• onze waardering

Ik hou van Las Vegas RECENSIE

Eindelijk kunnen we weer genieten van een nieuw avontuur van Angela Clark, haar vriend Alex en haar vriendinnen. Het verhaal gaat verder waar het laatste boek - Ik hou van Parijs - is geëindigd. Angela woont samen met Alex in zijn appartement in Brooklyn en is - na het verliezen van haar baan - druk op zoek naar een nieuwe, wat niet echt wil lukken. Dat haar aartsvijand Cici Spencer haar bij iedereen op een ‘zwarte lijst’ heeft gezet lijkt hierbij niet echt te helpen. Als overmaat van ramp valt er ook nog een brief bij Angela op de deurmat, waarin staat dat ze geen geldig visum meer heeft (ze heeft tenslotte geen baan) om in de Verenigde Staten te blijven en dat ze over een maand gedeporteerd zal worden. Maar terug naar Engeland is wel het laatste wat ze wil! Om even alle ellende te vergeten, vertrekt Angela met haar vriendinnen naar Las Vegas om te feesten. Alex bevindt zich datzelfde weekend ook in Las Vegas, voor het vrijgezellenfeest van Jeff - als in de ex van Jenny. Als dat maar goed gaat…

Maar dat gaat het natuurlijk niet. Het zou geen boek van de Ik hou van… - reeks zijn als niet alles in de soep zou lopen. Een tikkeltje overdreven en ongeloofwaardig is het verhaal wel, maar is dat niet juist waarom de boeken zo heerlijk zijn? Je moet het zien als een vergrote versie van de werkelijkheid. Alles wat er gebeurt kan in het echte leven ook gebeuren, alleen dan 100x zo klein of minder erg. Lindsey Kelk heeft een heerlijke schrijfstijl die je als een Vegas’ rollercoaster door het verhaal laten gaan. En Angela is je beste Britse vriendin. Af en toe kun je je in haar herkennen, in haar klunzigheid en naïviteit, maar vaak wil je haar ook even flink door elkaar schudden, omdat ze weer eens niet durft te zeggen wat ze in werkelijkheid denkt, waardoor JUIST alles de mist in gaat.

Een leuk gegeven is dat ik vandaag op vakantie naar de U.S.A. vertrek en ook een bezoek breng aan Las Vegas. Dat maakte het voor mij nog extra leuk om Ik hou van Las Vegas te lezen. Al hoop ik dat mijn bezoek aan Sin City iets positiever en minder destructief zal zijn! What happens in Vegas, stays in Vegas? Onzin zegt Angela. Het achtervolgt je (jammer genoeg) gewoon naar huis! Het boek eindigt, zoals alle Ik hou van… - boeken met tips voor een verblijf in Las Vegas. Dat is voor mij nu helemaal handig en ik zal er dan ook zeker gebruik van maken.

Als kers op de taart krijg je bij Ik hou van Las Vegas twee verhalen voor de prijs van één. Achterin het boek staat namelijk nog een kort verhaal over Jenny Lopez, de vriendin van Angela. Kun je dus lekker nog een paar hoofdstukken extra genieten! Het is leuk om eens een verhaal door de ogen van Jenny Lopez te lezen. Ik vind alleen dat het minder goed loopt dan het ‘officiële’ verhaal over Angela. Het lijkt wel alsof Lindsey beter in staat is zich in Angela in te leven, waardoor dat wat natuurlijker en geloofwaardiger overkomt. Maar toch, het is een leuk extraatje.

Na Rachel’s mislukte masterplan, die ik wat minder vond, is Kelk met Ik hou van Las Vegas weer helemaal terug! Ik raad het boek dan ook zeker aan – na het lezen van de voorgaande delen uit de serie, om het verhaal te kunnen begrijpen. Ik zag dat van de zomer Ik hou van Londen uitkomt. Ik kan niet wachten!

Ik hou van Las Vegas

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (14 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Britse Angela Clark is dol op haar leven in New York. Ze houdt van haar baan als blogger, haar vrienden en vooral van haar waanzinnig knappe rockstervriendje Alex, die eindelijk zo ver is om met haar te gaan samenwonen en na te denken over hun toekomst samen. Alles is perfect. Tot Angela haar baan kwijt raakt. Angela's leven begint in rap tempo in duigen te vallen. Alsof het nog niet rampzalig genoeg is dat haar creditcard wordt ingetrokken en ze onmogelijk nog kan shoppen, raakt ze ook nog haar verblijfsvergunning kwijt. Ze zal New York en haar droomleven moeten verruilen voor haar oude leven in Londen. Angela is zo verdrietig dat ze totaal niet zit te wachten op een meidenweekend in Vegas zeker niet omdat Manhattan in de sneeuw mooier is dan ooit.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Water - Lara Reims

 • HIldes geluk - Marie Lamballe

 • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

 • Recensie: Twee zomers

 • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • De feiten over daten in de bioscoop!

Zoek in artikelen