag wil starten. Daarnaast moet je wel echt van ontbijten houden, want een aantal gerechten is best zwaar voor in de ochtend. Je zou hier wel creatief mee om kunnen gaan om het gerecht te gebruiken voor een brunch.
Niet alle gerechten zijn vernieuwend en van sommige recepten vraag je af of het niet al eens in een ander kookboek bent tegen gekomen of dat het eerder een gebakje is dan een echt ontbijt, maar desondanks is het een leuk boek vol inspiratie. Bij elk recept wordt een goede tip gegeven. Bij een aantal recepten staat dus ook de tip dat je het gerecht ook als toetje kan gebruiken. De recepten zijn niet ingewikkeld, je hebt maar een paar ingrediënten nodig om een lekker ontbijtje op tafel te toveren. Sommige gerechten hebben wel een gaartijd nodig van tussen de 20 en 30 minuten, daarbij komt dan nog de bereidingstijd. Bij elk recept staat duidelijk bovenin aangegeven hoelang je werk hebt aan de voorbereidingen en wat de gaartijd is. Er wordt gebruik gemaakt van gezonde producten en weinig suiker of een suikervervanger. Elk recept is voor twee personen, je kan gemakkelijk uitbreiden naar meer personen. De porties zijn best ruim, dus zullen er ook wel drie mensen van kunnen eten. De bereidingswijze is duidelijk en stapsgewijs beschreven, deze is daarmee duidelijk en eenvoudig te volgen.
De fotografie in De beste ontbijtrecepten van Pascale is kleurrijk en stijlvol. Er is gebruik gemaakt van een mooie scherptediepte waardoor het gerecht helemaal scherp op de voorgrond staat. Op de achtergrond zie je onscherp de ingrediënten liggen die gebruikt zijn in het gerecht. De kleuren van de producten die gebruikt zijn en van het gerecht komen mooi uit. Aan elk klein detail is gedacht waardoor het een mooi en smakelijk beeld wordt.
Omelet caprese (met mozzarella, tomaatjes en basilicum)
Uit het hoofdstuk omelet komt deze omelet caprese, het was lastig kiezen tussen de verschillende omeletten maar uiteindelijk is het deze geworden. Dat komt omdat deze er het meest kleurrijk uitzag. De bereiding was eenvoudig, de eieren werden goed gaar en ondanks de tomaatjes en mozzarella werd het geheel niet te nat. Er had voor mijn smaak iets meer basilicum ingenomen, maar dit is de volgende keer gemakkelijk nog extra toe te voegen. De omelet blijft lekker smeuïg en is lekker zoet. Er worden maar vier producten gebruikt, dus je hoeft ook niet heel veel boodschappen voor dit gerecht te doen. Het is alleen wel een best zwaar gerecht, maar dit is ook een gerecht dat je ook goed zou kunnen eten als lunch. Deze omelet wordt hier zeker nog een keer gemaakt, maar dan eerder voor de lunch dan ontbijt.
Gebakken fruit met kokosschuim
Dit gerecht trok de aandacht door het kokosschuim. Aardbeien en bosbessen passen helemaal binnen het seizoen, dus de keuze was snel gemaakt. Het maken van dit gebakken fruit was simpeler dan verwacht. De eiwitten waren mooi stijf geklopt en de kokosrasp was er goed door heen te spatelen. Dit is een gerecht dat ook heel goed als dessert gegeten kan worden. Qua smaak viel het helaas wel wat tegen. De smaak van het kokosschuim was flauw en vlak en gaf niet de smaakexplosie die je verwacht. Daarnaast werd het kokosschuim niet zo mooi bruin als op de foto, ondanks dat het al langer in de oven was geweest. De combinatie van het zuurtje in het fruit en de schuim was wel bijzonder maar ook niet waanzinnig lekker. Als tip wordt gegeven dat dit ook lekker is met nectarines, dit zou ik graag een keer willen uitproberen om te kijken of dit een andere smaakbeleving is.
Het kookboek De beste ontbijtrecepten van Pascale krijgt 4 hartjes. Het is een leuk kookboek om te hebben als van ontbijten houdt en ook de tijd hebt om een ontbijtje te maken. Sommige recepten kunnen ook gebruikt worden voor een brunch, lunch of een dessert. Je kan er dus wel alle kanten mee op. Er zijn veel verschillende soorten gerechten, recepten met brood en met fruit of eieren. Er zal voor iedereen wel iets in zitten maar als je van een traditioneel ontbijt bestaande uit bruine boterham met kaas, yoghurt of een croissantje houdt is dit boek minder geschikt.
De beste ontbijtrecepten van Pascale – Pascale Naessens
De beste ontbijtrecepten van Pascale
-
Auteur:
Pascale Naessens -
Verschenen:
23 april 2025 -
Uitgave:
ISBN 9789020955361
Uitgever Lannoo
160 pagina's -
Uitgever:
Lannoo -
Genre:
Kookboeken
-
Onze waardering:
-
Members waardering:
(0 stemmen) -
Omschrijving:
Moet je nu wel of niet ontbijten? Is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Voor Pascale Naessens is het simpel: zij vertrekt vanuit de lezer als persoon. Ga voor een heerlijk ontbijt als jij daarvan houdt, maar het is dan wel belangrijk om dat op een goede manier te doen.
Een goed ontbijt betekent voor Pascale vooral dat het lekker en gezond is, want dat geeft energie voor de rest van de dag. Daarom zul je in dit boek geen recepten vinden met geraffineerde zetmeel of suiker. Haar ontbijten zadelen je niet op met bloedsuikerpieken en zorgen voor een constante energie, een verzadigd gevoel en een heldere geest. Een stabiele bloedsuikerspiegel aan het begin van de dag maakt het ook veel gemakkelijker om gedurende de dag gezonde keuzes te blijven maken.
Nieuwste artikelen
-
Brand in het bos - Kathleen Luyckx & Raf Luyckx
-
Geboren uit bloed en as – Flesh & Fire deel 4 – Jennifer L. Armentrout
-
Het cheatboek – Ramzee
-
Volgeboekt - Paula Heeger
-
De laatste duivel die sterft - Richard Osman
Gerelateerde artikelen
-
Familiehuis aan zee - Simone Foekens
-
Recensie: De favoriete zus
-
Recensie: Life on sneakers