Chicklit.nl boek van het jaar 2016: dit zijn de drie beste boeken 

Heb jij weleens de vraag gekregen wat je favoriete boek was en stamelde je dat je het niet wist? Join the club. Op de Chicklit.nl-redactie vinden we het ook lastig om het beste boek van 2016 te kiezen en daarom vroegen we vorige maand jullie hulp. Wij selecteerden de 12 beste boeken van 2016 en lieten jullie vervolgens stemmen op jullie favoriet. 

Welk boek wordt bekroond met de titel 'Chicklit.nl boek van het jaar 2016' is nog niet bekend. Wel kunnen we jullie vertellen welke boeken op nummer 4 tot en met 12 staan. De drie boeken waarop het meest werd gestemd, zullen eerst nog door onze jury beoordeeld worden. Zij zullen uiteindelijk bepalen welk boek de titel verdient. De drie boeken die nog altijd in de race zijn, vind je (in willekeurige volgorde) hieronder. Aan het eind van de maand februari zullen we bekend maken wie de winnaar is.

Nachtblauw - Simone van der Vugt

Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Lees hier de recensie.

Een leven na jou - Jojo Moyes

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als voor Will haar wereld overhoophaalde. 
In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten - vooral de aantrekkelijke Sam - helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden? 

Lees hier de recensie. 

Scoop - Iris Houx

Esmée Evers verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie...

Lees hier de recensie.


Het was een ware nek-aan-nekrace. Er werd massaal gestemd op de verscheidene boeken en sommigen ontvingen meer dan duizend stemmen. Echter moesten we voor het samenstellen van de top 3 toch echt gaan voor de boeken met de meeste stemmen. De boeken hieronder wisten de top 3 net niet te behalen, maar ze zijn en blijven toch ook echte aanraders. 

4 5 6
7 8 9
10 11 12

Nieuwste artikelen

  • Netflix maakt Frankenstein film met Guillermo Del Toro en sterrencast

  • Deze films en series worden in april van Netflix verwijderd

  • Winnen: 5x Vloek van vuur en schaduw van Emmy van Ruijven

  • Wondervrouwen - Stephanie Schuster

  • 10 redenen waarom Michael B. Jordan een lekker ding is

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • Top 10 BBQ boeken

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Winnen: Moederdag boekenpakket

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen