• onze waardering

MZZLmeiden winterlove RECENSIE

Vaak al wat over gehoord, nog nooit een boek uit de reeks gelezen; zo startte ik aan het nieuwste deel Winterlove in de reeks MZZLmeiden. Ik had niet echt een idee wat ik ervan moest verwachten, maar het heeft me zeker niet teleurgesteld, integendeel. In dit nieuwe deel gaan de 3 zussen op wintersportvakantie. De regel: vriendjes verboden. Helaas houdt Tanja zich hier niet aan en staat haar vriendje Danny plots voor de deur van hun chalet in Oostenrijk. De spanning is serieus voelbaar en de eerste dagen van wat een zorgeloze, plezierige zussenvakantie moest worden, lopen niet zoals gepland. Vooral Joan heeft het er, op zijn zachtst uitgedrukt, moeilijk mee. Ze had namelijk haar vriendje Brent verplicht thuis te blijven en zo heel wat discussies gehad. Ze gaan dan maar elk hun eigen weg op de skipiste. Hanna neemt lessen, Joan de stoeltjeslift naar de zwarte piste en Tanja, die amuseert zich samen met Danny en een snowboard. En wat mag er zeker niet ontbreken in een dergelijk meidenboek? Juist ja, het ontstaan van nieuwe liefdes. Hanna ontmoet Finn, een medeleerling in haar skiles en Joan komt wel erg close met skileraar Marc. Maar dan komt Brent plots opdagen en gedraagt Finn zich wel heel erg vreemd. Ook met Tanja gaat het ineens niet meer zo goed... MZZLmeiden winterlove is een boek dat je zo uitleest. Het is ontspannend en tegelijk zit er op de juiste momenten de nodige dosis spanning in die maakt dat je doorleest tot het einde. Ik vond het boek niet echt voorspelbaar, al weet je wel welke richting het op zal gaan. Marion van de Coolwijk hanteert een vlotte en aangename schrijfstijl met aandacht voor de personages die een andere taal spreken. Zo zijn er regelmatig Engelse of Duitse woordjes in de dialogen te vinden die het nog echter maken. Het decor is zo beschreven dat het verhaal een echte winterse sfeer uitstraalt; ik zag de besneeuwde bergen zo voor me en kreeg dan ook onmiddellijk zin om zelf te gaan skiën. Enig minpuntje: aan het begin van het boek was het me niet duidelijk waarom de drieling verschillende ouders had. Later werd dit echter verklaard. Andere negatieve punten zijn er voor mij niet. Een trouwe fan van de reeks, een skifanaat of gewoon zin in een leuk boek? Lezen maar!

MZZLmeiden 8 - Winterlove

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Joan, Hanna en Tanja gaan skiën!
  Deze keer wordt het een echte zussenvakantie, vriendjes mogen niet mee. Brent is zwaar teleurgesteld. Als Joan en Hanna na een lange busreis in Oostenrijk aankomen, staat hun een onaangename verrassing te wachten: Tanja heeft Danny doodleuk meegenomen! Vooral Joan is boos omdat zij Brent wel heeft thuisgelaten. Tanja trekt zich hier weinig van aan: haar relatie met Danny bloeit als nooit tevoren. De twee tortelduiven zijn niet van elkaar weg te slaan. Ondanks de ergernissen, brengt de sneeuw veel plezier én ook
  liefde: Hanna ontmoet op de piste een heel leuke jongen en Joan flirt
  met de aantrekkelijke skileraar. Om hun ruzie uit te praten, spreekt
  de drieling af om samen te gaan dineren. Als Tanja niet komt opdagen, zijn Joan en Hanna eerst lááiend, maar daarna bezorgd.
  Wanneer Brent plotseling voor de deur staat, is de chaos compleet.
  Het achtste deel in de succesvolle serie MZZLmeiden.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • Young Adult top-5: juli

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen