Boek van het Jaar 2012: and the winner is....

En toen was het zover. Het moment waar jullie allemaal met spanning op hebben gewacht (vooral de auteurs hebben ondertussen waarschijnlijk wat kortere nagels): de bekendmaking van Boek van het Jaar 2012 op Chicklit.nl! Twee jaar op rij sleepte de Nederlandse chicklitauteur Chantal van Gastel deze felbegeerde titel in de wacht met haar boeken Geknipt voor jou en Zoek het maar uit. Maar, wie mogen we dit jaar met deze ere-titel gaan verblijden? Dit lot lag geheel in jullie handen…

Spannende strijd
Een maand lang hebben jullie kunnen stemmen op jullie favoriete chicklit uit 2012. Vanaf het begin was het echter al duidelijk dat er drie absolute favorieten bestonden. Er was een spannende strijd gaande tussen twee diepgewortelde chicklit-koninginnen en een spetterende nieuwkomer. Aan het begin van de competitie startte Jill Mansell met haar boek Vlinders voor altijd met een fikse voorsprong. Deze werd echter snel ingehaald door het boek Mag ik je nummer even?* van Sophie Kinsella, wat haar op een eerste plaats zette tijdens de eerste tussenstand. De fans van de Nederlandse debutante Lisette Jonkman leken het hier geenszins mee eens te zijn en bestormden massaal de digitale stemknop. Dit resulteerde in het feit dat Glazuur tijdens de daaropvolgende tussenstanden steeds maar weer op de eerste plaats belandde.

Maar een tussenstand is maar een tussenstand. Er kon nog van alles gebeuren. Misschien zijn de Sophie Kinsella-fans onder ons ineens in opstand gekomen en hebben ze massaal gestemd of is er nog een ander boek in recordtijd naar de top geraasd… you never know!

De uitslag
Inmiddels zijn de stembussen gesloten en de stemmen geteld. Wie o wie gaat er met de titel Boek van het Jaar 2012 vandoor? We zullen jullie niet langer in spanning houden. Met maar liefst 25,8% van de stemmen is het Boek van het Jaar 2012 geworden.... tromgeroffel... tromgeroffel... tromgeroffel... nog meer tromgeroffel....
 


Wéér heeft een Nederlands talent het voor elkaar gekregen om deze titel in de wacht te slepen. Een debutante nota bene. Wauw! Wij feliciteren Lisette Jonkman van harte met haar overwinning en wachten met smart op haar nieuwe boek(en)!

De volledige uitslag:

 

25,8% 21,1% 12,3% 8,3% 6,3%
5,6% 5% 4,3% 3,7% 2,8%
   
  2,4% 1,4% 1%  


P.S. In het jaar 2013 verschijnt er zowel een nieuw boek van Lisette Jonkman - Verkikkerd - als van Chantal van Gastel - Zwaar verguld!. Wij voelen een heerlijke battle aankomen…

 

 

Glazuur

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (62 stemmen)
 • Omschrijving:

  De vierentwintigjarige Sophie baalt vreselijk van haar baan als manusje-van-alles bij het grote reclamebureau CopyBlinders: het enige wat ze doet is koffie halen. En zelfs daar blundert ze dagelijks mee. Nog erger is dat haar vroegere beste vriendin Karlin haar baas is geworden en in een regelrechte bitch is veranderd. Bovendien heeft Karlin een relatie met Rein, op wie Sophie al een paar eeuwen heimelijk verliefd is. Als Sophie voor de zoveelste keer uitgekafferd wordt, uitglijdt in de gang en ervan is overtuigd dat ze nooit een droombaan, droombankrekening of droomrelatie zal krijgen is de maat vol: ze neemt het heft in eigen handen. Hou je vast!

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Glazuur won in 2012 de Boek van het Jaar-verkiezing op Chicklit.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • Chicklit top-5: juni

 • Young Adult top-5: juli

REACTIES

 • Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

 • mayon 6 jaar geleden

  Wie ís eigenlijk Lisette Jonkman? Ik had nog nooit van haar gehoord. En zij heeft de prijs "Boek van het jaar 2012" gewonnen???. Er is trouwens niet alleen een groot verschil met de Engelse schrijfsters, maar als je kijkt naar de anderen... Daar klopt iets niet helemaal. Zeker weer zo iemand die zo nodig moet winnen terwijl ze net om de hoek komt kijken... Maar échte kwaliteit bewijst zich ook zonder het winnen van een wedstrijd. Het is maar een etiketje dat je opgeplakt krijgt en je moet jezelf vanaf nu gaan bewijzen... Of het dat allemaal waard is? De toekomst zal het uitwijzen...Blijkbaar hebben de mensen met de meeste vriendjes en de meeste facebookvriendjes de macht naar zich toegetrokken. Anders kan ik ook de kentering niet begrijpen.

 • Jeszy 6 jaar geleden

  Helaas is nooit iedereen het eens met de uitslag van een wedstrijd. Aan de andere kant is het juist leuk dat de meningen zo verschillen. Iedereen heeft gewoon een eigen voorkeur en daarom zijn er zoveel fantastisch verschillende boeken genomineerd voor deze titel. Lisette, van harte gefeliciteerd met deze overwinning. Ik ben benieuwd wie volgend jaar de titel in de wacht sleept!

 • Elsenieke 6 jaar geleden

  Lekker blijven dromen... Ik heb het boek gelezen en het verdient in ieder geval voor mij NIET de titel "Boek van het jaar". Jullie wedstrijdformule én de door jullie aangeboden tussenstanden, nodigen uit tot manipulatie. Althans zo ervaar ik het. In het artikel hierboven wordt het allemaal tot in detail beschreven....

  Maar goed, iedereen moet zijn éigen conclusie maar trekken...

 • Melissa van Well-Dijkshoorn 6 jaar geleden

  @Elsenieke, Moniek, bovenstaande boeken zijn door ons voorgeselecteerd en zijn allemaal stuk voor stuk kwalitatief goed genoeg voor de titel van Boek van het Jaar 2012. De tussenstanden hebben we ter informatie geplaatst juist voor stemmers die het er misschien niet mee eens waren dat Sophie Kinsella (of een andere auteur) niet bovenaan stond - het werkt dus twee kanten op. Natuurlijk zullen er vrienden, kennissen enz. van de winnares gestemd hebben, maar gebeurt dat niet bij elke wedstrijd? Alle andere auteurs hebben dit ook gedaan, ook de internationale, want er kan ook over de landsgrenzen gestemd worden. Glazuur is gewoon echt een heel leuk boek, dat merken we aan reacties van de lezeressen. Heb je het boek nog niet gelezen? Dan zeg ik doen! Dan kun je daarna bepalen of je het eens bent met de uitslag of niet.

 • Elsenieke 6 jaar geleden

  Monique heeft hier wel een punt. In het artikel hierboven staat hoede wedstrijd gegaan is. Stel je voor dat de uitslag op deze manier een beetje gemanipuleerd is, blijf je dan toch de winnaar van het boek van het jaar 2012?

 • monique 6 jaar geleden

  "Debutante wint van bekende chicklit-schrijfsters..." Geloofwaardig? Met een aangeboden tussenstand door jullie en een grote familie-, vrienden- en/of kennissekring die op je stemmen is dat niet zo moeilijk! Dat zegt niets over de kwaliteit van het boek en of het boek écht goed genoeg is voor de titel "Chicklit van het jaar..." Vage wedsrijd...

 • Lis1988 6 jaar geleden

  Waaaaah en dan lees ik hier ook zulke lieve en blije reacties! Iedereen superbedankt, ik vind jullie top

  Een column voor Chicklit zou me super lijken, alleen heb ik er nu (nog) geen tijd voor. Wie weet wat de toekomst brengt...!

 • Jacky van Dijk 6 jaar geleden

  Monique, Lisette is niet onze columniste. Ik denk dat je in de war bent met Lotte. Die nu weggaat overigens, dus als Lisette interesse heeft?!

 • monique 6 jaar geleden

  Leuk dat jullie eigen columniste uitgeroepen is tot winnaar van de Chicklit 2012!

 • Jacky van Dijk 6 jaar geleden

  Jaaaaaa, way to go Lisette! Proud of you!!

 • JoanyDV 6 jaar geleden

  Welverdiend. De tranen van het lachen stonden in mijn ogen toen ik dit boek las. Echt een heerlijke chicklit

 • Petra 6 jaar geleden

  Te gek!

 • Gillian King 6 jaar geleden

  Gefeliciteerd Lisette, super leuk!!

 • bentewouw 6 jaar geleden

  super! Gefeliciteerd Lisette

 • Chinouk Thijssen 6 jaar geleden

  Jaaaaaa! Super! Gefeliciteerd! Helemaal verdiend.

 • Elsbeth 6 jaar geleden

  Gefeliciteerd Lisette! Ik had op je gestemd. Glazuur is echt een heerlijke chicklit. En Lisette en Chantal moeten maar alvast op boksles voor de battle van het boek van 2013

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen