Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2016: dit zijn de drie beste boeken

Het beste young adult boek van het jaar 2016 kiezen is niet iets wat je zomaar doet. Daarom stelden we niet zo lang geleden een top 12 met beste young adult boeken van 2016 samen en vroegen we jullie om te stemmen op jullie favoriet. Jullie gaven hier fanatiek gehoor aan en inmiddels zijn de stemmen geteld…

Welk boek als winnaar uit de bus is gekomen, is nog niet bekend. Een jury zal zich nog buigen over de drie boeken waarop jullie het meest hebben gestemd. Zij zullen de boeken lezen en uiteindelijk de beste uitkiezen. Aan het eind van de maand februari zullen we bekend maken wie de winnaar is.

De boeken die nog steeds strijden om de titel 'Chicklit.nl young adult boek van 2016' zijn (in willekeurige volgorde): 

Hof van mist en woede - Sarah J. Maas


Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

Lees hier de recensie.

De Kroon - Kiera Cass

Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Lees hier de recensie. 

De duisternis 1: Het Zwarte Hart - Stephanie Garber

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen...

Lees hier de recensie. 


De 9 resterende boeken wisten helaas geen plek te veroveren in de top 3. Echter zijn de boeken hieronder ook ware pareltjes en het lezen waard. Duizenden stemmers bepaalden wat hun favoriete boek was en daar zaten dezen helaas niet tussen. Toch kwamen sommige boeken erg dichtbij. 

4 5 6
7 8 9
10 11 12

Nieuwste artikelen

  • Schotse liefde - Lexie Scott

  • Het appartement - Lucy Foley

  • Wat als het wel werkt - Roni Loren

  • Onder het luchtspoor - Peter Swanborn

  • De rest van ons leven - Els Beerten

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

Zoek in artikelen