Wie verdient de Boek van het Jaar WILDCARD?

Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent: de Chicklit.nl Boek van het Jaar verkiezing. Iedere maand is er een titel verkozen tot Boek van de Maand, die automatisch kans maakt om Boek van het Jaar 2012 te worden. Maar er zijn het afgelopen jaar veel meer goede chicklits verschenen. Daarom delen we een WILDCARD uit. En daar hebben we jouw stem voor nodig!

Het jaar 2012 is alweer bijna voorbij en wat is de tijd hard gegaan! Het was een leuk en enerverend jaar voor Chicklit.nl waarin er veel is gebeurd. Een tipje van de sluier… 2012 is het jaar waarin:
- Chicklit.nl is gegroeid van 30.000 naar 55.000 unieke bezoekers per maand
- er veel leuke nieuwe rubrieken op Chicklit.nl zijn gestart
- hoofdredactrice Melissa in het huwelijksbootje stapte
- er héééééééél veel leuke chicklits zijn verschenen

En het laatste punt, daar draait het nu om...
Iedere maand kroont de redactie van Chicklit.nl een boek tot Boek van de Maand. En die titel krijg je niet zomaar. Daarvoor moet het boek héél leuk of goed zijn en door onze recensente met minimaal 4 hartjes zijn beoordeeld. Helaas kan er maar één Boek van de Maand gekozen worden en moeten we soms keuzes maken tussen meerdere goede boeken. Dit is de reden waarom we de WILDCARD in het leven geroepen hebben!

We hebben vier toppers uitgekozen die in het jaar 2012 verschenen zijn en die volgens ons zeker in het rijtje Boek van de Maand thuishoren, maar helaas nét buiten de boot gevallen zijn. Want waarom staat het debuut van onze columniste Fleur Brockhus niet in de lijst, die met maar liefst 5 hartjes beoordeeld is? Of Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden, die zijn grappige titel zeker eer aan doet? Juist!

De vier door Chicklit.nl geselecteerde titels zijn:

De urenfabriek - Fleur Brockhus
Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten & notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?
Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.
Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.  
   
Het meest fantastische liefdesverhaal aller tijden - Lucy Robinson
Fran ligt te stinken in haar bed. Ze heeft zich er al bijna drie weken vrijwel non-stop in verschanst, sinds haar buitengewoon knappe en getalenteerde vriendje haar trakteerde op een speciaal verjaardagsetentje, waarbij hij liefdevol haar gezicht in zijn handen nam en vertelde dat hij haar nooit meer wilde zien. Fran heeft een ingewikkelde stalkactie opgezet om te achterhalen waarom hij haar met zo veel ceremonieel heeft gedumpt. Maar hoe dieper ze graaft, hoe stuitender de ontdekkingen zijn die ze doet. Om alles nog erger te maken zit Fran midden in een carrièrecrisis van epische proporties, heeft ze een moeder wier drinkgewoontes danig uit de hand beginnen te lopen en een kat wiens levensmissie het is om haar van het leven te beroven.  
   
Er hangt iets in de lucht - Sasha Wagstaff
Toen Cat Hayes in een opwelling trouwde met een knappe, berooide ober in St Tropez, kon ze niet vermoeden dat ze enkele weken later weduwe zou worden. En wat ze al helemaal niet wist, is dat wijlen haar echtgenoot in werkelijkheid Oliver Ducasse heette en erfgenaam was van het beroemde Ducasse-parfumimperium… Cat wordt uitgenodigd op het chique landgoed van de familie Ducasse, waar ze hen in ontredderde toestand aantreft. Sommige familieleden ontvangen haar met onverholen vijandigheid en wantrouwen; vooral Olivers neef Xavier, zelf een eersteklas playboy, behandelt haar als een ordinaire golddigger. Wat moet ze doen? Zo hard wegrennen als haar hoge hakken haar kunnen dragen? Of is zij juist de vrouw op wie deze verwarde, rouwende familie eigenlijk zat te wachten?  
   
De scheidingsclub - Sophie King
Karen, Lizzie, Ed en Alison kennen elkaar nog niet. Maar ze hebben één ding gemeen: ze zijn gescheiden of staan op het punt dat te doen. Karen is een gelukkige single van in de vijftig en wil met haar ervaring anderen helpen door een club op te richten voor mensen die zich afvragen HOE OVERLEEF IK EEN SCHEIDING? Lizzie, redacteur bij een tijdschrift (workaholic) en moeder van twee kinderen (die ze vaak niet begrijpt) is geschokt als ze erachter komt dat haar man een affaire heeft met haar beste vriendin. Ed, einddertiger en drie keer getrouwd, wil dolgraag vader worden, maar is nog op zoek naar de perfecte vrouw. En Alison ontdekt als haar jongste kind naar de universiteit is vertrokken dat haar man haar wil verlaten om ‘op zoek naar zichzelf’ te gaan. Zo wordt het huis wel heel stil en leeg. Een missie om hun leven op orde te krijgen begint, wat tot onvermijdelijke, soms pijnlijke, maar ook grappige confrontaties in de groep leidt…  

 

Eén van deze titels maakt door de WILDCARD nog steeds kans om Boek van het Jaar 2012 te worden. Welk boek dat is? Dat bepaal jij!

Van 1 tot 31 december 2012 kun je stemmen op de titel waarvan jij vindt dat deze kans moet maken op de titel Boek van het Jaar 2012. Het boek dat op 31 december 2012 de meeste stemmen heeft zal in de Boek van het Jaar-verkiezing meegenomen worden, welke vanaf 1 januari 2013 van start gaat. Stemmen dus!

 

 

Nieuwste artikelen

  • Blake Lively speelt de hoofdrol in It Ends With Us verfilming van Colleen Hoover

  • Recensie: Matilda

  • Een hemel vol sterren - Dani Atkins

  • Deze films en series verschijnen in februari op Netflix

  • Hoe je in één klap 101 miljoen volgers verliest - Frederick Deloddere

Gerelateerde artikelen

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 12 x romantische boeken

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

Zoek in artikelen