• onze waardering

Ik hou van New York RECENSIE

Ik hou van New York is echt op mijn lijf geschreven! Ik ben zelf fanatiek liefhebber van New York en alleen daarom al hou ik van dit boek! Ik hou van New York gaat over Angela Clarke, een Brits meisje van 26, verloofd met haar eeuwenlange vriendje en bruidsmeisje van haar beste vriendin. Wanneer ze op de bruiloft van haar vriendin haar vriend Mark op heterdaad betrapt met een andere vrouw, weet Angela niet waar ze het zoeken moet. Om alle ellende te ontvluchten, vertrekt ze hals over kop naar New York. Met slechts een paar spulletjes en haar bruidsjurk op zak, boekt ze de eerstvolgende vlucht naar Amerika. Daar komt ze terecht in een hotel waar ze gastvrouw Jenny ontmoet. Jenny is een vrijgevige New Yorkse en neemt Angela mee op sleeptouw. Al gauw worden de twee goede vriendinnen. Nog geen paar dagen later is Angela veranderd in een hele andere vrouw: nieuw kapsel, nieuwe make-up en nieuwe kleren; shoppen doe je immers als geen ander in The Big Apple. Angela komt de kortste keren in contact met een glossy magazine, waarvoor ze dagelijks een online blog mag schrijven. Haar droom wordt eindelijk werkelijkheid: een echte schrijfster worden! Het onderwerp van haar blog is het avontuurlijke leven in New York en haar ervaringen in de dating-scene. Jenny en haar vriendinnen hebben haar de fijne en vooral New Yorkse kneepjes geleerd van het daten en voor ze het weet heeft ze al twee mannen aan de haak geslagen: een rijke Wall Street bankier en een sexy muzikant. Haar ex Mark wordt zo volledig uit haar gedachten en haar hart gezet. Die plaats wordt ingenomen door het magische leven in New York en haar nieuwe leven als herboren mens.
Ik hou van New York is op en top chicklit! Wat mij betreft hoort dit boek gemakkelijk in de Top-10 van leukste chicklit thuis. Hoewel de verhaallijn soms erg onrealistisch snel gaat - ze is nog geen week in New York, of ze is al beste vriendinnen met een wildvreemde en ze hoeft maar een kik te geven en ze heeft twee dates - is het niet storend. Het houdt de vaart er juist lekker in en dat leest erg fijn weg. Het is goed te merken dat Lindsey Kelk zelf ook in New York is geweest, want alleen dán kun je dat magische gevoel dat New York je geeft beschrijven. En dat gevoel wat ik nooit onder woorden weet te brengen, weet Lindsey glansrijk op papier over te brengen op de lezer. Ik zou bijna willen dat mijn vriend me ook dumpt, zodat ik ook lekker in mijn liefdesverdriet kan verdrinken in de wondere wereld van New York! En één ding is dan zeker: dit boek gaat dan mee in de koffer! SUBLIEM!

Ik hou van New York

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (16 stemmen)
 • Omschrijving:

  New York. Big Apple. Welke plek is er beter om over je gebroken hart heen te komen? Angela Clarke pakt het eerste vliegtuig naar New York als ze haar verloofde betrapt met een andere vrouw - tijdens de bruiloft van haar beste vriendin. Eenzaam en alleen staat ze enkele uren later voor een willekeurig hotel in Manhattan. Ze raakt al snel bevriend met Jenny, de receptioniste van het hotel. Samen verwerken ze Angela's liefdesverdriet met shoppen, cocktails en naar de sauna gaan. Angela koopt een compleet nieuwe garderobe, inclusief Marc Jacobs-tas, en laat haar haar knippen volgens de laatste New Yorkse mode. Ze date met twee mannen tegelijk en geniet met volle teugen van haar nieuwe vrijheid. En als Angela een baan krijgt als blogger bij een hip tijdschrift lijkt haar leven weer helemaal op orde te zijn. Haar blog over daten in New York is al snel een groot succes en wordt binnen no time door iedereen in New York gelezen - ook door mannen...

Meer info

Toegevoegd door:

MEMBER RECENSIES

 • Vrouwen die vreemdgaan

Nieuwste artikelen

 • De beste Young Adult liefdes

 • Recensie: De Sims 4: Fashion Street Kit & Incheon Kit | 2 hartjes

 • Labyrint - Inge Verbruggen

 • Ik zie, ik zie... - Ellie Marney

 • Recensie: No Time to Die

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken

 • Ik moet je iets vertellen

 • That’s it

 • Lijstjes

 • Het geheim van Chanel Nº 5

Zoek in artikelen