• onze waardering

Slapeloze nachten RECENSIE

Sophie Kinsella is dé koningin van de chicklit, haar boeken zijn een ware kroon op je boekencollectie. Wat velen nog niet eerder wisten, is dat Sophie Kinsella een pseudoniem is voor de schrijfster Madeleine Wikham. Eerder schreef Madeleine onder haar échte naam al een reeks van semi-chicklit boeken. Na het grandioze succes van haar boeken onder de naam Sophie Kinsella, durfde uitgeverij The House of Books het aan om haar eerdere werk ook uit te brengen in het Nederlands. Slapeloze nachten is daarvan het eerste resultaat!
Het boek gaat over twee ogenschijnlijk onbekende gezinnen die per ongeluk in dezelfde week een vakantievilla in Spanje lenen van een wederzijdse vriend. De gezinnen kunnen niet meer van elkaar verschillen: Chloe en Phillip zijn niet getrouwd, maar hebben wel twee tienerzonen. Phillip staat onder grote druk op zijn werk en dat heeft effect op zijn relatie met Chloe. Amanda en Hugh zijn getrouwd, maar Hugh’s enige rol in het gezin is zijn portemonnee. Zijn tweelingdochters zien hem niet staan en Amanda is alleen maar bezig met zichzelf. Wat niemand weet is dat de eigenaar van de villa (de wederzijde vriend) hele andere intenties heeft met deze vakantie, en de dubbele boeking lang niet zo toevallig is als het lijkt…
Nadat je het werk van Sophie gewend bent, is dit boek wel een tikkeltje anders. De boeken van Sophie zijn erg luchtig, hilarisch en chicklit bij uitstek. Maar Madeleine vertoont slechts enkele raakvlakken met dit genre. Het verhaal is uitstekend bedacht en het schrijfwerk zit dan ook ijzersterk in elkaar. Ik zou het haar zeker niet kunnen nadoen, maar wetende dat dit eigenlijk “onze fantastische Sophie Kinsella” is, zou het boek wel eens een beetje kunnen tegenvallen. In Slapeloze nachten komt namelijk niet de humor en de vaart in het verhaal terug die je van Sophie gewend bent en dan dus ook hoopt terug te zien.
Daar waar ik een “Sophie Kinsella” echt niet weg kan leggen voordat ik het uit heb en werkelijk constant hardop aan het lachen ben, moest ik mezelf bij deze “Madeleine Wikham” soms toch een beetje dwingen om door te lezen. Het verhaal is zonder de humor en het onhandige gestuntel van de hoofdpersonages af en toe een beetje langdradig en gedempt. Maar omdat het schrijftalent wél overduidelijk aanwezig is, kan ik niet anders dan dit boek tóch beoordelen met 4 hartjes, want dat is gewoon wat ze verdient! Zet Sophie dus uit je hoofd en maak kennis met Madeleine! Als je daarin slaagt, is Slapeloze nachten dan ook gewoon een hartstikke goed geschreven boek dat zeker op deze site thuishoort!!

Slapeloze nachten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (17 stemmen)
 • Omschrijving:

  Chloe, haar man Philip en de kinderen mogen een week logeren in de vakantievilla van Chloe's rijke vriend Gerard in Spanje. Hugh, zijn echtgenote Amanda en de kinderen accepteren dankbaar eenzelfde aanbod. Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hun een schok. Er is dubbel geboekt! Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Storytel lanceert de Stephen King escape room ter gelegenheid van exclusieve lancering

 • Het negende huis - Leigh Bardugo

 • Toekomst Wednesday veelbelovend na succesvol debuut

 • Trailer van That '70s Show reboot is uit!

 • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

 • Dit was het populairste boek van het jaar waarin jij geboren werd

 • Young Adult top-5: juli

 • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Ik moet je iets vertellen - Sarah Dessen

Zoek in artikelen