Boek van het Jaar 2013: and the winner is...

Ja hoor, het is zover, het moment waar jullie allemaal met spanning op hebben gewacht (en dan doelen we met name op de auteurs, die er vast een paar grijze haren bij hebben gekregen): de bekendmaking van Boek van het Jaar 2013 op Chicklit.nl! Vorig jaar sleepte Lisette Jonkman deze felbegeerde titel in de wacht met haar debuut Glazuur. Maar wie o wie mag er dit jaar een vreugdedansje doen?

We voorspelden vorig jaar een hevige strijd tussen Chantal van Gastel en Lisette Jonkman, die in 2013 beide met een nieuw boek zouden komen. Allebei de titels (Verkikkerd en Zwaar verguld!) stonden inderdaad tussen de genomineerde kanshebbers, maar heeft dit ook tot een hevige strijd geleid? Of is er misschien een andere favoriet, die er sneaky met de titel vandoor is gegaan? Wellicht één van de andere Nederlandse chicklit koninginnen, Astrid Harrewijn of Gillian King? Of kan de populaire Lindsey Kelk de titel dit jaar op haar naam schrijven? Het lot lag geheel in jullie handen…

Met kop en schouders
Een maand lang hebben jullie kunnen stemmen op jullie favoriete chicklit, verschenen in 2013. En dat hebben jullie vanaf het begin dan ook meteen flink gedaan! De stemmen stroomden letterlijk binnen. En hoewel de stemmen de eerste paar dagen nog zeer verdeeld waren, werd het na een week toch wel duidelijk dat de hevigste strijd losbarstte tussen de Nederlandse dames Gillian King, Chantal van Gastel, Astrid Harrewijn en Lisette Jonkman. Battle of the Dutchies kunnen we wel zeggen. Toch is er één dame die er echt met kop en schouders bovenuit stak. Wie o wie zou dat zijn?

De uitslag
Inmiddels zijn de stembussen gesloten en de stemmen geteld. Wie gaat er dit jaar met de titel Boek van het Jaar vandoor? We zullen jullie niet langer in spanning houden. Met maar liefst 36,5% van alle stemmen, gaat de titel Boek van het Jaar 2013 naar.... tromgeroffel... tromgeroffel... tromgeroffel... nog meer tromgeroffel....
 


Chantal laat met het winnen van deze titel voor de derde keer zien, wat voor schare aan fans zij in Nederland en België bezit (wat op zich ook wel duidelijk was aan het feit dat er een petitie bestaat voor het in leven houden van haar beroemde karakters Isa en Ruben). In 2012 is er geen boek van haar hand verschenen, waardoor ze toen dus ook niet in de race was voor de titel. Maar met Zwaar verguld! is Chantal van Gastel weer helemaal terug van weggeweest en wint ze voor de derde keer de titel Boek van het Jaar op Chicklit.nl! Wij feliciteren Chantal van harte met haar overwinning en wachten met smart op haar nieuwe boek(en)! En stiekem hopen ook wij wel een beetje op een terugkeer van Isa en Ruben. Misschien op het witte doek?

De volledige uitslag:

 

36,5% 14,6% 14,4% 13,6% 4,6%
4,4% 3,4% 3,0% 2,6% 1,3%
   
  0,7% 0,5% 0,5%  

 

 

Zwaar verguld!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (110 stemmen)
 • Omschrijving:

  Eindelijk heeft Isa haar sprookjeseinde met haar grote liefde Ruben gekregen. Ze gaan trouwen! Voor het eerst in haar leven heeft Isa eigenlijk niets te wensen over. Maar dat geldt niet voor haar dierbare vrienden. Floor en Mas worden overvallen door de extreme vroeggeboorte van hun kindje. En Stijn heeft zijn werk in het buitenland, waar hij zo van houdt, opgegeven om te investeren in zijn relatie met Bram. Maar maakt dit hem wel echt gelukkig? Dan zijn er nog Isa’s ouders en schoonouders, die iets heel anders verstaan onder een kleine en intieme bruiloft dan het aanstaande paar zelf. Isa neemt zich voor haar grote dag door niets of niemand te laten verpesten. Zolang ze maar in die ene perfecte bruidsjurk past. Ze is vastbesloten om een happy end te krijgen, voor haar en al haar vrienden. Maar is dit wel voor iedereen weggelegd?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

 • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

 • Net goed – Tjibbe Veldkamp

 • Zusje van mij - Mikaela Bley

 • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • 12 x romantische boeken

 • Boeken top-5: De leukste series!

 • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

 • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

Zoek in artikelen