• onze waardering

De wens & de vaders RECENSIE

In De wens & de vaders doet Sara Coster openhartig en vol humor een boekje open over haar zoektocht naar een man met wie ze haar kinderwens in vervulling kan laten gaan. Omdat ze het getalletje veertig steeds dichterbij ziet komen, weet Sara dat ze vaart moet maken. Elke maand kost haar tenslotte eicellen op de teller. Een jaar verder en verschillende afspraakjes via een datingsite rijker is ze nog geen stap dichter bij haar droom. Sara besluit om een totaal andere weg in te slaan en gaat op zoek naar een homo met kinderwens om mee te co-ouderen. Ze is geregeld te vinden op heterovriendelijke homofeesten, ‘date’ tevergeefs met potentiële vaders en ontmoet wanneer ze bijna de hoop op kinderen heeft opgegeven het homostel Luca en Simon. De klik tussen het drietal is alsof ze voor elkaar zijn gemaakt. Na een half jaar besluiten ze dan ook dat ze met zijn drieën voor een baby gaan. Dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want Sara bezoekt het ziekenhuis en de gynaecologe vaker dan gepland.

Dit waargebeurde verhaal is moeilijk om neer te leggen wanneer je eenmaal bent begonnen. Sara heeft een vlotte schrijfstijl en zit vol humor en zelfspot. Haar avonturen en eigenaardigheden zorgen voor veel gegrinnik tijdens het lezen. Ondanks het feit dat De wens & de vaders in dagboekstijl is geschreven, krijg je niet het idee dat je onbegrijpelijke flarden uit haar leven leest. Alle korte stukjes vormen een geheel omdat ze elk stukje tekst weet aan te laten sluiten op de vorige en vaak teruggrijpt naar eerdere gebeurtenissen. Vanwege de gedetailleerde beschrijving van haar gevoel en openhartigheid over de mindere periodes, heb je aan het einde van het boek het idee dat Sara een vriendin van je is geworden. Ook al ligt het moederschap misschien nog ver voor je: dit boek is smullen!

De wens & de vaders

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Sara is kampioen lijstjes maken, kan inparkeren als een man en heeft massa’s vrienden, maar mist nog een prins op een witte bakfiets – met kroost. Op haar vijfendertigste gaat ze op zoek naar een manier om dat alsnog voor elkaar te krijgen. Inschrijving op een datingsite levert hilarische avonturen op, maar geen vader voor haar kinderen. Sara gooit het roer om en zet haar zinnen op een homo met kinderwens om mee te co-ouderen. Er volgen bizarre en serieuze ontmoetingen die tot niets leiden – totdat ze Simon en Luca tegenkomt. Hun pad gaat niet over rozen, maar uiteindelijk worden hun geduld en inspanningen toch beloond en ziet Lorenzo het levenslicht. De wolk is helaas alles behalve roze, want tot ieders grote schrik vindt Sara het op zijn zachtst gezegd moeilijk om het kind te delen en heeft ze spijt van haar plan. De vaders vrezen dat Lorenzo de rest van zijn leven aan Sara’s borst zal moeten liggen, behalve als ze een keer een leuk feest heeft en de mannen mogen ‘oppassen’. Maar als de mist van deze mentale kraamkoorts is opgetrokken gaat het zo goed dat het drietal besluit te proberen Lorenzo een broertje of zusje te bezorgen, zodat het arme kind voor Vaderdag niet in zijn eentje twee asbakken hoeft te kleien. Verbazingwekkend snel dient Claudio zich aan en is de bakfiets vol. Het gezin slaat zich een weg door vooroordelen, grappige misverstanden en bijzondere situaties.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Twisted Lies - Ana Huang

 • Koude harten - Gunnar Staalesen

 • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

 • Legendes & Lattes - Travis Baldree

 • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

 • Chicklit top-5: juni

 • Echte mannen eten geen kaas

 • The Vow

 • Recensie: Mijn woestijn

 • Verhandeld

Zoek in artikelen