• onze waardering

Het geheime leven van een ploetermoeder RECENSIE

Fiona Neill woont in Londen met haar man en drie kids en ze schrijft onder andere voor de bladen Marie Claire en The Times Magazine, waarin ze in haar urban-column op hilarische en herkenbare wijze verslag doet van haar leven als ploeter-moeder. Het geheime leven van een ploetermoeder is haar debuutroman. Het boek is fictief, erg grappig maar heel herkenbaar. Haar verslag over de beslommeringen van een ''moderne huisvrouw'' laten je hardop lachen!
Lucy Sweeney is een ploetermoeder: een zeer chaotische thuisblijf-moeder van drie kinderen, en echtgenote van de systeemfreak architect Tom, ook wel "Liefste Met Kort Lontje" genoemd. Stapels wasgoed en afwas, ongeordende financiën, ongeopende post, verloren contactlenzen, sleutels en creditcards zijn schering en inslag in huize Sweeney. Terwijl Lucy in alle huishoudelijke chaos probeert te overleven, al weken geen seks met haar man heeft gehad en Robert Bass, een "Goddelijke Huisvader", haar aandacht op het schoolplein heeft getrokken, vindt ze het tijd om weer aan zichzelf te denken. De wederzijdse aantrekkingskracht tussen een Lucy en Robert begint als een aangename afleiding. Maar de spanning tussen hen wordt steeds groter. Als daar gedurende het schooljaar de relatiestrubbelingen bij komen van "Onwaarschijnlijk Geslaagde Vriendin Emma", "Sexy Single Mama Cathy", en "Yammie Mammie Isobel No. 1", wordt ze meegetrokken in een levensechte soap...
Deze roman is grappig vanaf de eerste bladzijde als Lucy wakker wordt en er achter komt dat haar man Tom haar contactlenzen weer eens heeft opgedronken. Iedere vrouw met jonge kinderen zal zeker dingen herkennen uit het chaotische leven van Lucy, die erg haar best doet om het huishouden gladjes te laten verlopen, maar de chaos maar niet onder controle lijkt krijgen. En iedereen kent ook wel moeders als "Supermoeder" die alles wél in de hand hebben en dat op een iritante manier steeds weer laten weten. Ook karakters van de diverse kinderen zijn doeltreffend beschreven. Het verhaal is dan ook uit het leven gegrepen. Je kunt je helemaal voorstellen dat zoiets in werkelijkheid gebeurt, met name de verwikkelingen met andere ouders. Hilarische ontknopingen als de perfecte "Yammie Mammie Isobel No.1" een deel van haar perfecte leven moet delen met de "Onwaarschijnlijk Geslaagde Vriendin Emma" en Lucy twijfelt over haar status als "Perfecte Echtgenote". Het geheime leven van een ploetermoeder is vooral erg vermakelijk om te lezen.

Het geheime leven van een ploetermoeder

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lucy Sweeney is een ploetermoeder: een zeer chaotische thuis-blijf-moeder van drie kinderen, en echtgenote van de systeemfreake architect Tom, ook wel Liefste Met Kort Lontje genoemd. Stapels wasgoed en afwas, ongeordende financiën, ongeopende post, verloren contactlenzen, sleutels en creditcards zijn schering en inslag in huize Sweeney. Terwijl Lucy in alle huishoudelijke chaos probeert te overleven, al weken geen seks met haar man heeft gehad en Robert Bass, een Goddelijke Huisvader, haar aandacht op het schoolplein heeft getrokken, vindt ze het tijd om weer aan zichzelf te denken. De wederzijdse aantrekkingskracht tussen een Lucy en Robert begint als een aangename afleiding. Maar de spanning tussen hen wordt steeds groter. Als daar gedurende het schooljaar de relatiestrubbelingen bij komen van Onwaarschijnlijk Geslaagde Vriendin Emma, Sexy Single Mama Cathy, en Yammie Mammie No. 1 Isobel, wordt ze meegetrokken in een levensechte soap.

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Bollyfood

Nieuwste artikelen

 • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

 • De beste Young Adult liefdes

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

Gerelateerde artikelen

 • That’s it

 • Supermom’s stijlgids

 • Het geheim van Chanel Nº 5

 • Rituals: Your body. Your soul. Your rituals.

 • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

Zoek in artikelen