Winnen: 10 x het Chicklit.nl boek van het jaar 'Scoop!'

Vorige week was het eindelijk zover: we maakten de winnaar van het Chicklit.nl boek van het jaar verkiezing bekend. Jullie stemden massaal en daarna boog onze jury zich over de drie beste boeken. Scoop! van Iris Houx kwam als winnaar uit de bus en om dit te vieren, geven wij het boek tien keer weg.
 

Scoop - Iris Houx


Scoop! vertelt het verhaal van Esmée Evers die verhuist naar de grote stad, waar ze een baan krijgt als redactiechef. Althans, dat vertelt ze haar vriendinnen, in werkelijkheid is ze redactieassistente. Haar leugentje is lastig vol te houden als één van haar vriendinnen haar bazin wordt bij hetzelfde magazine. Wanneer een bekende tv-ster noodgedwongen moet onderduiken, krijgt Esmée de kans zichzelf te bewijzen. Ze bedenkt een plan dat niet alleen de media op zijn kop zet, maar ook haar eigen carrière, vriendschappen en relatie...


Na de spannende Chicklit.nl boek van het jaar verkiezing kwam Scoop! van Iris Houx als winnaar uit de bus, maar daaraan ging nog een hele selectie vooraf. Elke maand stellen we op Chicklit.nl zorgvuldig een Top 6 samen met daarin de boeken waarvan wij denken dat jullie ervan gaan genieten. Uit elke Top 6 kozen wij het beste boek en van daaruit kon het stemmen op één van de twaalf beste boeken beginnen. Uit deze stemming bleek dat de onderstaande drie boeken jullie favorieten waren.
 

Nachtblauw - Simone van der Vugt Scoop! - Iris Houx Een leven na jou - Jojo Moyes

Lees hier welke boeken nog meer in de top 12 stonden.

Vervolgens boog onze Chicklit.nl-jury zich over drie boeken. Allen werden zorgvuldig gelezen en daarna gaven de juryleden hun ongezouten mening over het boek. Met een verschil van maar 0.1 punt wist Iris Houx met haar Scoop! de titel Chicklit.nl boek van het jaar binnen te slepen. Iris scoorde met haar allereerste roman een 8.2. Op de tweede plek eindige Jojo Moyes met Een leven na jou, zij scoorde een 8.1. Simone van der Vugts Nachtblauw behaalde een 7.9 en belandde hiermee op de derde plek.

De jury vond het volgende van Scoop! van Iris Houx:

Scoop! levert alles wat een goede chicklit moet hebben. Dat het op een redactie afspeelt vindt iedereen een goede setting voor het  verhaal en  de beste vriendin is een geweldig karakter. De karakters zijn goed uitgewerkt en de hoofdpersoon weet te raken. Zoals veel chicklits is het boek wel wat voorspelbaar maar dit boek wist nog steeds te verrassen op bepaalde punten. Dat het boek door een Nederlandse auteur is geschreven sprak ook heel erg aan. Als je leest over een gebeurtenis in Brabant spreekt dat toch meer. Maar vooral de schrijfstijl van Iris Houx scoorde hoog. Iedereen was weg van haar vloeiende en humoristische stijl.

Wil je weten wat de juryleden over de andere boeken te zeggen hadden? Lees dan hier de andere twee beoordelingen.

Winnen
Ben je helemaal enthousiast geworden over de Chicklit.nl boek van het jaar winnaar? Dan stellen wij je in de gelegenheid om dit met ons te vieren. Wij mogen namelijk tien exemplaren van Scoop door Iris Houx weggeven.

Meedoen is simpel. Log in met je Chicklit.nl-account, Like en Share en beantwoord de onderstaande vraag. Over twee weken krijgt de winnaar van ons persoonlijk bericht.

Nieuwste artikelen

  • Saladebijbel - Welmoed Bezoen

  • De vrouwen van het bloemeneiland - Tabea Bach

  • De eerste vrouwelijke auteurs

  • Wait, what?! Te veel Disney kijken kan slecht voor je zijn

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie It Starts With Us

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 10x Het Fictie boek van het jaar 2021 'Het onzichtbare leven van Addie LaRue'

  • Het nieuwste deel van De Zeven Zussen-serie verschijnt volgende week!

  • Gratis e-teaser van Lisette Jonkman: Pizzageur & Maneschijn

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen