• onze waardering

Achter het raam op de wallen RECENSIE

Patricia lijkt het voor elkaar te hebben in haar leven, ze heeft een leuke baan en vriend en ze denkt zelfs dat hij haar ten huwelijk gaat vragen. Niets is minder waar, want in plaats van haar ten huwelijk te vragen, maakt haar vriend het uit. Patricia gaat in reactie hierop ontiegelijk veel shoppen, koopt de duurste dingen en verliest ook nog eens haar baan. Het ongecontroleerde shoppen deed mij erg denken aan de Shopaholic-serie, alleen is het in dit geval waar gebeurd, alles behalve lachwekkend en is er geen rijke zakenman die de geldproblemen komt oplossen. Wanneer er geen ontkomen meer aan is en de deurwaarder op de stoep staat, ziet Patricia geen andere oplossing dan een paar jaar de prostitutie in te gaan om in korte tijd veel geld te verdienen.
Patricia schrijft op een rauwe en realistische manier hoe het er aan toe gaat op de wallen. Ik heb me al vaak afgevraagd wat vrouwen er toe beweegt om de prostitutie in te gaan en dat wordt in dit boek duidelijk weergegeven. Het bevat allerlei informatie waar veel mensen (inclusief ikzelf) stiekem ook benieuwd naar zijn, zoals hoe dat dan precies gaat wanneer een man een prostitué bezoekt, wat de prijzen zijn etc., maar ook wat de overheid tegen prostitutie doet en hoe goed deze maatregelen werken. Het verhaal van Patricia laat de zware kant van het beroep zien, maar ook de betere kanten. Gedurende het boek blijkt wel dat Patricia niet alleen maar vanwege een mislukte relatie in de prostitutie beland is, ze kampt zelf met een manisch-depressieve stoornis en beschrijft in het boek veelvuldig hoe ze zich hierdoor voelt. Achter het raam op de wallen is een boek dat je misschien niet direct zou kiezen in een bibliotheek of boekwinkel om te lezen, maar is wel de moeite van het lezen waard. Ik vind het zeker een aanrader.

Achter het raam op de wallen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (2 stemmen)
 • Omschrijving:

  Zes jaar geleden was Patricia Perquin eind dertig. Ze had een leuke vriend, een droombaan in de creatieve sector, een fijne familie en veel vrienden. Maar haar relatie ging uit, en Patricia stortte zich in het nachtleven. Zonder het te beseffen raakte ze in een mum van tijd koopverslaafd en bouwde ze een schuld van anderhalve ton op. Een vriendin suggereerde de prostitutie om haar schulden af te betalen. No way, dacht ze. Maar drie weken later stond ze op de Amsterdamse Wallen. Achter een raam.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

 • Recensie: Dagboek van een muts - Nikki weet raad

REACTIES

 • Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

 • Thatmistake 7 jaar geleden

  @jacky, ik ook niet, aan een kant wil ik het boek wel lezen, maar aan de andere kant ook weer niet. Mij lijkt het boek zo realistisch dat ik het voorme zie gebeuren, ik weet niet, of dat bij dit boek zo 'fijn' of 'goed' is.

 • Jacky van Dijk 7 jaar geleden

  Afgelopen weekend kreeg ik een rondleiding over de wallen met een vrijgezellenfeestje van een vriendin, en ik heb eigenlijk met walging daar rondgelopen. Enerzijds is het heel intrigerend en interessant, maar tegelijk voel ik echt plaatsvervangende schaamte en medeleven voor die vrouwen - soms zelfs jonge meisjes. Ik kan me echt niet indenken dat iemand hier bewust of mentaal gezond voor kiest....

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen