• onze waardering

Hou je mond! RECENSIE

In deze recensie zal ik me richten tot het concept dwarsligger® en niet tot het inhoudelijke verhaal van Hou je mond!. We hebben al een recensie van het boek Hou je mond! online staan en hier sluit ik me volledig bij aan. Ik had al een aantal keer over dwarsligger® gehoord, maar was er nog nooit mee in aanraking gekomen. Dit veranderde in september, toen de eerste vier chicklit titels verschenen. Toen werd het voor mij pas echt interessant! Ik heb me in het concept verdiept voor het artikel over dwarsligger® op Chicklit.nl en was na het schrijven ervan heel enthousiast geworden. De boekjes zijn zó klein, dat ze serieus in je kontzak of in je kleinste handtas passen. Ideaal voor op reis lijkt me. Zeker als je een paar maanden gaat backpacken. Dan probeer je zo min mogelijk spullen mee te nemen, maar het is wel leuk om wat te lezen te hebben. Met moeite prop je dan meestal één boek in je tas (ik spreek uit ervaring), maar daar heb je natuurlijk nooit genoeg aan al die maanden. Nu hebben ze bij de meeste hostels wel de policy dat je je gelezen boek achter kan laten en dan een andere mee kan nemen, maar je weet nooit zeker of er iets leuks tussenligt. De dwarsligger® is zo klein dat je er gemakkelijk een paar in je backpack kan stoppen. Dan weet je tenminste zeker dat je altijd de boeken van jouw keuze bij je hebt. Ook voor mensen die met de motor op vakantie gaan of mensen die vaak op zakenreis gaan, lijkt me het concept ideaal.
Ik weet alleen niet of de timing wel helemaal goed is en of het concept een lang leven beschoren is. Dit in verband met de e-reader, die steeds meer in populariteit toeneemt. Een e-reader is ook heel klein en makkelijk mee te nemen en je kunt er alle boeken op lezen die je maar wilt. Ik denk dat in de komende jaren steeds meer mensen voor een e-reader gaan kiezen en dan weet ik niet of er nog wel plaats in de markt overblijft voor de dwarsligger®. De innovatieve mensen onder ons - de ‘haantjes de voorste’ - hebben al een e-reader. De anderen zullen in mijn ogen binnen nu en een paar jaar in ieder geval een e-reader aanschaffen. Of ze uiteindelijk echt over zullen stappen is de vraag. De mensen die niet zo van de nieuwe technieken zijn (in marketing termen de laggards) en niet willen overstappen op een e-reader zullen naar mijn idee ook niet zo snel overstappen op het nieuwe, hippe concept dwarsligger®. Het “wat de boer niet kent”-principe. Zelf vind ik het jammer dat dwarsligger® tot nu toe alleen maar boeken uitgeeft, die eerder reeds - in normaal formaat - bij een andere uitgever zijn uitgebracht. Dat maakt de kans dat je als leesfanaat alle titels al gelezen hebt heel groot. Zo had ik zelf alle vier de chicklit titels reeds gelezen.
Maar genoeg over het concept. Ik heb mijn mening hierover met jullie gedeeld en wil het nu graag hebben over de ervaring van het lezen van een dwarsligger®. Ik wilde dit zelf natuurlijk wel meemaken! Ik ben er erg positief over. De dwarsligger® is inderdaad heel klein, neemt makkelijk mee en ligt toch lekker in de hand. Ook het dwarse lezen heb ik zeker niet als storend ervaren. Het enige nadeel vind ik echter het dunne papier. Ik snap best dat als de blaadjes dikker worden, het boek ook dikker wordt en het effect als het ware weg is. Alleen zijn de blaadjes nu zo dun, dat ik bang ben dat het makkelijk stuk gaat (en je ziet de letters van de andere kant er een beetje doorheen). Ik vind de nadelen echter niet opwegen tegen de vele voordelen die het boekje met zich meebrengt. Dus tegen mensen die veel reizen (en nog niet zijn overgestapt op een e-reader) zou ik zeggen: “Stap over op de dwarsligger®!” Thuis pak ik zelf echter toch nog liever het ‘normale’ boek.

Hou je mond!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (45 stemmen)
 • Omschrijving:

  Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt...

Meer info

MEMBER RECENSIES

 • Dagboek van een vlogger

Nieuwste artikelen

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • Winnen: 3x Liever verliefd van Sophie Kinsella

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen